Zoeken naar vipassana meditatie 10 dagen

vipassana meditatie 10 dagen
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Vipassana, een 10-daagse retraite in meditatie CoachSander.nl. Facebook. Instagram. Linkedin. Pinterest. Twitter.
Meer informatie over de Vipassana meditatie vind je hier. En als je besluit om te gaan k wens je veel rust en inzichten! december 22, 2015 at 431: pm. Hallo Sander, ik heb mijnent ingeschreven voor de 10 daagse in Amersfoort.
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie.
Zo ging de dag voorbij, meditatie na meditatie en s avonds kregen we een film te zien over Vipassana en uitleg hoe je moet mediteren. In de tussenpauzes was er niets te doen en ik zag tot mijn komische genoegen dat er mannen waren die hun onderbroek of sokken meerdere keren per dag wasten. Dit terwijl we maar 2 dagen ver waren, volgens mij probeerden ze zichzelf bezig te houden.
Ank Schravendeel vipassana-meditatie.
Ik begon in 1988 te mediteren in het Vipassana Meditatiecentrum in Groningen, bij Johan Tinge. Bij Mettavihari volgde ik vele 10 daagse retraites. Na 2006 werd Frits Koster mijn leraar, bij hem liep ik ook stage om te leren zelf retraites te begeleiden. Na een studie Andragologie deed ik in mijn werkzame leven ervaring op als docent, projectleider en manager in een verpleeghuis. Ik heb nu een eigen praktijk als coach. In 2001 werd ik chronisch ziek. Dat veranderde mijn leven en ook mijn meditatie. Het omgaan met verlies leerde me om aandacht te geven aan een innerlijke houding van zachtmoedigheid als basis voor opmerkzaam zijn. Van Visu Teoh en Christina Feldman leerde ik metta meditatie als methode, die ik vooral in het dagelijks leven veel gebruik. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud mijn leraren, zij combineren metta en Vipassana meditatie. Vanaf 2008 begeleidde ik retraites van 4 of 7 dagen.
Vipassana Meditatie Wat betekent het? En hoe werkt het?
Dan zijn er diverse yoga en meditatiecentra waar je deze inzicht meditatie kunt leren. Verder zijn er tal van videos online te vinden, waarin Vipassana wordt uitgelegd. sf_button colourorange typestandard sizelarge linkhttps//freshlymind.com/meditatie/10-meditatie-tips/: target_self icon dropshadowno roundedno extraclassLees ook eens onze 10 meditatie tips/sf_button.
Sangha Metta.
Bovendien heeft de Stichting als specifieke taak het mogelijk maken van contemplatief leven voor vrouwen en het ondersteunen van het werk van Jotika Hermsen. English visitors: see english retreats. Vipassana is anders leren zien. Zondag, 9 December 2018 om 1000: Meditatie op liefdevolle vriendelijkheid.

Vipassana Utrecht Home. cv Henk van Voorst. Informatie over vipassanã meditatie in de traditie van Mahasi Sayadaw in Utrecht. Activiteiten in Utrecht.: Doorgaande groep voor gevorderden.: Elke dinsdag 20.00-22.30 uur meditatie voor ervaren yogi's' vereiste 10-daagse retraite met door ons erkende leraar of introductiecursus in de Mahãsi traditie.
Tien dagen niet praten alleen maar mediteren, wat doet dat met je?
Vipassana betekent zelfinzicht door zelfobservatie en is van origine een boeddhistische meditatievorm, die in retraites van zeven weken wordt onderwezen. Omdat in onze huidige maatschappij eigenlijk niemand zo lang weg kan, duren veel retraites tegenwoordig tien dagen of langer. Je mediteert in groepsverband zo'n' tien uur per dag. Dat je meer in het hier en nu gaat leven, een evenwichtiger mens wordt en dichterbij jezelf komt. Dit alles gebeurt in volledige stilte. Concreet betekent dat: niet praten met retraitegenoten of zingen onder de douche, maar ook: oogcontact vermijden en je telefoon, camera, boek of pen en papier inleveren. Mannen en vrouwen leven apart van elkaar. De maaltijden bestaan uit een eenvoudig ontbijt en lunch beide vegetarisch, waarna je tot de volgende ochtend niks meer eet. Elke afleiding wordt in de kiem gesmoord, om zo diep mogelijk in je meditatie te komen.
Boekwinkeltjes.nl.
Afbeelding: Alleen tonen met afbeelding. Van: Afgelopen 7 dagen. Zoeken Meer opties Reset filters. Afbeelding Schrijver Titel Uitgever Bijzonderheid Prijs Boekwinkel. Meditatie een basisboek / een basisboek meer info. Mooi gebonden hardcover uitgave. 7e druk 2009. Cover heeft enkele krasjes en doffe plek. Het leven als kunst met Vipassana meditatie.
10-daagse Vipassana retraites.
In de Mahasi methode worden zittende meditatie, lopende meditatie en dagelijkse activiteiten als alle drie even belangrijk beschouwd. Het is de bedoeling om hierin van het opstaan tot het naar bed gaan heel strikt te zijn. Maar inspanning betaalt zich uit, en je zult in je dagelijks leven oogsten naar wat je in de retraite zaait. Lees de diverse getuigenissen van eerdere deelnemers. Met het oog op een maximale implementatie van de verworvenheden uit de Vipassana / Mindfulness-retraite in je dagelijkse leven, is het zeer aan te raden minstens één dag na thuiskomst ook vrij te houden. Als voorbereiding op de retraite is het goed om in de voorafgaande dagen je tempo van leven alvast wat terug te draaien.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
massage reiki retreat Mallorca. yoga surfretraite Marokko. vrouwen retraite Italië. bedrijfsuitje/teambuilding Wim Hof Methode. nieuws / blogs / reviews. Vipassana meditatie: extreem en onvergetelijk. 10 februari 2017. meditatie, Nieuws blog van Bezielen. Tien dagen in een klooster zitten om te mediteren.

Contacteer ons