Resultaten voor vipassana meditatie 10 dagen

vipassana meditatie 10 dagen
Een eerlijk verhaal over wat 10 dagen in stilte zitten met je doet Bedrock.
De kracht van stilte waarom zou je in vredesnaam dagenlang niets zeggen? Deze diepgewortelde overtuigingen verdwijnen door meditatie. Wil je nog meer inspirerende verhalen lezen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief! Reageer op artikel.: Een eerlijk verhaal over wat 10 dagen in stilte zitten met je doet.
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie.
Zo ging de dag voorbij, meditatie na meditatie en s avonds kregen we een film te zien over Vipassana en uitleg hoe je moet mediteren. In de tussenpauzes was er niets te doen en ik zag tot mijn komische genoegen dat er mannen waren die hun onderbroek of sokken meerdere keren per dag wasten. Dit terwijl we maar 2 dagen ver waren, volgens mij probeerden ze zichzelf bezig te houden.
Ank Schravendeel vipassana-meditatie.
Ik begon in 1988 te mediteren in het Vipassana Meditatiecentrum in Groningen, bij Johan Tinge. Bij Mettavihari volgde ik vele 10 daagse retraites. Na 2006 werd Frits Koster mijn leraar, bij hem liep ik ook stage om te leren zelf retraites te begeleiden. Na een studie Andragologie deed ik in mijn werkzame leven ervaring op als docent, projectleider en manager in een verpleeghuis. Ik heb nu een eigen praktijk als coach. In 2001 werd ik chronisch ziek. Dat veranderde mijn leven en ook mijn meditatie. Het omgaan met verlies leerde me om aandacht te geven aan een innerlijke houding van zachtmoedigheid als basis voor opmerkzaam zijn. Van Visu Teoh en Christina Feldman leerde ik metta meditatie als methode, die ik vooral in het dagelijks leven veel gebruik. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud mijn leraren, zij combineren metta en Vipassana meditatie. Vanaf 2008 begeleidde ik retraites van 4 of 7 dagen.
Vipassana Meditatie Wat betekent het? En hoe werkt het?
Dan zijn er diverse yoga en meditatiecentra waar je deze inzicht meditatie kunt leren. Verder zijn er tal van videos online te vinden, waarin Vipassana wordt uitgelegd. sf_button colourorange typestandard sizelarge linkhttps//freshlymind.com/meditatie/10-meditatie-tips/: target_self icon dropshadowno roundedno extraclassLees ook eens onze 10 meditatie tips/sf_button.
Sangha Metta.
Bovendien heeft de Stichting als specifieke taak het mogelijk maken van contemplatief leven voor vrouwen en het ondersteunen van het werk van Jotika Hermsen. English visitors: see english retreats. Vipassana is anders leren zien. Zondag, 9 December 2018 om 1000: Meditatie op liefdevolle vriendelijkheid.

Vipassana Utrecht Home. cv Henk van Voorst. Informatie over vipassanã meditatie in de traditie van Mahasi Sayadaw in Utrecht. Activiteiten in Utrecht.: Doorgaande groep voor gevorderden.: Elke dinsdag 20.00-22.30 uur meditatie voor ervaren yogi's' vereiste 10-daagse retraite met door ons erkende leraar of introductiecursus in de Mahãsi traditie.
Cookies op Trouw Trouw.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op Trouw.nl die aansluiten op uw interesses.
Boekwinkeltjes.nl.
Afbeelding: Alleen tonen met afbeelding. Van: Afgelopen 7 dagen. Zoeken Meer opties Reset filters. Afbeelding Schrijver Titel Uitgever Bijzonderheid Prijs Boekwinkel. Meditatie een basisboek / een basisboek meer info. Mooi gebonden hardcover uitgave. 7e druk 2009. Cover heeft enkele krasjes en doffe plek. Het leven als kunst met Vipassana meditatie.
10-daagse Vipassana retraites.
In de Mahasi methode worden zittende meditatie, lopende meditatie en dagelijkse activiteiten als alle drie even belangrijk beschouwd. Het is de bedoeling om hierin van het opstaan tot het naar bed gaan heel strikt te zijn. Maar inspanning betaalt zich uit, en je zult in je dagelijks leven oogsten naar wat je in de retraite zaait. Lees de diverse getuigenissen van eerdere deelnemers. Met het oog op een maximale implementatie van de verworvenheden uit de Vipassana / Mindfulness-retraite in je dagelijkse leven, is het zeer aan te raden minstens één dag na thuiskomst ook vrij te houden. Als voorbereiding op de retraite is het goed om in de voorafgaande dagen je tempo van leven alvast wat terug te draaien.
stilte retraite klooster klooster stilte retraite vipassana retraite 10 dagen.
Previous Op weg naar 10 dagen stilte. Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen. Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen Vipassana Retraites Retraite Weekenden Mindfulness Trainingen Coaching Therapie. Retraite Mystery Painting en Meditatie. Vipassana Weekend Retraite.
Vipassana Meditatieretraite 3-10 augustus 2019 Cadzand.:
Zie ook www.fritskoster.nl. Van zaterdag 3 zaterdag 10 augustus 2019 zal er een 7 etmalen durende vipassana meditatieretraite worden georganiseerd in het bij een natuurgebied gelegen centrum Cadzandië in Zeeuws-Vlaanderen. De retraite is intensief van aard en vooral bedoeld voor als je al enige ervaring hebt op het gebied van mindfulnessbeoefening en/of inzichtmeditatie.

Contacteer ons