Resultaten voor 10 dagen stilte meditatie

10 dagen stilte meditatie
Vipassana Meditation.
Studenten mogen wel contact hebben met het management betreffende hun materiële behoeften en ze kunnen ook met de leraar spreken. Stilte wordt in acht genomen gedurende de eerste negen volle dagen. Op de tiende dag wordt het spreken hervat, als een manier van terugkeren naar het normale patroon van het dagelijkse leven. Continuïteit in de beoefening is het geheim van succes in deze cursus; stilte is een wezenlijk onderdeel van het in stand houden van deze continuïteit. Hoe kan ik zeker weten dat ik in staat ben de meditatie te doen?
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2018 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
Daarnaast was edele stilte van toepassing wat inhield 10 dagen niet. Dus niet praten, elkaar aankijken, schrijven, lezen etc. Uiteindelijk was dat nog het meest makkelijke van de hele cursus. Onze dagen bestonden uit een strikt dagelijks schema. Dag 1 ging de gong voor het eerst om 04.00. Pff dat is even wennen zeg, maar. gelukkig ben ik een ochtend mens dus vond ik dat niet echt een probleem. Verzamelen in de meditatie hal en we moesten een aantal zaken herhalen waar.
10 dagen in stilte.
Terwijl is onderzocht dat minder dan 10 dagen geen nuttige werking heeft. Dat ze geen dag had geprobeerd eerder op te staan, stak me niet meer. Ik was oprecht benieuwd naar haar overwegingen. Na de eerste groepszitting leerden we een nieuwe meditatie waarin we stilstonden bij eigenschappen als vrede en harmonie, liefde en compassie. En onze goede gaven met de wereld deelden: may all beings be happy. Het was fijn om nu eens niet met jezelf bezig te zijn, maar juist te voelen wat je voor een ander kunt betekenen vanuit je eigen ontwikkeling. Na de instructie beoefenden deze nieuwe meditatie in stilte.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij.
Wat is vipassana meditatie? Tijdens deze vipassana-retraite beoefen je vipassana/mindfulness boeddhistische meditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. Deze stilte-retraite is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren. Door de oefening, versterken we de vijf beheersende vermogens: vertrouwen, energie/inspanning, mindfulness, concentratie en intuïtieve wijsheid. Dit roept vreugde en geluk op en verstevigt je zelfvertrouwen. lees hier verder over vipassana. De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Zoeken naar: Zoeken Sluit. Vipassana: wat doet 10 dagen stilte met je? zondag 18 februari, 2018 12 Reacties. Als onderdeel van mijn Yoga Teacher Training ging ik een paar jaar geleden naar België om tien dagen stil te zijn: Vipassana. Iets wat niet direct bij mijn karakter past, omdat ik van nature graag alles wat ik meemaak wil delen in de vorm van gesproken woord. Mijn omgeving reageerde dan ook in ongeloof: 10 dagen stil! Maar hoewel ik er tegenop zag, was ik ook nieuwsgierig. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het niet hoeven praten, betekent dat je dieper afreist in jezelf. Je wereld wordt kleiner, maar toch ook weer niet. Want zoals mijn yogaleraar ooit al zei: de reis naar binnen is net zo oneindig lang als de reis naar buiten, het universum in. Wat is Vipassana? Vipassana is één van Indias oudste meditatie technieken.
Vipassana.
Ook vandaag worden in regio's' waar lokale Vipassana-studenten nog geen centra hebben gevestigd de 10-daagse meditatie cursussen gehouden op locaties buiten de centra. 10-daagse cursussen zijn een introductiecursus voor Vipassana-meditatie waarbij de techniek elke dag stap-voor-stap onderwezen wordt. De registratie vindt plaats tussen 14.00 16.00 uur en wordt gevolgd door een oriënterende inleiding, waarna de cursus begint. Na 10 volle meditatiedagen eindigt de cursus op de ochtend van de 11de dag om 7.30 uur.
Blog: Mijn ervaring met 10 dagen stilte.
Dag 10 Metta-meditatie loving-kindness meditatie waarbij je goede wensen in jezelf uitspreekt. naar alle levende wezens. Dit wordt gepresenteerd als een balsem op de open wond die je de dagen ervoor hebt gezuiverd. De stilte verbreken. Op de middag 10e dag mochten we de stilte verbreken.
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
Om 18u weer een uur stil zitten, dan anderhalf uur video en nog een half uurtje mediteren. Dan heb je een half uur voor de lichten uitgaan, maar meestal lag ik binnen 3 minuten na de laatste meditatie in mijn bed. Tijdens de meditaties zit je telkens op dezelfde plek, op een hard kussen op de grond. De positie mag je zelf weten, maar de welbekende meditatiehouding is in iedere geval voor je rug het fijnst. In het uur stilzitten koos ik echter voor 1 been vooruit, wel uitkijken waar ik die neerlegde want je mag niet met je voet naar de leraar wijzen, en mijn scheve been naar rechts, met mijn hak naast mijn billen. Heeft dat gebroken been van jaren geleden toch eindelijk eens een voordeel opgeleverd, haha. Mijn been buigt namelijk onnatuurlijk ver naar rechts waardoor deze houding voor dit been redelijk comfortabel is. Dhamma Shringa vrouwen eetzaal. Op een gegeven moment als je jouw geest onder controle hebt komen langzaam maar zeker diep gewortelde sankharas naar boven en uiten zich in een sensatie; precies datgene waarop jij je 10 dagen aan het concentreren bent.
Van tien dagen non-stop mediteren verander je in een bloedgeile trippende idioot VICE.
Een vipassana is een soort gevangenis van stilte die je uit vrije wil binnenstapt. Gedurende het kamp imiteer je het leven van een monnik: je werkt niet, hebt niks te doen, en je enige verantwoordelijkheden zijn ademhalen, slikken en niet in je broek pissen. De standaard duur is tien dagen, maar zware jongens doen er zo negentig het dichtst in de buurt bij dood zijn dat je als levend wezen kan komen. De techniek werd 2500 jaar geleden door Boeddha zelf ontwikkeld, maar verdween in de jaren vijftig. In de jaren zeventig maakte vipassana een comeback, en verschenen er overal in Californië en Europa centra waar mensen kwamen om hun levens te beteren. John Frusciante kickte af van een heroïneverslaving na een vipassana, om eens iets te noemen. Ongeveer een half jaar geleden begon ik regelmatig psychedelica te nemen. Deels voor de lol, maar ook omdat ik benieuwd was naar de therapeutische effecten. Toen ik hoorde dat meditatie een vergelijkbaar effect kon hebben, zocht ik meer informatie, en leerde ik over vipassana.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Pas in de afgelopen weken drong het langzaam tot me door dat er natuurlijk meer was dan alleen die stilte. Er was een strak schema met ongeveer 10 uur meditatie per dag. Ik had nog weinig ervaring met mediteren. Ondanks het uitvoerig bestuderen van de website, en de verhalen van vrienden die eerder zijn geweest had ik eigenlijk geen idee hoe de dagen zouden verlopen.

Contacteer ons