Op zoek naar vipassana cursus?

vipassana cursus

De volgende cursus begint 18 februari en loopt tot en met 1 april 2019. Nieuwe data worden bekendgemaakt via deze site. U kunt zich aanmelden via hvanvoorst @ casema.nl zie inschrijvingsformulier. Meditatiedagen/weekenden: zie programma Henk. Voor retraites, raadpleeg www.sanghametta.nl of www.simsara.nl. Henk van Voorst. hvanvoorst @ casema.nl zonder de haakjes! aad.verboom @ gmail.com. Vipassana Utrecht Home.
Agenda Vipassana Rotterdam.
Metta retraite met zuster Viranani 3 dagen. 20 april 22 april. Zondagretraite met Doshin Houtman. Lees onze privacyverklaring. 2019 Vipassana Rotterdam Privacyverklaring Gerealiseerd door Louder Webdesign. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
Agenda.:
Workshop Compassie in je leven voor mensen die werken met mensen o.l.v. Vipassana meditatiecentrum, Kamerlingh Onnesstraat 71, Groningen. Anita de la Crois-Blaauw, tel. 050-5223135 of klik hier voor e-mailcontact. Klik hier voor meer informatie. Di 8 zo 13 okt 2019. Vipassana meditatieretraite 5 etm o.l.v.
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
De eerste 3 dagen zijn gericht op concentratie van de geest door het observeren van de ademhaling. Dit is een voorbereiding op de eigenlijke Vipassana techniek. De resterende dagen observeert men met behulp van dit verscherpt bewustzijn de gewaarwordingen die zich op het lichaam voordoen en de emoties en gedachten die hiermee gepaard gaan. Door het zien komen en gaan van sensaties leren we de vergankelijke natuur ervan te begrijpen en gelijkmoedigheid te ontwikkelen door er niet op te reageren. Dit zelfinzicht door eigen ervaring vormt het zuiveringsproces. Op de 10e dag wordt de stilte verbroken om een goede overgang naar het leven van alle dag te kunnen maken. Op deze dag mediteren we met name voor liefde, vrede en goede wil ten opzichte van allen. De zuiverheid die tijdens de cursus ontwikkeld werd, wordt nu gedeeld met alle wezens.
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
de eerste Vipassana retraite van 2017 vindt plaats van woensdag 28 juni 2000: uur t/m zondag 9 juli 1000: uur. de tweede Vipassana-retraite van 2017 vindt plaats van donderdag 21 december 2017 2000: uur t/m dinsdag 02 januari 2018 1000: uur.
Sati Oefenplaats voor vipassanameditatie in Tilburg.
Sati wordt gevormd door een groep vrijwilligers en werkt zonder winstoogmerk. Meditatieleraren en begeleiders ontvangen dana giften van de cursisten. Sati heeft sinds kort ook een Facebook-pagina, waarop we nieuws en tips delen over meditatie of over onze activiteiten. Wat is vipassana? Basis van vipassana.
Welkom Vipassana Meditatie Breda.
Vipassana of inzichtmeditatie heeft zijn oorsprong in het Boeddhisme en heeft een heldere en eenvoudige techniek om op een vaardige manier bewust te leven en om te gaan met dat wat je leven je elke dag brengt. Samen met anderen mediteren is hierbij een belangrijk uitgangspunt.
Introductiecursus inzichtmeditatie voor beginners.
Vipassana Meditatie Haarlem. de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. In de introductiecursus inzichtmeditatie staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid centraal. Opmerkzaamheid is het opbouwen van een helder, stabiel gewaar zijn zonder oordeel. Opmerkzaamheid brengt inzicht, kalmte en helderheid in de stress van het dagelijkse leven. Het is een spiritueel pad waarbij hindernissen omgevormd worden en tegelijkertijd wijsheid en mededogen zich ontwikkelen. Opmerkzaamheid of mindfulness is gewaar zijn zonder oordeel, het kent geen verzet en houdt nergens aan vast. Sujiva noemt de kenmerken van opmerkzaamheid: helderheid, zachtheid en vredigheid. Door simpel gewaar te zijn leren we die gewoontepatronen die leiden naar stress en lijden los te laten. De beoefening, het doen, staat centraal. Het is als ervaringsleren of als leren fietsen. Opmerkzaamheid groeit door de beoefening. Het dagelijks oefenen helpt om de vreugde te leren kennen van het niet-reactief gewaar zijn. De introductiecursus is een kennismaking met vipassana-meditatie. De cursus kent een opbouw, de lessen volgen elkaar op als bouwstenen.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen. Geen mobiele telefoon, geen internet, geen sociaal contact, geen boek, geen papier, geen pen, geen muziek. Wat een luxe! Alles werd verzorgd. Een plek om te slapen, een prachtige tuin om te wandelen, heerlijke maaltijden en een warme douch. Je hoefde je alleen het programma te volgen en je aan een aantal regels te houden zoals onthouding van doden, stelen, liegen, seksuele activiteiten en verdovende middelen. Piece of cake. Ja die regels wel, de rest alleen niet. De cursus leert je in beginne te mediteren.
Vipassana retraite voor LHBTIQ gemeenschap Switchboard.
Zoeken naar: Zoeken. Vipassana retraite voor LHBTIQ gemeenschap. Dit evenement vindt plaats van 8 november 2019 tot en met 13 november 2019. De eerstvolgende keer is op 8 november 2019. Locatie: Naarden International Theosophical Center. Categorieƫn: Biseksueel, Cursus workshop training, Intersekse, Mannen, Transgender, Vrouwen.
Waar kun je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buitenland? Vihara.
Vipassana Retraites Nederland. Over het algemeen zijn de retraites in Nederland die worden georganiseerd door de SIM Stichting Inzicht Meditatie aan te bevelen. De agenda kun je hier vinden: http//www.simsara.nl/agenda/.: Kijk daarnaast ook naar onze eigen retraites: https//www.vihara.nl/meditatieretraites/.: Wij geven stilte retraites, onder andere Vipassana retraites als ook andere, bijzondere retraites zoals hart compassie retraites. Ook geven wij af en toe meditatiedagen met speciale meditaties eventueel gecombineerd met yoga of andere gerelateerde oefeningen. Vipassana Retraites Buitenland. Voor retraites in het buitenland kan je hier veel vinden: https//www.dhamma.org/en/locations/directory.: Hier kun je veel Vipasanna Retraites, niet alleen in Europa maar ook in andere werelddelen zoals Aziƫ. Vipassana en Metta retraites. Wij bieden zelf ook gecombineerde Vipassana met Metta retraites aan. Metta wordt vertaald naar liefdevolle vriendelijkheid. Bekijk hier al onze Vipasanna, Metta en ook andere retraites en meditatiedagen. Door Gerjan Schoemaker. Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.

Contacteer ons