Op zoek naar boeddhistische retraite?

boeddhistische retraite
Kanzeon Zen Centrum zen-retraite.
De retraite start op donderdagavond om 19.30 uur met een welkomstwoord en zazen om 20.00 uur. s-Ochtends beginnen we de dag om 7.00 uur met zazen en we eindigen om 21.30 uur met de vier Boeddhistische Geloften. De retraites staan ook open voor diegenen die niet zoveel ervaring hebben met meditatie.
triratna.nl. Triratna Boeddhistische Beweging Nederland.
De Triratna Boeddhistische Beweging voormalige VWBO is de Nederlandse afdeling van de Triratna Buddhist Community voormalige FWBO. Dit is een beweging die gericht is op het ontwikkelen van een beoefening van het boeddhisme die past in het leven van de moderne samenleving.
Boeddhistische pelgrimages door India, Nepal en Sri-Lanka.
Hoewel elke reis anders is zijn het alle drie geen vakantiereizen die van alle gemakken voorzien zijn, dit geldt vooral voor In" de Voetsporen v/d Boeddha" en Spirituele" reis door de Himalaya. De focus ligt elke keer op de Dharma, boeddhistische filosofie, meditatie, mindfulness en cultuur.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Nieuws en Publicaties van Zencentrum Nijmegen. Vanaf de millenniumwisseling schreef Dick Sensei vele artikelen en columns in Zen en andere boeddhistische tijdschriften, zoals het Kwartaalblad Boeddhisme, later Vorm Leegte. Ook thans nog schrijft hij columns voor het Boeddhistisch dagblad, het Han Fortmann Centrum en Centrum Waerbeke.
Triratnagroningen Meditatie en boeddhisme in het hoge land.
In het boeddhistisch centrum Groningen leren we meditatie en boeddhisme op een manier die past bij het hedendaagse leven. We hebben wekelijkse bijeenkomsten om kennis te maken met mediteren en boeddhisme, en studiegroepen en retraites voor degenen die dieper willen gaan.
IkReis Trekking en tempel retraite in Sri Lanka.
Om elk hoekje is weer een compleet nieuw landschap! De buschauffeur stopt bij een klein altaar om te bidden voor good luck. Ook de aankleding van de bus is vaak verrassend: het dashboard is versierd met kleedjes, afbeeldingen van boeddhistische goden of teksten uit de Koran maar nooit allebei.
11-daagse Vipassana retraite Dharma-Lotus Wiki.
Tijdens deze retraite gaan we de vipassana meditatie aanleren en beoefenen. Naast het mediteren is er ruimte voor lange wandelingen, boeddhisme en boeddhistische filosofie. De retraite staat open voor iedereen, ervaring of kennis is niet nodig. In de retraite begin je helemaal bij het begin van meditatie indien nodig.
Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie Boeddhistisch Dagblad.
Search for: Zoeken. Boeddhisme Vipassana Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie. Onbetaalbaar Is er überhaupt verschil tussen genot en teleurstelling? Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie. door Katinka Hesselink op 15 augustus 2016.
Retraite Boeddhistisch Leiderschap.
Wil je je opgeven, heb je vragen of twijfel je of de 3 daagse Retraite: Terug naar Jezelf, echt iets voor je is, neem dan contact met mij op via onderstaand formulier en je krijgt zo spoedig mogelijk mijn reactie.
boeddhistische retraite
Downloadbare oefeningen en online programma. Nederland en België. Andere Europese landen. Welkom op de website van Frits Koster en Jetty Heynekamp. Hier vind je informatie over publicaties en activiteiten met betrekking tot de beoefening van vipassana of inzichtmeditatie, boeddhistische psychologie en mindfulnesstraining MBSR/MBCT bij stresshantering en burnoutpreventie.
Plum Village Frankrijk Leven in Aandacht.
Plum Village Frankrijk. Plum Village is het hoofdklooster van de internationale boeddhistische gemeenschap die door Thich Nhat Hanh werd gesticht in 1982. Hiermee realiseerde hij zijn droom: het scheppen van een heilzame, voedende omgeving waar mensen kunnen oefenen om in harmonie met elkaar en met de Aarde te leven. Plum Village ligt in het plaatsje Thenac, in de omgeving van Bergerac, Zuid-Frankrijk. In de loop van de jaren werd het kloostercomplex uitgebreid met diverse hamlets vestigingen in verschillende dorpjes in de omgeving. Plum Village pruimendorp is genoemd naar de pruimenboomgaarden die rondom de kloosters zijn aangeplant. In Plum Village worden vrijwel het hele jaar rond retraites gegeven. Duizenden mensen van over de hele wereld nemen hieraan deel. Vooral de zomerretraite is geliefd. Engels, Frans en Vietnamees zijn de hoofdtalen. De jaarlijkse zomerretraite Zomer Opening is in juli. Het accent ligt op aandachtig leren zijn in het dagelijks leven. Ook kinderen zijn bij deze retraite van harte welkom.

Contacteer ons