Zoeken naar vipassana cursus

vipassana cursus
Cursus: Vipassana inzicht meditatie Yoga Centrum Hoofddorp.
Cursus: Vipassana inzicht meditatie. 05 maart 2017. Inzicht door meditatie. Cursus: Vipassana inzicht meditatie. Cursus door Jeroen Dorrestijn. Wat is Vipassana? Vipassana is een vorm van inzicht meditatie die is gericht op het leren kennen van jou ervaring, de menselijke ervaring.
Welkom Vipassana Meditatie Breda.
Vipassana of inzichtmeditatie heeft zijn oorsprong in het Boeddhisme en heeft een heldere en eenvoudige techniek om op een vaardige manier bewust te leven en om te gaan met dat wat je leven je elke dag brengt. Samen met anderen mediteren is hierbij een belangrijk uitgangspunt.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen. Geen mobiele telefoon, geen internet, geen sociaal contact, geen boek, geen papier, geen pen, geen muziek. Wat een luxe! Alles werd verzorgd. Een plek om te slapen, een prachtige tuin om te wandelen, heerlijke maaltijden en een warme douch. Je hoefde je alleen het programma te volgen en je aan een aantal regels te houden zoals onthouding van doden, stelen, liegen, seksuele activiteiten en verdovende middelen. Piece of cake. Ja die regels wel, de rest alleen niet. De cursus leert je in beginne te mediteren.
Sati Oefenplaats voor vipassanameditatie in Tilburg.
Sati wordt gevormd door een groep vrijwilligers en werkt zonder winstoogmerk. Meditatieleraren en begeleiders ontvangen dana giften van de cursisten. Sati heeft sinds kort ook een Facebook-pagina, waarop we nieuws en tips delen over meditatie of over onze activiteiten. Wat is vipassana? Basis van vipassana.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
Vipassana laat namelijk 3 zaken helder worden, dat is dat er in onszelf en in de hele wereld dingen onzeker, onbevredigend en oncontroleerbaar zijn. Het streeft erna om voor jezelf zo duidelijk mogelijk te krijgen wat je nú beleeft op dít exacte moment.
vipassana cursus
De volgende cursus begint 18 februari en loopt tot en met 1 april 2019. Nieuwe data worden bekendgemaakt via deze site. U kunt zich aanmelden via hvanvoorst @ casema.nl zie inschrijvingsformulier. Meditatiedagen/weekenden: zie programma Henk. Voor retraites, raadpleeg www.sanghametta.nl of www.simsara.nl. Henk van Voorst. hvanvoorst @ casema.nl zonder de haakjes! aad.verboom @ gmail.com. Vipassana Utrecht Home.

De volgende cursus begint 18 februari en loopt tot en met 1 april 2019. Nieuwe data worden bekendgemaakt via deze site. U kunt zich aanmelden via hvanvoorst @ casema.nl zie inschrijvingsformulier. Meditatiedagen/weekenden: zie programma Henk. Voor retraites, raadpleeg www.sanghametta.nl of www.simsara.nl. Henk van Voorst. hvanvoorst @ casema.nl zonder de haakjes! aad.verboom @ gmail.com. Vipassana Utrecht Home.
Home.
Light retraite 19 21 oktober 2018. Vrij zijn in het hier en nu Volg ons laatste nieuws op Facebook! Vipassanameditatie is een Boeddhistische vorm van meditatie. Het wordt ook wel inzichtsmeditatie genoemd. Het is een methode van zelfobservatie, die je meer inzicht geeft in de patronen van je geest en je helpt meer in het nu te leven. Regelmatige beoefening van vipassana helpt die patronen geleidelijk op te lossen.
Waar kun je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buitenland? Vihara.
Vipassana Retraites Nederland. Over het algemeen zijn de retraites in Nederland die worden georganiseerd door de SIM Stichting Inzicht Meditatie aan te bevelen. De agenda kun je hier vinden: http//www.simsara.nl/agenda/.: Kijk daarnaast ook naar onze eigen retraites: https//www.vihara.nl/meditatieretraites/.: Wij geven stilte retraites, onder andere Vipassana retraites als ook andere, bijzondere retraites zoals hart compassie retraites. Ook geven wij af en toe meditatiedagen met speciale meditaties eventueel gecombineerd met yoga of andere gerelateerde oefeningen. Vipassana Retraites Buitenland. Voor retraites in het buitenland kan je hier veel vinden: https//www.dhamma.org/en/locations/directory.: Hier kun je veel Vipasanna Retraites, niet alleen in Europa maar ook in andere werelddelen zoals Azië. Vipassana en Metta retraites. Wij bieden zelf ook gecombineerde Vipassana met Metta retraites aan. Metta wordt vertaald naar liefdevolle vriendelijkheid. Bekijk hier al onze Vipasanna, Metta en ook andere retraites en meditatiedagen. Door Gerjan Schoemaker. Wij organiseren regelmatig meditatie retraites en meditatie dagen.
vipassana bewustzijn vipassana cursus.
Hij dacht dat we zeker baat konden hebben bij een cursus Vipassana en nam ons mee naar het kantoor van Dhamma Shringa in Kathmandu centrum. Er zijn vele Dhamma centra over de hele wereld, welke allemaal volgens exact dezelfde methode de Vipassana cursus in verschillende lengtes aanbieden.
Alles wat je wil weten over vipassana en hoe je het beoefent Bedrock.
Meer contact met het lichaam kan ook helpen rust te vinden en onze grenzen en intuïtie beter aan te voelen, legt Marnix van Rossum uit over de groeiende populariteit van vipassana. Bovendien is dit een van de stromingen die het minst religieus overkomt.

Contacteer ons