Resultaten voor boeddhistische retraite

boeddhistische retraite
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Gebleken is dat er naast de formele en informele meditatiebeoefening ook behoefte bestaat om zich in de Boeddhistische leer en de geschriften te verdiepen. Daarom zijn er twee keer per jaar meditatie-verdiepingsdagen. Op zon dag staan Boeddhistische teksten over een bepaald onderwerp centraal.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Voor deze retraite geldt nu een wachtlijst Begeleiding: Zr. Virañani Engelstalig Assistentie: Ank Schravendeel Vertaling Programma van de retraite De stadsretraite geeft je de gelegenheid om twee weekenden en vier doordeweekse avonden te mediteren. Je beoefent Vipassana-meditatie en Metta-meditatie, terwijl Lees verder.
Plum Village Frankrijk Leven in Aandacht.
Plum Village is het hoofdklooster van de internationale boeddhistische gemeenschap die door Thich Nhat Hanh werd gesticht in 1982. Hiermee realiseerde hij zijn droom: het scheppen van een heilzame, voedende omgeving waar mensen kunnen oefenen om in harmonie met elkaar en met de Aarde te leven. Plum Village ligt in het plaatsje Thenac, in de omgeving van Bergerac, Zuid-Frankrijk. In de loop van de jaren werd het kloostercomplex uitgebreid met diverse hamlets vestigingen in verschillende dorpjes in de omgeving. Plum Village pruimendorp is genoemd naar de pruimenboomgaarden die rondom de kloosters zijn aangeplant. In Plum Village worden vrijwel het hele jaar rond retraites gegeven. Duizenden mensen van over de hele wereld nemen hieraan deel. Vooral de zomerretraite is geliefd. Engels, Frans en Vietnamees zijn de hoofdtalen. De jaarlijkse zomerretraite Zomer Opening is in juli. Het accent ligt op aandachtig leren zijn in het dagelijks leven. Ook kinderen zijn bij deze retraite van harte welkom.
Retraite ervaringen.:
Ik begon wat onwetend aan de retraite, had me opgegeven vanuit het idee dat het me heerlijk leek een aantal dagen in rust te verblijven, te mediteren en wat boeken te kunnen lezen die al zo lang op mij lagen te wachten.
Stilteretraite is groot onderhoud voor de psyche TROUW.
Vorig jaar ging ik voor het eerst en onlangs deed ik m weer: een negendaagse boeddhistische stilteretraite in Duitsland. Even weg uit het goede maar propvolle leven vol ambities en ijdelheid werk, gezin, vrienden, hobbyclubjes, en de lokroep van social media.
Agenda Boeddhistische Unie Nederland.
Wilt u kennismaken met de originele leer vanuit het boeddhisme, neem dan kontakt op met Ria Bello. Zij begeleidt deze meditatievorm en vertaalt de boeddhistische leer naar voor ons begrijpelijke taal. U bent van harte welkom! Aanvang steeds 20.00 uur tot 22.00 uur. wo 9 mei Waldbröl, Duitsland. Elk gezin is een sangha retraiteweekend voor grootouders en kinderen. Retraite voor Nederlandstalige gezinnen met kinderen van 0 12 jaar.
Retraite bij Zielzicht Kom onthaasten, ontdekken en genieten. Facebook. Google. Instagram. Pinterest. Twitter. YouTube.
We zijn zelfvoorzienend, zorgen samen voor tafeldekken, afruimen e.d. De kosten voor eten en drinken zijn inbegrepen in de prijs van de retraite. Gezien het karakter van de retraite kiezen we er voor om geen alcohol te gebruiken door leiding en/of deelnemers.
Annemarie faalt verder: op retraite Bodhitv.
Dus ik ging naar Nepal, in m'n' eentje, en bovendien voor het introspectieve randje wat erbij hoort als blanke Westerling met een redelijk inkomen van bijna-middelbare leeftijd op retraite. Want opgesloten mediteren in Azië, daar lees je over in al je boeken. Bijna elke leraar had wel een voor mij op dat moment vrij onbegrijpelijke spirituele bromance met een dude altijd een dude in een Mystiek Oosters Klooster gehad, en die Wésterse leraren, die snapte ik wel. Dus, ondanks het blatante Oriëntalisme dat van de planken van mijn Boeddhistische boekenkast drupte, zat er wellicht toch een kern van waarheid in!
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets NRC.
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets. Roy van de Graaf. 8 november 2008. Coen Simon hekelt de hippe spiritualiteit Opinie Debat, 1 november, die ons volgens hem tot ego-goden maakt, terwijl de aanbieders van deze nieuwe levensbeschouwing vooral geest willen omzetten in materie, ofwel harde munt. Vreemd genoeg begint Simon zijn greep uit het aanbod van de nieuwe mode met een tiendaagse stilte-retraite in een boeddhistisch klooster. Het boeddhisme bestaat al zo'n' 2500 jaar. Het centrum in Engeland waar ik wel eens een retraite doe, rekent bovendien helemaal geen vergoeding.
Centrum Boswijk Winterretraite voorheen Cadzandretraite.
Maaltijden zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Op ervaring gebaseerd inzicht in de boeddhistische weg het pad van liefde en begrip kan van grote waarde zijn voor iedereen, en zeker voor mensen die met mensen werken, zoals therapeuten en andere hulpverleners. De retraite is toegankelijk voor ieder die eerder heeft deelgenomen aan activiteiten in de traditie van Thich Nhat Hanh eerdere retraite, lokale Sangha, BasisBoeddhisme, opleiding bij het Boswijk Instituut, etc.
Het belang van retraite Tibetaans boeddhisme.
De derde reden heeft te maken met de drukte van ons dagelijkse leven: we gaan in het algemeen zo op in hallucinaties, het genot van de zintuigen en onze verschillende sociale verplichtingen dat de tijd in retraite de enige tijd is die we hebben om te ontspannen.

Contacteer ons