Op zoek naar vipassana cursus?

vipassana cursus
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Tenslotte zijn er nog een aantal eenvoudige regels die het meditatieproces ondersteunen en zorgen voor een goede sfeer in het Vipassana meditatiecentrum. Zo verlopen retraites in stilte en onthouden de deelnemers zich van schrijven, lezen, seksuele handelingen en het gebruik van geestbenevelende middelen. Bij sommige activiteiten kan er van het centrum gebruik gemaakt worden om te overnachten. De accommodatie is zeer eenvoudig en kent weinig privacy. Wie prijs stelt op een comfortabeler logies en meer privacy, kan gebruik maken van een hotel. Niet ver van het meditatiecentrum ligt het Mercurehotel, nabij de westelijke ringweg en per auto uitstekend bereikbaar. Op iets meer afstand, in de binnenstad maar ook verder verwijderd van het stadscentrum, vindt men meerdere hotels. Zoeken Zoeken Laatste berichten. 26 december geen open meditatieavond. Programma voorjaar 2019. 1930: Introductiecursus Insight Dialogue. Introductiecursus Insight Dialogue. nov 8 2018 @ 1930: jan 3 2019 @ 2145.: Begeleiding: Marieke Duijvestijn en Ahobel Nuytinck In deze cursus kun je kennis maken met Insight Dialogue: Wat is meditatie in dialoog?
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
de eerste Vipassana retraite van 2017 vindt plaats van woensdag 28 juni 2000: uur t/m zondag 9 juli 1000: uur. de tweede Vipassana-retraite van 2017 vindt plaats van donderdag 21 december 2017 2000: uur t/m dinsdag 02 januari 2018 1000: uur.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
Vipassana laat namelijk 3 zaken helder worden, dat is dat er in onszelf en in de hele wereld dingen onzeker, onbevredigend en oncontroleerbaar zijn. Het streeft erna om voor jezelf zo duidelijk mogelijk te krijgen wat je nú beleeft op dít exacte moment.
Stichting Vipassana Nijmegen.
Stichting Vipassana Nijmegen organiseert meditatiecursussen, studiedagen, retraites en bijeenkomsten voor iedereen die zich wil bekwamen in de boeddhistische Vipassana meditatie. De Stichting Vipassana Nijmegen onderschrijft en hanteert het ethisch drieluik van de SIM Stichting Inzichts Meditatie. Meer informatie hierover is te vinden op www.simsara.nl/ethisch-drieluik.
Vipassana-Meditatie Collectief retraitebegeleiders en leraren in Nederland.
Dit doen we niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van deze vorm van meditatie. Dit in de context van de drievoudige training van ethiek, meditatie en wijsheid waarin deze plaats kan vinden en zoals deze in het Theravada-boeddhisme wordt onderwezen.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen. Geen mobiele telefoon, geen internet, geen sociaal contact, geen boek, geen papier, geen pen, geen muziek. Wat een luxe! Alles werd verzorgd. Een plek om te slapen, een prachtige tuin om te wandelen, heerlijke maaltijden en een warme douch. Je hoefde je alleen het programma te volgen en je aan een aantal regels te houden zoals onthouding van doden, stelen, liegen, seksuele activiteiten en verdovende middelen. Piece of cake. Ja die regels wel, de rest alleen niet. De cursus leert je in beginne te mediteren.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Goenka, de man die Vipassana op grote schaal over de gehele wereld verspreid heeft. Hij vertelde in het Engels met een dik Indiaans accent wat we moesten weten en doen, gevolgd door een Nederlandse vertaling. We werden nogmaals op gewezen op alle regels en dat we er voor kozen om de volgende vijf voorschriften strikt na te leven tijdens de cursus.:
Sati Oefenplaats voor vipassanameditatie in Tilburg.
Sati wordt gevormd door een groep vrijwilligers en werkt zonder winstoogmerk. Meditatieleraren en begeleiders ontvangen dana giften van de cursisten. Sati heeft sinds kort ook een Facebook-pagina, waarop we nieuws en tips delen over meditatie of over onze activiteiten. Wat is vipassana? Basis van vipassana.
Wat ik leerde van 95, dag mijn bek dicht houden Surfoloog. Bloglovin. Facebook. Instagram. Twitter. YouTube.
25 januari 2018 at 2154.: Inmiddels heb ik 5 keer een 10-daagse vipassana cursus gevolgd en heb daarbij juist wel geleerd om mij goed te kunnen focussen daar zijn de eerste 3 dagen voor bedoeld en nog veel meer innerlijke rust te bereiken dan bij andere vormen van meditatie.
Vipassana Meditation: Cursussen.
Vipassana Meditatie Centrum. Vipassana meditatie zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Show navigation Hide navigation. Het centrum in België. Wat is Vipassana? De kunst om te leven. Inleiding tot de Techniek. Inschrijven voor deelname. Deelnemers moeten zich inschrijven voor elke deelname aan een meditatiecursus. U kunt gebruik maken van het formulier op de cursus pagina.

Contacteer ons