Meer resultaten voor 10 dagen stilte meditatie

10 dagen stilte meditatie
Merel ging 10 dagen op stilteretraite en dit is wat er gebeurde Mynd.nu.
Al was lichamelijk contact nog niet toegestaan, toch liet ik me tegen hem aanvallen. Praten was onmogelijk na negen dagen stilte en een ervaring die niet in woorden te vatten was. De effecten van deze waanzinnige, vreselijke en tegelijkertijd prachtige ervaring zoemden nog maanden na. Ik voelde me high on life. Fietste door de stad alsof ik die voor het eerst zag. Totdat de dagelijkse dingen weer de overhand namen en het leven weer normaal werd. Lees ook: Adem in adem uit? Hier denk je ECHT aan tijdens yoga. meditatie retraite stilteretraite vipassana.
Sangha Metta.
Wat is Vipassana meditatie? Resultaten van meditatie. Vipassana meditatie instructie. Wat is Metta meditatie? Wat is Insight Dialogue? Wat is een retraite? Meest gestelde vragen. Overzichtlijst programma 2018. Overzichtlijst programma 2019. Annual review English retreats 2018. Annual review English retreats 2019.
retraites.
Meditatie, tekstreflectie, uitwisseling, muziek, deelname aan de kloostervieringen en heerlijke kloostermaaltijden. Geniet van een dag voor jezelf! 10 mei 2019. Retraite: Stilte bevrijdt! In deze dagen ga je ervaren dat er onder je onrust een bron van stilte en vrijheid is.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Wat is vipassana meditatie? Tijdens deze vipassana-retraite beoefen je vipassana/mindfulness boeddhistische meditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. Deze stilte-retraite is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren. Door de oefening, versterken we de vijf beheersende vermogens: vertrouwen, energie/inspanning, mindfulness, concentratie en intuïtieve wijsheid. Dit roept vreugde en geluk op en verstevigt je zelfvertrouwen. lees hier verder over vipassana. De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara.
Wij geven stilte retraites, onder andere Vipassana retraites als ook andere, bijzondere retraites zoals hart compassie retraites. Ook geven wij af en toe meditatiedagen met speciale meditaties van onder andere Osho. Vipassana Retraites Buitenland. Voor retraites in het buitenland kan je hier veel vinden: https//www.dhamma.org/en/locations/directory.: Hier kun je veel Vipasanna Retraites, niet alleen in Europa maar ook in andere werelddelen zoals Azië. Vipassana en Metta retraites. Wij bieden zelf ook gecombineerde Vipassana met Metta retraites aan. Metta wordt vertaald naar liefdevolle vriendelijkheid. Bekijk hier al onze Vipasanna, Metta en ook andere retraites en meditatiedagen. Door Gerjan Schoemaker. Meditieleraar bij Vihara. Zelfreflectie en meditatie.
Vipassana.
Dat was zwaar. Ik had me opgegeven voor de Vipassana-cursus vanwege mijn interesse voor ademhaling en meditatie. Ervaring met mediteren had ik echter helemaal niet. Op dag 1 vervloekte ik mezelf. Hoe haal ik het in mijn hoofd om zonder ook maar één uur gemediteerd te hebben, hiernaar toe gaan. Al na twintig minuten heb ik spijt. Ik heb pijn aan mijn knie en ga rekenen. De komende dagen moet ik nog 104 uur en 40 minuten in deze houding zitten. En al na twintig minuten heb ik pijn aan mijn knie. De instructie van de meditatieleraar hoor ik wel. Let op je ademhaling. Pijn of aangename sensaties zijn onbelangrijk, je moet enkel objectief observeren. Hij heeft makkelijk praten met zijn objectief observeren denk ik bij mezelf want hij heeft vast niet zoveel pijn aan zijn knie als ik. Ik kan onmogelijk objectief observeren wat er met mijn ademhaling gebeurt, met deze pijn aan mijn knie. Pas tien minuten voorbij. Nog 104 uur en 30 dertig minuten te gaan. De hele 10 dagen blijf ik in stilte mediteren.
Mijn eerste Vipassana Meditatie Ervaring Maria Johanna.
16 juni 2015 / 12 Reacties / in Bali Retreat, innerlijke wereld, Meditatie, Ontwaken, Persoonlijke groei, reflectie, spiritualiteit, vipassana, Vlog, wijsheid, Zelfliefde / door Maria Johanna. De afgelopen twee weken zijn we op een Intensive Vipassana Meditation Retreat geweest. Dit houd in dat we 15 dagen offline zijn geweest en Vipassana Meditatie hebben gedaan in stilte.
Op zoek naar stilte tijdens een meditatieretreat in Maleisië.
Het meditatiecentrum staat open voor iedereen die kennis wil maken met meditatie en wil ervaren hoe het is om acht tot tien uur per dag te mediteren. Mensen die opzoek zijn naar een nieuwe passie, een paar weken willen ervaren in rust en stilte óf simpelweg meer willen leren over meditatie.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
En hoe kun je dat nou beter doen dan 10 dagen mediterend te spenderen in een Boeddhistisch stilteklooster. Zonder muziek, boeken, electronica, zonder te praten en te schrijven, zonder luxe. Waar ben ik aan begonnen. Wat dan wel? Hou er maar rekening mee, het is een lang bericht. Maar ben je geïnteresseerd hoe het is, is het belangrijk om te weten waar het om draait. Dit mediteren deed ik in de vorm van een stilte retraite of stilte retreat in Doi Suthep, Chiang Mai Noord-Thailand. Doi Suthep wordt gezien als de belangrijkste tempel van Noord-Thailand. Naast deze tempel bevindt zich het International Buddhism Centre. De meditatie die ze hier toepassen is Vipassana meditatie.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Pas in de afgelopen weken drong het langzaam tot me door dat er natuurlijk meer was dan alleen die stilte. Er was een strak schema met ongeveer 10 uur meditatie per dag. Ik had nog weinig ervaring met mediteren. Ondanks het uitvoerig bestuderen van de website, en de verhalen van vrienden die eerder zijn geweest had ik eigenlijk geen idee hoe de dagen zouden verlopen.
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
21.00-21.15 klank-ontspanning / meditatie. 17 juni: deze dag is er geen stilte beleid meer. 10.00-11.00 gezamenlijk ontbijt en afscheid. 18 t/m 20 juni mogelijk vrije dagen bij te boeken. In a Vipassana retreat we slow everything down, we make every moment a meditation. We make a choice to dive, to surrender, to see all there is, to walk the road of Satya which means the path to the ultimate Truth. For 10 days long, we WATCH all inner movement in total silence.

Contacteer ons