Resultaten voor boeddhistische retraite

boeddhistische retraite
boeddhistische retraite Zingeving.
Lezingen en workshops. Zin in je leven op reis. Tag: boeddhistische retraite. Columns / Filosofie / Levensbeschouwing / Spiritualiteit / Zingeving. Alles verdwijnt vanzelf. Stress, rugpijn, vermoeidheid; het kan je allemaal ten deel vallen tijdens een boeddhistische retraite. Maar er wacht ook een beloning.
Rigpa Nederland Centrum voor Tibetaans Boeddhisme.
Deze cursus van vier zaterdagen, gebaseerd op Het Tibetaanse boek van leven en sterven, leidt deelnemers door het essentiële onderricht over de dood en het sterven vanuit de Boeddhistische traditie van Tibet. Een universele boodschap die spreekt tot iedereen, ongeacht achtergrond of spirituele tradities. 30 maart 2019 1030: uur @ Amsterdam Rigpacentrum. Meditatiecursus, rust en ruimte in jezelf. Wil je kennismaken met meditatie of je meditatie-beoefening verdiepen? En ben je ook benieuwd naar de eeuwenoude traditie uit Tibet, die in ons moderne leven actueler is dan ooit? Dan is deze meditatiecursus, bestaande uit een weekend en extra cursusdag, iets voor jou! 13 april 2019 1030: uur @ Amsterdam Rigpacentrum. Bekijk het openbare programma. Bekijk het Sangha programma. Lerab Ling is. Dzogchen Beara is een retraite centrum in Ierland waar cursussen en retraites gegeven worden, in een mooie natuurlijke omgeving.
Triratnagroningen Meditatie en boeddhisme in het hoge land.
In het boeddhistisch centrum Groningen leren we meditatie en boeddhisme op een manier die past bij het hedendaagse leven. We hebben wekelijkse bijeenkomsten om kennis te maken met mediteren en boeddhisme, en studiegroepen en retraites voor degenen die dieper willen gaan.
Plum Village Frankrijk Leven in Aandacht.
Plum Village Frankrijk. Plum Village is het hoofdklooster van de internationale boeddhistische gemeenschap die door Thich Nhat Hanh werd gesticht in 1982. Hiermee realiseerde hij zijn droom: het scheppen van een heilzame, voedende omgeving waar mensen kunnen oefenen om in harmonie met elkaar en met de Aarde te leven. Plum Village ligt in het plaatsje Thenac, in de omgeving van Bergerac, Zuid-Frankrijk. In de loop van de jaren werd het kloostercomplex uitgebreid met diverse hamlets vestigingen in verschillende dorpjes in de omgeving. Plum Village pruimendorp is genoemd naar de pruimenboomgaarden die rondom de kloosters zijn aangeplant. In Plum Village worden vrijwel het hele jaar rond retraites gegeven. Duizenden mensen van over de hele wereld nemen hieraan deel. Vooral de zomerretraite is geliefd. Engels, Frans en Vietnamees zijn de hoofdtalen. De jaarlijkse zomerretraite Zomer Opening is in juli. Het accent ligt op aandachtig leren zijn in het dagelijks leven. Ook kinderen zijn bij deze retraite van harte welkom.
Sangha Metta.
Studieprogramma over de Paramis 2019. April 25 t/m May 1, 2019. Virañani Metta retreat 2019. 25 april t/m 1 mei 2019. Metta retraite 2019, eerw. 2 mei t/m 9 mei 2019. Vipassana retraite met eerw. May 2 May 9, 2019.
IkReis Trekking en tempel retraite in Sri Lanka.
Om elk hoekje is weer een compleet nieuw landschap! De buschauffeur stopt bij een klein altaar om te bidden voor good luck. Ook de aankleding van de bus is vaak verrassend: het dashboard is versierd met kleedjes, afbeeldingen van boeddhistische goden of teksten uit de Koran maar nooit allebei.
Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Retraiteprogramma Wat is een retraite Retraitecentrum. Het retraitecentrum huren Prijzen en beschikbaarheid Bereikbaarheid Recensies. Wie zijn Metta Vihara en de Triratna boeddhistische beweging? Ethische richtlijnen Wie leiden de retraites ANBI-gegevens Giften. Gegevens algemeen Bereikbaarheid Links. Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Annemarie faalt verder: op retraite Bodhi. Bodhitv.
Boeddhistische culturen: Tibetaanse vastenretraite. Judith Sudhölter doet mee aan een vastenretraite in de Tibetaans boeddhistische tempel tempel in Hantum. Beoefening 31 mei 2018 8 min. Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist. René interviewt Rupert Marques, organisator van Wildcamp Retreat, een boeddhistische en ecologische retraite.
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets NRC.
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets. Roy van de Graaf. 8 november 2008. Coen Simon hekelt de hippe spiritualiteit Opinie Debat, 1 november, die ons volgens hem tot ego-goden maakt, terwijl de aanbieders van deze nieuwe levensbeschouwing vooral geest willen omzetten in materie, ofwel harde munt. Vreemd genoeg begint Simon zijn greep uit het aanbod van de nieuwe mode met een tiendaagse stilte-retraite in een boeddhistisch klooster. Het boeddhisme bestaat al zo'n' 2500 jaar. Het centrum in Engeland waar ik wel eens een retraite doe, rekent bovendien helemaal geen vergoeding.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Gebleken is dat er naast de formele en informele meditatiebeoefening ook behoefte bestaat om zich in de Boeddhistische leer en de geschriften te verdiepen. Daarom zijn er twee keer per jaar meditatie-verdiepingsdagen. Op zon dag staan Boeddhistische teksten over een bepaald onderwerp centraal.
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
Tijdens deze retraite gaan we de vipassana meditatie aanleren en beoefenen. Naast het mediteren is er ruimte voor lange wandelingen, boeddhisme en boeddhistische filosofie. De retraite staat open voor iedereen, ervaring of kennis is niet nodig. In de retraite begin je helemaal bij het begin van meditatie indien nodig.

Contacteer ons