Zoeken naar stilte retraite vipassana

stilte retraite vipassana
Vipassana Meditation.
Hoe kan ik zeker weten dat ik in staat ben de meditatie te doen? Voor een persoon in redelijk fysieke en geestelijke gezondheid die echt geïnteresseerd is en oprecht moeite wil doen, is meditatie met inbegrip van edele stilte niet moeilijk. Als u in staat bent de instructies geduldig en ijverig te volgen, kunt u zeker zijn van tastbare resultaten. Hoewel het overweldigend kan lijken is het dagschema noch te zwaar noch te ontspannen. Bovendien is de aanwezigheid van andere studenten die nauwgezet oefenen in een vredige en stimulerende atmosfeer, enorm ondersteunend voor iemands inspanningen. Wie zou niet moeten meedoen aan een cursus? Het is duidelijk dat iemand die lichamelijk te zwak is om het schema te volgen geen baat bij de cursus zal hebben. Hetzelfde geldt voor iemand die lijdt aan psychiatrische problemen, of iemand die zich in een toestand van emotionele ontreddering bevindt. Via een proces van vragen en antwoorden kunnen we u helpen van tevoren duidelijk te beslissen of u volledig voordeel haalt uit de cursus. In sommige gevallen wordt gevraagd aan degene die zich inschrijft om toestemming van hun arts te vragen voordat ze toegelaten kunnen worden. Kan Vipassana lichamelijke of geestelijke ziektes genezen?
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
1-op-1 coaching intensive. Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Retraite ervaringen.:
Het was verrassend te merken dat ik op even goede voet kon staan met emoties als verdriet en verlangen, gevoelens van spanning en fysieke klachten als met mijn binnenpretjes, het genieten van de zon, de natuur en de stilte. Met een gevoel van gelijkmoedigheid deze ervaringen zonder veel onderscheid toe te laten en erbij te kunnen blijven, heeft me geraakt. Het gaf een rust die ik niet goed weet te omschrijven maar die me inspireert en motiveert om verder te gaan met de beoefening. Ik kijk op deze retraite terug met een gevoel van dankbaarheid. Door jouw milde manier van begeleiden bood je opnieuw een veilige plek waarin ik de ruimte kreeg me verder te kunnen ontwikkelen. Dank je wel Frits. Het leven voelt lichter. Klik hier voor info over aanstaande vipassana meditatieretraites.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Ook is er verschil in de hoeveelheid aandacht voor het ontwikkelen van compassie, mededogen en liefde. Een retraite die in het Westen veel wordt beoefend, is de 10-daagse-stilteretaite in de Goenka traditie. Deze heeft een strakke regelmaat. Om vier uur s morgens sta je op. Dan ga je twee uur mediteren in de gemeenschappelijke zaal of op je eigen kamer. Daarna heb je ontbijt en rustpauze, vervolgens ga je weer mediteren. Dan weer een maaltijd, rustpauze en gelegenheid tot vragenstellen aan je leraar. s Middags weer mediteren, s avonds luisteren naar een lezing van Goenka hij leeft niet meer maar alles is opgenomen, nog een groepsmeditatie, gelegenheid tot vragenstellen en om 21.30 uur naar bed. Avondeten doe je eigenlijk niet, het blijft bij theedrinken met een hapje erbij. In Happinez Stil in mij lees je nog 4 andere inzichten over vipassana.
Detox en stiltereis met Tijn en Kris Happysoultravel.nl.
Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ingewikkelde spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Kris Touber is danstherapeute, yoga en meditatie docente. In 1998 ontdekte zij de kracht van stilte tijdens een Vipassana retraite in Thailand.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.
Vipassana 8 dgn meditatieretraite Dingeman Boot en Robert Bridgeman.
In de verre omtrek zijn geen grote wegen of steden. Je kunt op Terra Nova de absolute stilte ervaren. 18 jaar geleden is het centrum gebouwd op de fundamenten van een eeuwenoude boerderij. Van 18-15 november 2018 volgde ik de Vipassana stilte meditatie retraite.
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
maar de verbinding van de groep kan juist in stilte een gedeelde krachtige intentie extra sterk aanvoelen en van grote steun zijn. 10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing. Za 7 juni wo 18 juni 2014.
Vipassana Rotterdam.
Nieuwe contributieregeling m.i.v. 1 oktober 2018. Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam SVMR is in 1991 opgericht om in Rotterdam een mogelijkheid te bieden om samen te mediteren. We mediteren iedere woensdagavond en organiseren een keer in de maand een stilte of retraitedag/weekend.
Vipassana Meditatie Zwolle.
In Het Proces wil Dingeman laten zien hoe de kwaliteiten stilte, inzicht, vertrouwen en loslaten in hun samenhang een belangrijke rol spelen om te komen tot rust en vrede. Vrede voor onszelf en vrede voor anderen. Bezoek ons Youtube kanaal. Ontmoeting Boeddhisme Christendom. Het thema van deze dag was Ontmoeting Boeddhisme Christendom Wat kan dit voor mij betekenen? Dingeman Boot begeleidde deze meditatiedag, die is georganiseerd door Stichting Vipassana Meditatie Zwolle.
Op zoek naar stilte tijdens een meditatieretreat in Maleisië.
Een week lang geen telefoon, laptop, boeken of ander impulsen die je kunnen afleiden van je dagelijkse dingen. Het lijkt bijna ondenkbaar, maar volgens de monniken van de Vipassana stroming van meditatie is het dé perfecte formule om volledig tot rust te komen en echt aandacht te kunnen schenken aan je gedachten.

Contacteer ons