Meer resultaten voor boeddhistische retraite

boeddhistische retraite
Retraites en activiteiten SIM.
Het is mogelijk aan één van beide retraites deel te nemen, maar ook om ze te combineren. Zuster Viranani weet heel goed de verbinding en de overstap te maken tussen metta en vipassana, waardoor de retraite als geheel een aanrader is.
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
Tijdens deze retraite gaan we de vipassana meditatie aanleren en beoefenen. Naast het mediteren is er ruimte voor lange wandelingen, boeddhisme en boeddhistische filosofie. De retraite staat open voor iedereen, ervaring of kennis is niet nodig. In de retraite begin je helemaal bij het begin van meditatie indien nodig.
Kanzeon Zen Centrum zen-retraite.
De retraite start op donderdagavond om 19.30 uur met een welkomstwoord en zazen om 20.00 uur. s-Ochtends beginnen we de dag om 7.00 uur met zazen en we eindigen om 21.30 uur met de vier Boeddhistische Geloften. De retraites staan ook open voor diegenen die niet zoveel ervaring hebben met meditatie.
triratna.nl. Triratna Boeddhistische Beweging Nederland.
De Triratna Boeddhistische Beweging voormalige VWBO is de Nederlandse afdeling van de Triratna Buddhist Community voormalige FWBO. Dit is een beweging die gericht is op het ontwikkelen van een beoefening van het boeddhisme die past in het leven van de moderne samenleving.
Boeddhistische pelgrimages door India, Nepal en Sri-Lanka.
Hoewel elke reis anders is zijn het alle drie geen vakantiereizen die van alle gemakken voorzien zijn, dit geldt vooral voor In" de Voetsporen v/d Boeddha" en Spirituele" reis door de Himalaya. De focus ligt elke keer op de Dharma, boeddhistische filosofie, meditatie, mindfulness en cultuur.
Sangha Dharmatoevlucht.
Zo is er vaak na de meditatie koffie of thee waarbij we napraten, uitwisselen en discussiëren over de beoefening of een boeddhistische tekst. Soms hebben we retraite of ceremonie en feestdagen waarbij we samen een maaltijd gebruiken waarbij soms iedereen wat meebrengt om te delen.
Triratnagroningen Meditatie en boeddhisme in het hoge land.
In het boeddhistisch centrum Groningen leren we meditatie en boeddhisme op een manier die past bij het hedendaagse leven. We hebben wekelijkse bijeenkomsten om kennis te maken met mediteren en boeddhisme, en studiegroepen en retraites voor degenen die dieper willen gaan.
IkReis Trekking en tempel retraite in Sri Lanka.
Om elk hoekje is weer een compleet nieuw landschap! De buschauffeur stopt bij een klein altaar om te bidden voor good luck. Ook de aankleding van de bus is vaak verrassend: het dashboard is versierd met kleedjes, afbeeldingen van boeddhistische goden of teksten uit de Koran maar nooit allebei.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Nieuws en Publicaties van Zencentrum Nijmegen. Vanaf de millenniumwisseling schreef Dick Sensei vele artikelen en columns in Zen en andere boeddhistische tijdschriften, zoals het Kwartaalblad Boeddhisme, later Vorm Leegte. Ook thans nog schrijft hij columns voor het Boeddhistisch dagblad, het Han Fortmann Centrum en Centrum Waerbeke.
Rigpa Nederland Centrum voor Tibetaans Boeddhisme.
Op de internationale website van Rigpa vind je actuele informatie en een overzicht van alle activiteiten en centra over de hele wereld. Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief! Laat dit veld lees als je een mens bent.: Volg Rigpa Nederland op Facebook.
Home Boeddhistisch centrum voor meditatie en retraite.
Boeddhistisch meditatie en retraite centrum. Kagyu Yeunten Gyamtso Ling. Boeddhistisch meditatie en retraite centrum. Encouraging videos from Lama Zeupa. Bericht van Lama Zeupa uit Sikkim / India. Zoals u weet maakt de hele wereld moeilijke tijden mee in het kader van deze Covid-19 crisis.

Contacteer ons