Resultaten voor meditatie vipassana

meditatie vipassana
PAUL BOERSMA Vipassana Meditatie Amersfoort en Hilversum.
De kennismaking in 1981 met de Vipassana meditatie was voor mij een openbaring en deed mij vanuit een geheel andere basis leven. Er volgden regelmatig retraites met leraren uit oost en west: vooral bij de Thaise in Nederland woonachtige monnik Mettavihari overleden 2007.
Vipassana-Meditatie Collectief retraitebegeleiders en leraren in Nederland.
Dit doen we niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van deze vorm van meditatie. Dit in de context van de drievoudige training van ethiek, meditatie en wijsheid waarin deze plaats kan vinden en zoals deze in het Theravada-boeddhisme wordt onderwezen.
Vipassana Dharma-Lotus Wiki.
Dit rijzen en dalen is je observatiegebied gedurende de gehele vipassana meditatie. Wanneer je nu een geluid hoort maak je een mentale notitie: horen, horen Hiermee ontkoppel je de identificatie tussen horen en geluid en ben je bezig je terug te trekken.
Mijn Vipassana ervaring Sjaak's' blog.
En er speelde ook een try-before-you-die aspect mee. Ik vertrok 19 september 2012 per trein en bus naar Dilsen-Stokkem in België, waar het Vipassana meditatie centrum zich bevindt. Bij het pontje over de Maas sprak ene Markus uit Yorkshire me aan.
Vipassana Meditation.
Zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Wat is Vipassana? De Kunst om te Leven: Vipassana Meditatie. Vragen Antwoorden over de Techniek van Vipassana Meditatie. Vipassana voor Leidinggevenden. Vipassana in Gevangenissen. Cursussen voor Kinderen. Global Vipassana Pagode.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Maak het lekker zelf! Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus. 19/03/2013 door Robert van Boxtel 9 Reacties Onderwerp: Meditatie, Vipassana. Ik ben zelf voor het eerst in aanraking gekomen met de techniek van Vipassana meditatie tijdens mijn reis in Azië.
Vipassana Meditatie Zwolle.
Het thema van deze dag was Ontmoeting Boeddhisme Christendom Wat kan dit voor mij betekenen? Dingeman Boot begeleidde deze meditatiedag, die is georganiseerd door Stichting Vipassana Meditatie Zwolle. Bezoek ons Youtube kanaal. 2018 Stichting Vipassana Meditatie Zwolle Privacy verklaring Cookie verklaring.
De Vipassana meditatie. Mediterendoejezo.nl.
De eerste stappen op een rij. De Vipassana meditatie. De vipassana, of ook wel anapanasati yoga genoemd, wordt door velen beschouwd als meditatie is zijn meest pure vorm. Het is de meditatietechniek waarvan wordt gezegd dat het Boeddha tot verlichting heeft gebracht.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2020 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
Van 2000 tot 2005 heeft hij de 3 jarige hatha opleiding en 2 jarige meditatieopleiding gevolgd bij Osmose in Den Haag. Hij geeft klassiek les in hatha yoga, Chi Kong en verstillings, analystische en non duale meditatie, te weten shamatha, vipassana en samadhi.
Stichting Vipassana Nijmegen.
Stichting Vipassana Nijmegen organiseert meditatiecursussen, studiedagen, retraites en bijeenkomsten voor iedereen die zich wil bekwamen in de boeddhistische Vipassana meditatie. De Stichting Vipassana Nijmegen onderschrijft en hanteert het ethisch drieluik van de SIM Stichting Inzichts Meditatie. Meer informatie hierover is te vinden op www.simsara.nl/ethisch-drieluik.
Frits Koster vipassana-meditatie.
Samen met mijn vrouw Jetty verzorg ik vipassana meditatieretraites op diverse locaties. Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met vipassana-meditatie via Mettavihari, een Thaise meditatieleraar die in de zeventiger jaren naar Nederland kwam. Daarna heb ik in Thailand en Birma andere leraren ontmoet.

Contacteer ons