Resultaten voor vipassana cursus

vipassana cursus
7 redenen waarom mijn generatie Vipassana moet beoefenen Bodhi. Bodhitv.
En dat wil ik natuurlijk graag met mijn generatiegenoten Kinderen van het Succes worden wij tegenwoordig genoemd delen. Tijdens een cursus Vipassana, Goenka-stijl, leef je tien dagen als een monnik. Je mag geen drugs of alcohol gebruiken, seksuele activiteiten worden opgeschort, er is geen muziek, geen schrijf en leesgerei en je mag niet communiceren met medestudenten.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen. Geen mobiele telefoon, geen internet, geen sociaal contact, geen boek, geen papier, geen pen, geen muziek. Wat een luxe! Alles werd verzorgd. Een plek om te slapen, een prachtige tuin om te wandelen, heerlijke maaltijden en een warme douch. Je hoefde je alleen het programma te volgen en je aan een aantal regels te houden zoals onthouding van doden, stelen, liegen, seksuele activiteiten en verdovende middelen. Piece of cake. Ja die regels wel, de rest alleen niet. De cursus leert je in beginne te mediteren.
Vipassana-Meditatie Collectief retraitebegeleiders en leraren in Nederland.
Dhamma Verdiepings Cursus. Welkom op de website van vipassana-meditatie. Wij vormen een collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland. Dit doen we niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van deze vorm van meditatie.
Vipassana De weg naar.
Het is in feite de kunst van het leven. Deze Vipassana meditatietechniek wordt onderwezen in een tiendaagse residentiële cursus. Tijdens deze cursus leren de studenten de basis van deze techniek en oefenen ze voldoende om daadwerkelijke resultaten te behalen. Volgens de traditie van Vipassana in zijn zuivere vorm worden cursussen logement, eten uitsluitend gefinancierd door vrijwillige bijdragen.
Sati Oefenplaats voor vipassanameditatie in Tilburg.
Sati wordt gevormd door een groep vrijwilligers en werkt zonder winstoogmerk. Meditatieleraren en begeleiders ontvangen dana giften van de cursisten. Sati heeft sinds kort ook een Facebook-pagina, waarop we nieuws en tips delen over meditatie of over onze activiteiten. Wat is vipassana? Basis van vipassana.
Vipassana Meditation: Cursussen.
Vipassana Meditatie Centrum. Vipassana meditatie zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Show navigation Hide navigation. Het centrum in België. Wat is Vipassana? De kunst om te leven. Inleiding tot de Techniek. Inschrijven voor deelname. Deelnemers moeten zich inschrijven voor elke deelname aan een meditatiecursus. U kunt gebruik maken van het formulier op de cursus pagina.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2020 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
Vipassana leraren zijn specialisten in. meditatie, geen psychotherapeuten. Kan Vipassana mensen geestelijk uit balans brengen? Vipassana leert u bewust en gelijkmoedig te zijn, dat betekent, in. evenwicht ondanks alle hoogte en dieptepunten van het leven. iemand naar een cursus komt en ernstige emotionele problemen verhult, kan.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Hi Robert Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook een vipassana cursus in midden Thailand gedaan in de traditie van Goenka. In welke traditie was de vipassana die jij volgde? En is de afstand vanuit Puket naar Suan Mokkh korter dan vanaf Bangkok.
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
de eerste Vipassana retraite van 2017 vindt plaats van woensdag 28 juni 2000: uur t/m zondag 9 juli 1000: uur. de tweede Vipassana-retraite van 2017 vindt plaats van donderdag 21 december 2017 2000: uur t/m dinsdag 02 januari 2018 1000: uur.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
Vipassana laat namelijk 3 zaken helder worden, dat is dat er in onszelf en in de hele wereld dingen onzeker, onbevredigend en oncontroleerbaar zijn. Het streeft erna om voor jezelf zo duidelijk mogelijk te krijgen wat je nú beleeft op dít exacte moment.
Tweedaagse Introductiecursus Vipassana meditatie.
Tweedaagse Introductiecursus Vipassana meditatie. Tweedaagse Introductiecursus Vipassana meditatie. Start 07 oktober 2017 1000: tot 1700.: Bij Jewel Heart. 024 32 34 62. Docent: Marij Geurts. Tweedaagse Introdctiecursus Vipasanameditatie. Vipassanameditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd, is gericht op het ontwikkelen van opmerkzaamheid / mindfulness voor wat zich hier en nu aan ons voordoet. We leren zien dat veranderlijkheid, onbevredigdheid en oncontroleerbaarheid van onze hart-geest inherent zijn aan ons menselijk bestaan. We krijgen meer zicht op de conditioneringsprocessenprocessen die in onszelf en anderen plaats vinden. We ontwikkelen een houding van gelijkmoedigheid waardoor we het leven meer kunnen nemen zoals het is; soms prettig, soms onprettig en alle gradaties daar tussen in. Vipassanameditatie brengt een zuiveringsproces op gang in ons hart en onze geest waardoor we meer en meer in contact komen met onze oorspronkelijke aard die zich kenmerkt door kwaliteiten zoals wijsheid, mededogen, vriendelijkheid, levensvreugde, innerlijke vrede, geduld, eenvoud. Tijdens deze cursus beoefenen we de zit en de loopmeditatie, er zijn meditatie-instructies, korte inleidingen uit de boedhistische psychologie ter ondersteuning van het mediteren.

Contacteer ons