Meer resultaten voor vipassana retreat nederland

vipassana retreat nederland
Retraite Spanje Stilteweekend Nederland Spirituele reis India.
Of ga mee de Himalaya in met de reis Mountains Meditation. Het hart van beide reizen is een vipassana stilteretraite. Dit is een weekend waarin je helemaal tot rust mag komen. Aandacht voor jou, om te voelen wie je bent, hoe het met je gaat.
Vipassana Meditation: Netherlands.
Vipassana, which means to see things as they really are, is one of India's' most ancient techniques of meditation. It was taught in India more than 2500 years ago as a universal remedy for universal ills, i.e, an Art of Living. For those who are not familiar with Vipassana Meditation, an Introduction to Vipassana by Mr.
Vipassana-Meditatie Collectief retraitebegeleiders en leraren in Nederland.
Welkom op de website van vipassana-meditatie. Wij vormen een collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland. Dit doen we niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van deze vorm van meditatie.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie en van Sangha Metta.
Mijn Vipassana ervaring Sjaak's' blog.
Een echte prater en ik dacht die gaat het nog moeilijk krijgen. Hij deed Vipassana omdat zijn vrouw het eerder had gedaan en het haar ook wel goed voor hem leek. Ik dacht niet dat hij zelf veel inspraak in die beslissing had gehad. Aangekomen op het centrum moest mijn telefoon en geld inleveren. Geen contact meer met de buitenwereld. Tien dagen zonder internet zal op zichzelf alleen al meditatief werken. Ik bleek kamer 102 met Chris uit Duitsland en Dirk uit Nederland te delen.
Hoe kies ik de juiste retraite? Sharon Huisman.
Zelf heb ik 10 jaar geleden een vipassana retraite gedaan van 10 dagen. Ik dacht: Ik wil leren mediteren dus dan maar zo. Het is hardcore 10 dagen lang 10 uur per dag zitten. Ik zag het als een tof experiment.
Agenda.:
Vr 20 juli za 11 aug 2018. Zomerretraite Vipassana meditatie van 20 juli 11 augustus: 20-31 juli o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders en 31 juli 11 augustus o.l.v. Cadzandië, Vierhonderpolderdijk 10, Cadzand Zeeland. Stichting Inzicht Meditatie SIM, klik hier voor e-mailcontact.
Sangha Metta.
2 mei t/m 9 mei 2019. Vipassana retraite met eerw. May 2 May 9, 2019. Vipassana retreat 2019, ven. 9 mei 15 mei 2019. Retraite over ouder worden 2019. 28 juni 1 juli 2019. Vipassana op Landgoed Bleijendijk Vught 2019.
Vipassana Retraite in zeeland Marlijn Mind Body.
Vipassana Retraite in zeeland. door Sandra aug 13, 2015 Meditatie, Mindfulness 0 Reacties. Na 8 dagen in stilte mediteren en de opmerkzaamheid de ruimte geven is het weer tijd voor het gewone leven. Het is inmiddels de 5 e retraite die ik volgde bij Frits Koster de afgelopen jaren. Waarvan 3 langere van ruim een week. Samen met zijn echtgenoot Jetty weten ze een bijzondere sfeer en setting te laten ontstaan waar iedereen de gelegenheid krijgt in zijn eigen tempo zich te ontwikkelen en te ontdekken. Zowel mensen die voor het eerst een retraite deden als degenen die al wat meer ervaring hebben. Allemaal wel bekend met Mindfulness. Het programma schijnt vrij streng te zijn voor westerse begrippen. Frits vertelde dat toen hij aangaf in een gesprek met zijn eigen Oosterse leermeester dat hij deze retraites begeleide in Nederland, de volgende reactie kwam; zijn ogen gingen twinkelen alsof hij het grappig vond en zei Oh dus dat is ongeveer de meditatie kleuterschool.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Tenslotte zijn er nog een aantal eenvoudige regels die het meditatieproces ondersteunen en zorgen voor een goede sfeer in het Vipassana meditatiecentrum. Zo verlopen retraites in stilte en onthouden de deelnemers zich van schrijven, lezen, seksuele handelingen en het gebruik van geestbenevelende middelen.
10-daagse Vipassana retraite VMBN.
10-daagse Vipassana retraite. 1 augustus 2017 @ 1530: 12 augustus 2017 @ 0900.: Insight Dialogue Retreat. Insight Dialogue Retraite. Begeleider: Guus Went en Jerome Stoel. Locatie: Hof van Kairos, Vosseveldseweg 17, 7107 AD Winterswijk Kotten. Kosten: 525 incl. BTW tweepersoons kamer, 625 incl. BTW éénpersoons kamer. Begeleiding: jouw donatie. Aanmelding is hier mogelijk. Google Calendar Exporteer naar iCal. 1 augustus 2017 @ 1530: Einde.: 12 augustus 2017 @ 0900.: Hof van Kairos Vosseveldseweg 17. Winterswijk Kotten, 7107 AD Nederland Google Maps Telefoon.:

Contacteer ons