Zoeken naar boeddhistische retraite

boeddhistische retraite
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
Hier kunnen mensen die op zoek zijn naar zingeving en spiritualiteit kennis maken met het boeddhistische spirituele pad. Diegenen die dit pad reeds bewandelen kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen en hun kennis en inzichten verdiepen. Lees meer over ons. Zit, sta, loop, lig en beweegoefeningen die in zwaarte oplopen van 20 minuten tot een uur en verder oplopend naar een dag mediteren; een weekend onafgebroken tot 10 dagen achter elkaar. In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Retraiteprogramma Wat is een retraite Retraitecentrum. Het retraitecentrum huren Prijzen en beschikbaarheid Bereikbaarheid Recensies. Wie zijn Metta Vihara en de Triratna boeddhistische beweging? Ethische richtlijnen Wie leiden de retraites ANBI-gegevens Giften. Gegevens algemeen Bereikbaarheid Links. Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Annemarie faalt verder: op retraite Bodhi. Bodhitv.
Boeddhistische culturen: Tibetaanse vastenretraite. Judith Sudhölter doet mee aan een vastenretraite in de Tibetaans boeddhistische tempel tempel in Hantum. Beoefening 31 mei 2018 8 min. Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist. René interviewt Rupert Marques, organisator van Wildcamp Retreat, een boeddhistische en ecologische retraite.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Retraites kunnen een weekend duren, maar het Vipassana meditatiecentrum organiseert ook retraites van een week. Zie de agenda voor de eerstvolgende retraite. Voordelen van een retraite.: De beschikbare tijd wordt optimaal besteed aan meditatie. Dagelijkse bezigheden worden tot een minimum beperkt.
Karma Deleg Chö Phel Ling Boeddhistisch Studie en meditatiecentrum te Hantum.
Ook biedt het centrum de mogelijkheid om zich individueel in een retraite terug te trekken. Karma Deleg Chö Phel Ling is open voor eenieder die, ongeacht de eigen levensbeschouwing, behoefte heeft aan rust en verdieping of een bijdrage wil leveren aan de intentie van het centrum.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Vanaf de millenniumwisseling schreef Dick Sensei vele artikelen en columns in Zen en andere boeddhistische tijdschriften, zoals het Kwartaalblad Boeddhisme, later Vorm Leegte. Ook thans nog schrijft hij columns voor het Boeddhistisch dagblad, het Han Fortmann Centrum en Centrum Waerbeke.
Top 7 markante kloosters: in retraite.
In de abdij zelf is beperkt plaats voor mannen die enkele dagen willen meedraaien in het kloosterleven, maar Slangenburg biedt iedereen de mogelijkheid voor een echte retraite. De rust van een klooster, gecombineerd met de sfeer van een kasteel. Iedereen die zich even wil terugtrekken uit de snelle dagelijkse wereld om tijd te nemen voor bezinning, meditatie of studie, kan hier terecht.
Dzogchenretraite, jan geurtz.
Als je behoefte hebt aan rust en ontspanning, stilte en spiritueel onderricht, meditatie en wandelen in de natuur, en contact met anderen op het spirituele pad, dan is zo'n' vijfdaagse retraite misschien iets voor je. Er wordt voor deze retraite geen aanvangsniveau verlangd.
Stilteretraite is groot onderhoud voor de psyche TROUW.
Vorig jaar ging ik voor het eerst en onlangs deed ik m weer: een negendaagse boeddhistische stilteretraite in Duitsland. Even weg uit het goede maar propvolle leven vol ambities en ijdelheid werk, gezin, vrienden, hobbyclubjes, en de lokroep van social media.
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets NRC.
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets. Roy van de Graaf. 8 november 2008. Coen Simon hekelt de hippe spiritualiteit Opinie Debat, 1 november, die ons volgens hem tot ego-goden maakt, terwijl de aanbieders van deze nieuwe levensbeschouwing vooral geest willen omzetten in materie, ofwel harde munt. Vreemd genoeg begint Simon zijn greep uit het aanbod van de nieuwe mode met een tiendaagse stilte-retraite in een boeddhistisch klooster. Het boeddhisme bestaat al zo'n' 2500 jaar. Het centrum in Engeland waar ik wel eens een retraite doe, rekent bovendien helemaal geen vergoeding.
Home.
Jump to main navigation and login. Nav view search. Light retraite 19 21 oktober 2018. Vrij zijn in het hier en nu Volg ons laatste nieuws op Facebook! Vipassanameditatie is een Boeddhistische vorm van meditatie. Het wordt ook wel inzichtsmeditatie genoemd.

Contacteer ons