Resultaten voor stilte retraite vipassana

stilte retraite vipassana
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara meditatie en bewustwording Zwolle.
Sommige vakanties krijgen de titel Retraite, maar dan mis je volgens mijn visie hetgeen waar het om gaat. Door niet te praten en het vermijden van andere activiteiten die de mind in beweging zetten, kom je tot een diepere kalmte en helderheid van waaruit inzicht en wijsheid ontstaat. Vipassana retraites zijn hierop gericht. Je kunt mij altijd naar mijn mening vragen voordat je jezelf ergens inschrijft. Vipassana Retraites Nederland. Over het algemeen zijn de retraites in Nederland die worden georganiseerd door Sim Sara aan te bevelen. De agenda kun je hier vinden: http//www.simsara.nl/agenda/.: Kijk daarnaast ook naar onze eigen retraites: https//www.vihara.nl/meditatieretraites/.: Wij geven stilte retraites, onder andere Vipassana retraites als ook andere, bijzondere retraites zoals hart compassie retraites.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Vipassana Trauma 7-daagse stilte retraite 67500, 77500., Vipassana Stilte Weekend 16000, 23000, plus donatie. Retraite Lite Weekend 21000, 23000, plus donatie. Vipassana 5-daagse stilte retraite 39500, 49500, plus donatie. Ervaringen Vipassana 10-daagse. Mijn algemene indruk van de 10-daagse vipassana retraite was professioneel en prettig.
Vipassana Rotterdam.
Mindfulness Yoga dag. Bekijk volledige agenda. Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam SVMR is in 1991 opgericht om in Rotterdam een mogelijkheid te bieden om samen te mediteren. We mediteren iedere woensdagavond en organiseren een keer in de maand een stilte of retraitedag/weekend.
Sangha Metta.
Vipassana retraite voor LHBTI gemeenschap. November 8 11, 2018. 12 18 november 2018. Vipassana retraite met Pascal Auclair. November 12 18, 2018. Vipassana retreat with Pascal Auclair. 20 22 december 2018. Insight Dialogue retraite Diversiteit. 22 t/m 28 december 2017.
Vipassana stilte-retraite: wat is het en wat zijn de voordelen?
De inzichten die je tijdens een Vipassana meditatie opdoet, verschillen van inzicht in je gedachtepatronen, wat je drijft of juist tegenhoudt. Door Vipassana meditatie te beoefenen leer je.: Toe te laten wat er is. Je veroordeelt jezelf niet om wat er gebeurt, maar kijkt daar nieuwsgierig naar. Een compassievolle houding naar jezelf en de wereld aan te nemen. Je te realiseren dat een gedachte maar een gedachte is, niets meer en niets minder. Hetzelfde geldt voor een gevoel: het is maar een gevoel. Je krijgt meer ruimte in je hoofd, waardoor je niet meer op de automatische piloot op emoties als woede, angst en verlangen reageert. Positieve eigenschappen zoals liefde, mededogen en vreugde ontwikkelen zich. Hierdoor ervaar je minder stress, en meer rust en ontspanning. Vipassana-meditatie wordt overal ter wereld beoefend en op veel verschillende methodes. Dat geldt ook voor Vipassana-stilte-retraites: de lengte en invulling van de retraites lopen enorm uiteen. Bij de ene mediteer je maar een paar uur per dag, bij de andere acht uur. Sommige retraites zijn in combinatie met yoga en groepsgesprekken, bij andere word je geacht juist niet te sporten en praten. De hoeveelheid stilte is ook afhankelijk van het soort retraite dat je volgt.
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
Goenka, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Nederlandstalig boek. De ervaring van mijn verloofde, Riny, lees je op onze reisblog. Anderen lazen ook.: Meditatie event Enlight your wish; mediteren voor het goede doel. Onderwerp: Blogs Tags: mediteren, retraite, vipassana.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
Dit mediteren deed ik in de vorm van een stilte retraite of stilte retreat in Doi Suthep, Chiang Mai Noord-Thailand. Doi Suthep wordt gezien als de belangrijkste tempel van Noord-Thailand. Naast deze tempel bevindt zich het International Buddhism Centre. De meditatie die ze hier toepassen is Vipassana meditatie.
Stilteweek 5-daagse stilte retraite twee-daagse retraite. Facebook.
Volg ons op Facebook. Stilte retraite in Drenthe. Stilte retraite in Drenthe. Retraites door De Maanhoeve. Retraites door anderen. Mindfulness en stilte retraite. Over De Maanhoeve. Meerdaagse Vipassana retraite. Vipassana betekent inzichtsmeditatie. Je oefent om te zijn met wat er is, zonder oordeel.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana. Bij de inschrijving wordt uitgelegd waar mijn kamer is. Als ik boven kom zie ik 8 matrassen op de grond liggen.
Vipassana / Mindfulness Retraite Guus Went.
Wie langer dan 10 dagen de Mahasi methode wil beoefenen wijst Guus door naar buitenlandse leraren. Zie ook de Vipassana Startpagina. Schrijf in voor de halfjaarlijkse Nieuwsbrief en ontvang komend najaar de Nieuwsbrief Guus Went 2018-2. Stilteweekend met Vipassana. 5-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites. Langere Vipassana retraites.
Vipassana 8 dgn meditatieretraite Dingeman Boot en Robert Bridgeman.
De retraite is voor iedereen die zich in stilte wil verdiepen en verbinden met zichzelf. Voor iedereen die de verbinding tussen lichaam en geest wil verruimen. Ervaring met mindfulness en/of vipassana is handig, maar geen vereiste. Het is belangrijk dat je bereid bent lange tijd in stilte door te brengen, zonder dat je contact hebt of maakt met anderen.

Contacteer ons