Op zoek naar 10 dagen stilte meditatie?

10 dagen stilte meditatie
Vipassana Meditatie Zwolle.
Begeleide meditatie o.l.v Henk Barendregt op zaterdag 14 oktober 2017. Bezoek ons Youtube kanaal. Het thema van de dag op 4 februari 2017 was Het proces. In Het Proces wil Dingeman laten zien hoe de kwaliteiten stilte, inzicht, vertrouwen en loslaten in hun samenhang een belangrijke rol spelen om te komen tot rust en vrede.
Tien dagen niet praten alleen maar mediteren, wat doet dat met je?
Vipassana betekent zelfinzicht door zelfobservatie en is van origine een boeddhistische meditatievorm, die in retraites van zeven weken wordt onderwezen. Omdat in onze huidige maatschappij eigenlijk niemand zo lang weg kan, duren veel retraites tegenwoordig tien dagen of langer. Je mediteert in groepsverband zo'n' tien uur per dag. Dat je meer in het hier en nu gaat leven, een evenwichtiger mens wordt en dichterbij jezelf komt. Dit alles gebeurt in volledige stilte. Concreet betekent dat: niet praten met retraitegenoten of zingen onder de douche, maar ook: oogcontact vermijden en je telefoon, camera, boek of pen en papier inleveren. Mannen en vrouwen leven apart van elkaar. De maaltijden bestaan uit een eenvoudig ontbijt en lunch beide vegetarisch, waarna je tot de volgende ochtend niks meer eet. Elke afleiding wordt in de kiem gesmoord, om zo diep mogelijk in je meditatie te komen.
Retraite ervaringen.:
Toch bevallen de stilte, de rust en de bijkomende gedachten mij uitstekend. Om 2200: is er ruimte voor de zogeheten informele meditatie. Je kan het mediteren voortzetten of in alle rust je bed op zoeken en je daarbij bewust zijn van het tanden poetsen, het uitkleden en het liggen.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Bestel nu je kaarten voor het Happinez festival 10, 11 12 mei Taets Zaandam. Volg ons op social media. Terug naar overzicht. 3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana. Mind meditatie Fotografie. Tekst: Catelijne Elzas. Het staat vaak op de spirituele bucketlist: een vipassana-retraite. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan? Vipassana is een meditatietechniek.
Vipassana retraite De kunst van het leven 10 dagen in complete stilte.
Vipassana retraite De kunst van het leven 10 dagen in complete stilte. 21 Apr Vipassana retraite: 10 dagen in complete stilte. Posted at 0959h: in Mindfulness by Janneke. Vipassana, wat letterlijk betekent de dingen zien voor wat ze werkelijk zijn, is een oud Indiase meditatie techniek dat meer dan 2500 jaar geleden geïntroduceerd werd als hulpmiddel tegen universele problemen.
REISJUNK Interview: 10 dagen in een Thais stilteklooster.
Rik Jongenelen Interview: 10 dagen in een Thais stilteklooster. Vertel, wie ben je en wat voor bijzonders heb je gedaan? Mijn naam is Anna Stalknecht, ik ben 21 jaar en woon in Amsterdam. Afgelopen jaar heb ik in totaal 25, maand rondgereisd door Zuidoost Azië, waarvan het merendeel door Thailand. Na twee weken in Bangkok te hebben geacclimatiseerd heb ik tien dagen doorgebracht in Wat Suan Mokkh, een boeddhistisch stilteklooster in de stad Chaiya. Iedere eerste dag van de maand start in Suan Mokkh een zogenaamd retreat, een tiendaags verblijf waarbij meditatie, eenvoud en absolute stilte centraal staan.
Silent Touch Heemstede Meditatie stilte evenementen.
Tijdens de mindfulnessavonden zullen we diverse aandachtsgerichte meditaties beoefenen, waardoor we verstillen. Door dit verstillen, verschuiven onze gedachten en emoties als vanzelf wat naar de achtergrond en komt de weg naar meditatie vrij. Als we stil worden, krijgen we dieper inzicht in onszelf en in het leven. De antwoorden komen als vanzelf. Voor iedereen die op ontspannen en speelse manier kennis wil maken met mindfulness en mediteren, maar ook voor diegene die hier al meer ervaring mee heeft. Data in 2018 op vrijdag 20.00 21.30 uur staan in de agenda. MELD JE AAN. Gayatri-recitatie/meditatie op zondagochtend.: Op deze ochtenden reciteren we Gayatri-mantra 108x, met aansluitend een vipassana-meditatie inzichtmeditatie conform de methode van Hartleraar Naropa. De stilte zal je inspireren en je krijgt dieper inzicht in je gedachten, je emoties, je ervaringen. Data voor deze ochtenden in 2018 op zondag 10.00 11.15 uur staan in de agenda. meld je aan. Informatie Bijdrage Locatie. Informatie Bijdrage Locatie. Informatie en aanmelding.: maximaal 20 deelnemers. 06 2939 12 39 / stiltedag@gmail.com. 10, per keer, inclusief thee en kleine versnapering minima bespreekbaar.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite. Wat is vipassana meditatie? Tijdens deze vipassana-retraite beoefen je vipassana/mindfulness boeddhistische meditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. Deze stilte-retraite is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren. Door de oefening, versterken we de vijf beheersende vermogens: vertrouwen, energie/inspanning, mindfulness, concentratie en intuïtieve wijsheid. Dit roept vreugde en geluk op en verstevigt je zelfvertrouwen. lees hier verder over vipassana. De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara.
Ook vanuit Vihara zelf bieden wij meditatie retraites aan. Let goed op waar je in retraite gaat. Bedenk wat je uitgangspunten zijn. Sommige vakanties krijgen de titel Retraite, maar dan mis je volgens mijn visie hetgeen waar het om gaat. Door niet te praten en het vermijden van andere activiteiten die de mind in beweging zetten, kom je tot een diepere kalmte en helderheid van waaruit inzicht en wijsheid ontstaat. Vipassana retraites zijn hierop gericht. Je kunt mij altijd naar mijn mening vragen voordat je jezelf ergens inschrijft. Vipassana Retraites Nederland. Over het algemeen zijn de retraites in Nederland die worden georganiseerd door Sim Sara aan te bevelen. De agenda kun je hier vinden: http//www.simsara.nl/agenda/.: Kijk daarnaast ook naar onze eigen retraites: https//www.vihara.nl/meditatieretraites/.: Wij geven stilte retraites, onder andere Vipassana retraites als ook andere, bijzondere retraites zoals hart compassie retraites.
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
Tien dagen stilte: Mediteren in Thailand. door Lisette Travellust.nl bijgewerkt op 6 augustus 2018. Met een zware backpack op mijn rug beklim ik de 309 treden naar de Doi Suthep tempel bij Chiang Mai. De reden dat ik mijn backpack 309 treden omhoog sleep, is niet omdat ik denk dat het een goede work-out zou zijn na alle Chang bier die ik de afgelopen weken heb gedronken. Nee, de komende 10 dagen ga ik doorbrengen in een meditatie-retreat, dat zich achter deze prachtige, heilige tempel bevindt. Gastblog van studievriendinnetje Tessa. Het Boeddhisme kent verschillende vormen van meditatie. Ik ga me de komende dagen bezighouden met Vipassana meditatie.
Vipassana wat is het en waarom zou je het doen? Happy with Yoga.
10 dagen mediteren. Daar vraag je me wat. Tien dagen lang in stilte doorbrengen en de hele dag mediteren, waarom wilde ik dat eigenlijk? Waarom zou iemand dat überhaupt eigenlijk willen? Dat is toch helemaal niet leuk? En heel zwaar? Nee, leuk vond ik het inderdaad niet en ja, ik vond het absoluut zwaar. Tegelijkertijd kijk ik erop terug als een van de meest bijzondere, inspirerende en krachtgevende ervaringen van mn leven. En ik ben 30, dus dat zegt best wat. Wat is vipassana? Vipassana betekent inzicht of de dingen zien zoals ze echt zijn. Het is geen geloof, filosofie, religie of vlucht van de werkelijkheid. Het is een praktische meditatie techniek die bijna iedereen die redelijk fysiek en geestelijk gezond is, kan beoefenen.

Contacteer ons