Resultaten voor stilte retraite vipassana

stilte retraite vipassana
SIM retraites Pannananda Centrum voor Yoga-Meditatie Zwolle.
Het is goed dat je enige basiskennis bezit van en ervaring hebt met Vipassana meditatie als je wilt deelnemen aan een retraite. Als je deze ervaring niet hebt kun je onder bepaalde omstandigheden toch meedoen, waarbij een goede motivatie belangrijk is.
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
maar de verbinding van de groep kan juist in stilte een gedeelde krachtige intentie extra sterk aanvoelen en van grote steun zijn. 10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing. Za 7 juni wo 18 juni 2014.
Op deze site staan Mindfulness Yoga Vipassana-of inzichtmeditatie centraal mindfulnessyoga.
De techniek van de Vipassana meditatie ontwikkelt mindfulness en deze wordt ook bij de yoga toegepast. Elke beweging of deze van binnenuit of buitenaf komt, kan door deze opmerkzaamheid gezien en ervaren worden. Met aandacht bewegen en in de stilte van meditatie het hele spectrum aan fysieke en mentale beweging zien, brengt ruimte en inzicht.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
Bij Vipassanameditatie zoek je deze spanningen, lasten en pijntjes bewust op en observeer je ze. Hiermee draai je het proces waarmee de spanning is opgebouwd om. Door Vipassana breek je opgebouwde stress af, je ruimt je troep op. Goenka Vipassana Meditatie.
Krystl: STILTE.
Jouw dagelijkse dosis gezondheid. blog van Krystl: STILTE. GEZONDER maartje 17 juli 2016 0. Leestijd: 6 minuten. S T I L T E. Er is er één jarig, hoera hoeraaaaa, zeg ik tegen mezelf als ik om 0630: boven mijn kom havermout met stukjes peer, rozijntjes en honing hang. Waar blijven mijn cadeautjes en ontbijt op bed met een croissantje, eitje en een glas champagne? Ik glimlach; wat een bizarre verjaardag is dit eigenlijk! Ik bevind me namelijk in het Vipassana Meditatie Centrum in Dilsen-Stokkem te België. Het is de 10 e dag en ik heb er alweer twee meditatie-uren opzitten. Niks chille retraite; het is hier keihard aan jezelf werken.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Een retraite die in het Westen veel wordt beoefend, is de 10-daagse-stilteretaite in de Goenka traditie. Deze heeft een strakke regelmaat. Om vier uur s morgens sta je op. Dan ga je twee uur mediteren in de gemeenschappelijke zaal of op je eigen kamer. Daarna heb je ontbijt en rustpauze, vervolgens ga je weer mediteren. Dan weer een maaltijd, rustpauze en gelegenheid tot vragenstellen aan je leraar. s Middags weer mediteren, s avonds luisteren naar een lezing van Goenka hij leeft niet meer maar alles is opgenomen, nog een groepsmeditatie, gelegenheid tot vragenstellen en om 21.30 uur naar bed. Avondeten doe je eigenlijk niet, het blijft bij theedrinken met een hapje erbij. In Happinez Stil in mij lees je nog 4 andere inzichten over vipassana.
Vipassana retraite vipassana Nederland Vipassana Belgie retraites.
Trefwoorden: vipassana retraite vipassana Nederland vipassana Belgie retraites Retraite Zomer 2014 Retraite najaar 2014 in het buitenland tot rust komen ontspannen stilte meditatie vakantie meditatie reizen meditatie weekend individuele retraite yoga retraite Nederland yoga vakantie Frankrijk retraite belgie retraite frankrijk retraite nederland retraite thailand retraite zweden retreat retreats mediteren mindfulness spiritueel wellness spiritualiteit wellness visualiseren yoga retraite stilteretraite inspiratiereis inspiratie dat zit zo.
Mijn 10-daagse Vipassana ervaring in India Fading Borders.
En wat is het doel? Vipassana is een stilte retraite waar je voornamelijk je tijd besteed met het aanleren van de Vipassana meditatie techniek. Introspectie staat centraal en kan men enkel bereiken door een strenge discipline te volgen waarin nobele stilte gerespecteerd wordt.
Tien dagen in stilte, en op dag acht gebeurde er iets Trouw. Deel dit artikel.
We wisselen ervaringen uit, en telefoonnummers, voegen elkaar toe op Facebook. Wij zijn nu vrienden. Dus ik schraap mijn keel. Hadden" jullie ook dat jullie de héle tijd alléén maar dachten aan, begin ik, vijftien paar ogen kijken mij onderzoekend aan, het gegiechel om de filmpjes die ze afspelen op hun telefoons stopt, en het is opeens weer doodstil. Die stilte is nodig om je volledig te kunnen richten op jezelf, zonder afgeleid te worden door prikkels van buitenaf. Mijn hersenen produceren alleen nog maar seks en pizza Napoletana. Vandaag begint de Maand van de Spiritualiteit. De maand, die in 2007 mede op initiatief van Trouw haar eerste editie beleefde, wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Ook KRO-NCRV en het tijdschrift ZIN zijn partners. Het thema van dit jaar is Opnieuw beginnen. De christelijke spiritualiteit krijgt steeds steviger voet aan de grond in Nederland. Wat heeft meditatie en massage te maken met God? Zie het als een mindset, niet als een religieus idee.
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
Milou op 10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal. Kev op 10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal. Ruth op Zelf gemaakte kokosyoghurt. Copyright 20162020 The Happy Chickpea. Deze website maakt gebruik van cookies om jouw bezoek te verbeteren.
Vipassana Stilte Retraites Quantum Mind.
De eerste Vipassana stilte retraite waaraan wij deelgenomen hebben, was in 2015 bij het Vipassana meditatie center van Dipabhavan op het eiland Koh Samui in Thailand. Vipassana Retraite Dhamma Pajjota, Dilsen Stokkem, België Klik hier. Dhamma Pajjota was ons tweede retraite in 2016.

Contacteer ons