Op zoek naar vipassana meditatie 10 dagen?

vipassana meditatie 10 dagen
Ank Schravendeel vipassana-meditatie.
Bij Mettavihari volgde ik vele 10 daagse retraites. Na 2006 werd Frits Koster mijn leraar, bij hem liep ik ook stage om te leren zelf retraites te begeleiden. Na een studie Andragologie deed ik in mijn werkzame leven ervaring op als docent, projectleider en manager in een verpleeghuis. Ik heb nu een eigen praktijk als coach. In 2001 werd ik chronisch ziek. Dat veranderde mijn leven en ook mijn meditatie. Het omgaan met verlies leerde me om aandacht te geven aan een innerlijke houding van zachtmoedigheid als basis voor opmerkzaam zijn. Van Visu Teoh en Christina Feldman leerde ik metta meditatie als methode, die ik vooral in het dagelijks leven veel gebruik. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud mijn leraren, zij combineren metta en Vipassana meditatie. Vanaf 2008 begeleidde ik retraites van 4 of 7 dagen.
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
Tijdens de retraite worden 2 meditatie-methoden aangeboden: vipassana meditatie en de jhãna meditatie. Welke meditatiemethode je gaat doen is afhankelijk van je ervaring en wensen en wordt in de eerste 3 dagen bepaald. In het programma zie je dat er tussen 2100: uur en 1215: uur een stilteperiode is.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiële cursus.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2020 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
wijlen leraar via audio/dvd de heer Goenka noemde het naast cursus ook de. En weer herhalen dat we niet zouden vertrekken in die 10 dagen. Mmmm toch bijzonder. Bij de start van dag 2 begreep ik waarom ze ons drie keer lieten beloven. niet weg te gaan. De eerste dag vipassana meditatie veroorzaakte zo.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Iets wat niet direct bij mijn karakter past, omdat ik van nature graag alles wat ik meemaak wil delen in de vorm van gesproken woord. Mijn omgeving reageerde dan ook in ongeloof: 10 dagen stil! Maar hoewel ik er tegenop zag, was ik ook nieuwsgierig. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat het niet hoeven praten, betekent dat je dieper afreist in jezelf. Je wereld wordt kleiner, maar toch ook weer niet. Want zoals mijn yogaleraar ooit al zei: de reis naar binnen is net zo oneindig lang als de reis naar buiten, het universum in. Wat is Vipassana? Vipassana is één van Indias oudste meditatie technieken.
De zin van de 10-daagse Vipassana meditatie Freshhh.
Door 10 dagen te mediteren, ga je wél terug naar je kern, dus ook de kern van eventueel destructieve gedachtepatronen en gewoontes. Met het geloof dat je dus alleen maar veranderingen in gewoontes aan kan brengen, op het moment dat je deze bij de kern aanpakt. Na eenmaal de 10-daagse Vipassana meditatie te hebben gevolgd, schijn je bij eigen meditaties de tijdens de cursus gevonden flow terug te kunnen vinden.
Vipassana Meditatie in Amersfoort De Stad Amersfoort.
Zie de site voor informatie. Actuele agenda: www.paulboersma.nl. Sinds 2002 geeft Paul Boersma Vipassana meditatie in Amersfoort. Zijn lessen kenmerken zich door milde openheid; mensen uit allerlei achtergronden zijn van harte welkom. Paul is tevens docent aan de School voor Yoga en Vedanta.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
De volgende keer combineer ik een paar dagen stilte met yoga en mooie wandelingen. Dat past toch beter bij mij. Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden was last modified: maart 6th, 2016 by Jeanne Werkhoven. Vond je dit een leuk artikel?
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara.
Iedereen die al iets langer mediteert raad ik een Vipassana retraite aan. Dit kan perspectieven op uiteenlopende zaken doen veranderen en inzichten geven. Zelf doe ik meerdere keren per jaar een retraite. Ook vanuit Vihara zelf bieden wij meditatie retraites aan.
Wat ik leerde van 95, dag mijn bek dicht houden Surfoloog. Bloglovin. Facebook. Instagram. Twitter. YouTube.
De 10 daagse cursus heeft enkel tot doel om jou een meditatie techniek te leren. Alles wat er verder gezegd wordt mag je naast je neerleggen, het enige wat telt is het goed aanleren van de meditatie techniek. Vipassana is juist erg kritisch over blind faith, je moet nooit iets aannemen enkel omdat iemand dat zegt. Enkel zelfinzicht is belangrijk. En juist zelfinzicht kan bereikt worden door het goed beoefenen van de Vipassana techniek. De techniek is juist dan ook alles behalve zweverig, wat is er zweverig aan het observeren van je eigen lichaam? De regels in de 10 dagen zijn enkel bedoeld om studenten zo goed mogelijk de techniek te leren.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
Onze wijlen leraar via audio/dvd de heer Goenka noemde het naast cursus ook de techniek. En weer herhalen dat we niet zouden vertrekken in die 10 dagen. Mmmm toch bijzonder. Bij de start van dag 2 begreep ik waarom ze ons drie keer lieten beloven niet weg te gaan. De eerste dag 10.5 uur vipassana meditatie veroorzaakte zo ongelofelijk veel fysieke pijn dat je op het eind van dag 2 nog maar 1 ding wil.

Contacteer ons