Meer resultaten voor vipassana meditatie 10 dagen

vipassana meditatie 10 dagen
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie.
Zo ging de dag voorbij, meditatie na meditatie en s avonds kregen we een film te zien over Vipassana en uitleg hoe je moet mediteren. In de tussenpauzes was er niets te doen en ik zag tot mijn komische genoegen dat er mannen waren die hun onderbroek of sokken meerdere keren per dag wasten. Dit terwijl we maar 2 dagen ver waren, volgens mij probeerden ze zichzelf bezig te houden.
Ank Schravendeel vipassana-meditatie.
Ik begon in 1988 te mediteren in het Vipassana Meditatiecentrum in Groningen, bij Johan Tinge. Bij Mettavihari volgde ik vele 10 daagse retraites. Na 2006 werd Frits Koster mijn leraar, bij hem liep ik ook stage om te leren zelf retraites te begeleiden. Na een studie Andragologie deed ik in mijn werkzame leven ervaring op als docent, projectleider en manager in een verpleeghuis. Ik heb nu een eigen praktijk als coach. In 2001 werd ik chronisch ziek. Dat veranderde mijn leven en ook mijn meditatie. Het omgaan met verlies leerde me om aandacht te geven aan een innerlijke houding van zachtmoedigheid als basis voor opmerkzaam zijn. Van Visu Teoh en Christina Feldman leerde ik metta meditatie als methode, die ik vooral in het dagelijks leven veel gebruik. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud mijn leraren, zij combineren metta en Vipassana meditatie. Vanaf 2008 begeleidde ik retraites van 4 of 7 dagen.
Boekwinkeltjes.nl.
Afbeelding: Alleen tonen met afbeelding. Van: Afgelopen 7 dagen. Zoeken Meer opties Reset filters. Afbeelding Schrijver Titel Uitgever Bijzonderheid Prijs Boekwinkel. Meditatie een basisboek / een basisboek meer info. Mooi gebonden hardcover uitgave. 7e druk 2009. Cover heeft enkele krasjes en doffe plek. Het leven als kunst met Vipassana meditatie.
De dag dat ik de 10 Daagse Vipassana Stilte Retraite in ging 2 Confronterende feiten Training Farm Minder Stress. Meer Betekenis.
Nieuwsgierig en hoopvol ontdekte ik tijdens mijn wereldreis een 10 daagse Vipassana stilte retraite in Ho Chi Minh Vietnam. Een week later arriveerde ik. Klaar om 10 dagen meer dan 10 uur per dag te mediteren. Lees hieronder mijn ervaring en 2 confronterende feiten over mindfulness en meditatie.
Blog: Mijn ervaring met 10 dagen stilte.
Dag 4 10 De daadwerkelijke Vipassana: een bodyscan van de top van je hoofd tot de tenen. Uiteindelijk resulteert dit in een op en neergaande stroom van vibraties. Dag 10 Metta-meditatie loving-kindness meditatie waarbij je goede wensen in jezelf uitspreekt. naar alle levende wezens. Dit wordt gepresenteerd als een balsem op de open wond die je de dagen ervoor hebt gezuiverd.
7 redenen waarom mijn generatie Vipassana moet beoefenen Bodhi. Bodhitv.
En dat wil ik natuurlijk graag met mijn generatiegenoten Kinderen van het Succes worden wij tegenwoordig genoemd delen. Tijdens een cursus Vipassana, Goenka-stijl, leef je tien dagen als een monnik. Je mag geen drugs of alcohol gebruiken, seksuele activiteiten worden opgeschort, er is geen muziek, geen schrijf en leesgerei en je mag niet communiceren met medestudenten.
Tien dagen niet praten alleen maar mediteren, wat doet dat met je?
Vipassana betekent zelfinzicht door zelfobservatie en is van origine een boeddhistische meditatievorm, die in retraites van zeven weken wordt onderwezen. Omdat in onze huidige maatschappij eigenlijk niemand zo lang weg kan, duren veel retraites tegenwoordig tien dagen of langer. Je mediteert in groepsverband zo'n' tien uur per dag. Dat je meer in het hier en nu gaat leven, een evenwichtiger mens wordt en dichterbij jezelf komt. Dit alles gebeurt in volledige stilte. Concreet betekent dat: niet praten met retraitegenoten of zingen onder de douche, maar ook: oogcontact vermijden en je telefoon, camera, boek of pen en papier inleveren. Mannen en vrouwen leven apart van elkaar. De maaltijden bestaan uit een eenvoudig ontbijt en lunch beide vegetarisch, waarna je tot de volgende ochtend niks meer eet. Elke afleiding wordt in de kiem gesmoord, om zo diep mogelijk in je meditatie te komen.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2020 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
wijlen leraar via audio/dvd de heer Goenka noemde het naast cursus ook de. En weer herhalen dat we niet zouden vertrekken in die 10 dagen. Mmmm toch bijzonder. Bij de start van dag 2 begreep ik waarom ze ons drie keer lieten beloven. niet weg te gaan. De eerste dag vipassana meditatie veroorzaakte zo.
Mijn 10-daagse Vipassana ervaring in India Fading Borders.
Ik ben blij dat ik deze 10 dagen heb gedaan en dit dan ook heb volgehouden. Het was een unieke ervaring, vol wijsheden, zelfreflectie, bewustwording, gevechten en nieuwe ontdekkingen. Ik raad iedereen aan om deze grote reis naar binnen aan te gaan! Het is een ware challenge, durf jij hem aan? India Meditatie Reizen Vipassana Vipassana ervaring.
Vipassana, wat is het? House of Awareness.
Te beginnen met haar unieke Vipassana meditatie ervaring in Nepal: 10 dagen lang in stilte doorbrengen. Confronterend en niet altijd even makkelijk, maar volgens Bianca so worth it. Lees hieronder haar ervaring. Wat is Vipassana? De Vipassana cursus bestaat uit tien dagen.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiƫle cursus.

Contacteer ons