Resultaten voor retraite vipassana

retraite vipassana
Vipassana retraite De kunst van het leven 10 dagen in complete stilte.
Dag indeling Vipassana retraite. De stilte begint op de avond voordat de 10 daagse Vipassana retraite daadwerkelijk begint, nadat iedereen geregistreerd is en een kamer toegewezen gekregen heeft. En op de laatste meditatiedag, in de loop van de ochtend, mag er weer gecommuniceerd worden.
Blog: Mijn ervaring met 10 dagen stilte.
Kortom: mijn beslissing was niet heel doordacht en meer gebaseerd op een romantisch idee. Mijn tip: probeer verschillende meditaties uit alvorens je op retraite gaat. In Nederland hebben we goede leraren uit de Vipassana, Zen en meer brede mindfulness traditie waaronder ikzelf natuurlijk.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
1-op-1 coaching intensive. Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie, Vipassana-meditatie.nu en van Sangha Metta.
vipassana vipassana retraite vipassana den haag.
vipassana vipassana retraite vipassana den haag. Van 2000 tot 2005 heeft hij de 3 jarige hatha opleiding en 2 jarige meditatieopleiding gevolgd bij Osmose in Den Haag. Hij geeft klassiek les in hatha yoga, Chi Kong en verstillings, analystische en non duale meditatie, te weten shamatha, vipassana en samadhi.
SIM Stichting Inzichts Meditatie.
Joost van den Heuvel Rijnders en Riƫt Aarsse. maandag, 6 mei, 2019. Vipassana Meditatieretraite in Frankrijk. De retraite is voor iedereen die zich in stilte wil verdiepen en verbinden met zichzelf. Voor iedereen die de verbinding tussen lichaam en geest.
Vipassana Retraite in zeeland Marlijn Mind Body.
Vipassana Retraite in zeeland. door Sandra aug 13, 2015 Meditatie, Mindfulness 0 Reacties. Na 8 dagen in stilte mediteren en de opmerkzaamheid de ruimte geven is het weer tijd voor het gewone leven. Het is inmiddels de 5 e retraite die ik volgde bij Frits Koster de afgelopen jaren.
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie.
Tijdens die momenten wilde ik mezelf iets aandoen, misschien is dat de reden waarom ze ons de scherpe voorwerpen hadden ontnomen in het begin van dat retraite. Na ongeveer 2 uur meditatie was er een ontbijt met chilipepers. Zo ging de dag voorbij, meditatie na meditatie en s avonds kregen we een film te zien over Vipassana en uitleg hoe je moet mediteren.
Vipassana meditatie in Chiang Mai: mijn ervaring Featherlife.
Met mijn witte meditatie-kleding van de local market vertrek ik naar Wat Phrathat Doi Suthep. De tempel waar ik de komende 10 dagen vipassana meditatie zal leren. Hier lees je hoe ik deze dagen heb ervaren, met enkele dagboekfragmenten hoewel ik niet allowed was te schrijven tijdens de retraite.
Vipassana Meditation.
Ze zullen noch de meditatie goed begrijpen, noch er in slagen de ziekte kwijt te raken. Kan Vipassana dat beter maken? Nogmaals, het doel van Vipassana is niet het genezen van ziektes. Iemand die werkelijk Vipassana beoefent leert gelukkig en evenwichtig te zijn in alle omstandigheden.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Een retraite die in het Westen veel wordt beoefend, is de 10-daagse-stilteretaite in de Goenka traditie. Deze heeft een strakke regelmaat. Om vier uur s morgens sta je op. Dan ga je twee uur mediteren in de gemeenschappelijke zaal of op je eigen kamer. Daarna heb je ontbijt en rustpauze, vervolgens ga je weer mediteren. Dan weer een maaltijd, rustpauze en gelegenheid tot vragenstellen aan je leraar. s Middags weer mediteren, s avonds luisteren naar een lezing van Goenka hij leeft niet meer maar alles is opgenomen, nog een groepsmeditatie, gelegenheid tot vragenstellen en om 21.30 uur naar bed. Avondeten doe je eigenlijk niet, het blijft bij theedrinken met een hapje erbij. In Happinez Stil in mij lees je nog 4 andere inzichten over vipassana.

Contacteer ons