Resultaten voor vipassana meditatie 10 dagen

vipassana meditatie 10 dagen
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
mrt 10 @ 1000: jun 9 @ 1830.: Begeleiding: Paul Boersma Deze cursus heeft als doel om de deelnemers meer inzicht te geven in de vijf basisfactoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van de Vipassana meditatie. Ook helpt de cursus om deze factoren bij jezelf te herkennen, Lees verder.
Vipassana Meditation.
Vragen Antwoorden over de Techniek van Vipassana Meditatie. Waarom duurt de cursus tien dagen? Eigenlijk is de 10-daagse cursus het minimum; een 10-daagse cursus verschaft een essentiële introductie en de basis van de techniek. Het ontwikkelen in de beoefening van de techniek is een levenslange taak.
10 dagen in stilte.
Voor wat ik voor anderen kan betekenen. En dat ik zomaar 10 dagen uit mijn leventje kan stappen om hier te zijn. Dankbaarheid is een prachtige emotie. Het was alsof er elfjes over mijn lijf dansten. Ook kwamen herinneringen naar boven die ik allang was vergeten. Bijvoorbeeld dat mijn zusje als klein meisje van mijn moeder groene appeltjesshampoo kreeg omdat ze daar zo van hield. Ik herinnerde me weer dat ik dat moeilijk vond als kind. Het stak dat zij wel iets kreeg en ik niet. Als kind ligt de verdeling van aandacht van je ouders heel gevoelig. Nu zag ik alleen haar blije gezicht voor me en kon haar vreugde voelen. Ik glimlachte breed, zonder enig gevoel van wrok. Wat een opmerkelijke ervaring! Wierp de meditatie dan toch zijn vruchten af? De Vipassana zuivert de geest van diepe lagen negativiteit, waardoor positieve eigenschappen zoals liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid vanzelf tot ontwikkeling komen.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiële cursus.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. 27 sep 2016 Reizen, Azië, Algemeen, Nieuws, Lifestyle, Featured. Tien maanden reis ik inmiddels rond in Zuid-Oost Azië, begonnen in Thailand en daar ben ik op het moment van schrijven weer.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Op de vierde dag wordt ons een nieuwe techniek uitgelegd: de échte vipassana techniek. De eerste drie dagen blijken een voorbereiding te zijn geweest die ze anapana meditatie noemen. Door je op een klein gebied te focussen wordt je waarneming heel scherp.
De zin van de 10-daagse Vipassana meditatie Freshhh.
Door 10 dagen te mediteren, ga je wél terug naar je kern, dus ook de kern van eventueel destructieve gedachtepatronen en gewoontes. Met het geloof dat je dus alleen maar veranderingen in gewoontes aan kan brengen, op het moment dat je deze bij de kern aanpakt. Na eenmaal de 10-daagse Vipassana meditatie te hebben gevolgd, schijn je bij eigen meditaties de tijdens de cursus gevonden flow terug te kunnen vinden.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Twee jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik weer toe was aan een 10 daagse cursus. Door je tien dagen af te zonderen van de maatschappij valt er een hoop druk weg. Eigenlijk alle dingen die je tegenkomt zorgen ervoor dat je je maar op een ding hoeft te focussen en dat ben je zelf, alle afleiding wordt weggenomen. De diepgang die je daardoor bereikt is eigenlijk alleen in zon 10 daagse cursus te doen en is voor mij onmogelijk thuis te bereiken. Daarom ben ik afgelopen weekend weer tot de conclusie gekomen dat ik toe was aan een cursus en heb ik me ingeschreven voor een 10 daagse Vipassana meditatie cursus, het heet Dhamma Pajjota en ligt in Dilsen-Stokkem België.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij.
Wat is vipassana meditatie? Tijdens deze vipassana-retraite beoefen je vipassana/mindfulness boeddhistische meditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. Deze stilte-retraite is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren. Door de oefening, versterken we de vijf beheersende vermogens: vertrouwen, energie/inspanning, mindfulness, concentratie en intuïtieve wijsheid. Dit roept vreugde en geluk op en verstevigt je zelfvertrouwen. lees hier verder over vipassana. De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma.
Vipassana.
Mediteren: 10 dagen Vipassana. Ik neem mezelf voor: ik mediteer nooit meer. Het is uitputtend, pijnlijk, verwarrend en moeilijk. Na mijn 10-daagse Vipassana-meditatie had ik wel even genoeg van mediteren. 10 dagen niet praten. 10 dagen niet lezen. 10 dagen niet schrijven. Maar wél iedere dag om 400: uur opstaan en meer dan 10 uur mediteren per dag. Dat was zwaar. Ik had me opgegeven voor de Vipassana-cursus vanwege mijn interesse voor ademhaling en meditatie.

Contacteer ons