Resultaten voor stilte retraite vipassana

stilte retraite vipassana
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
16 gedachten over Tien dagen stilte: Mediteren in Thailand. Laura What about her 5 juni 2014 om 1435.: Dat zou ik ook nog wel eens willen doen. Echt in retraite. Ik wil dan het liefst naar een ashram in India. En wat geweldig dat je je vlucht gewoon hebt laten gaan, ben je nog lang gebleven? Tessa 6 juni 2014 om 1618.: Ja, het was echt een hele mooie ervaring! Echt een aanrader! Ik ben uiteindelijk een maandje langer gebleven. Ik had nog wel veel langer willen blijven, maar helaas was mijn geld op haha. Sarah 9 juni 2014 om 1249.: Ik zou ook graag Vipassana doen, maar ik denk dat je het op het juiste moment moet doen.
vipassana spirituele retraite stilte retraite boeddhisme.
Zo kwam ik, met een flink aantal andere Westerlingen, terecht in een Tibetaans-boeddhistisch klooster voor een retraite van tien dagen, met halve dagen stilte. Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie Boeddhistisch Dagblad. Boeddhisme vipassana Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
1-op-1 coaching intensive. Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie Boeddhistisch Dagblad.
Meester Tja en de Tao van Tja. Search for: Zoeken. Boeddhisme vipassana Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie. Onbetaalbaar Is er ├╝berhaupt verschil tussen genot en teleurstelling? Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie.
Vipassana retraite vipassana Nederland Vipassana Belgie retraites.
Trefwoorden: vipassana retraite vipassana Nederland vipassana Belgie retraites Retraite Zomer 2014 Retraite najaar 2014 in het buitenland tot rust komen ontspannen stilte meditatie vakantie meditatie reizen meditatie weekend individuele retraite yoga retraite Nederland yoga vakantie Frankrijk retraite belgie retraite frankrijk retraite nederland retraite thailand retraite zweden retreat retreats mediteren mindfulness spiritueel wellness spiritualiteit wellness visualiseren yoga retraite stilteretraite inspiratiereis inspiratie dat zit zo.
Vipassana Meditation.
Hoe kan ik zeker weten dat ik in staat ben de meditatie te doen? Voor een persoon in redelijk fysieke en geestelijke gezondheid die echt geïnteresseerd is en oprecht moeite wil doen, is meditatie met inbegrip van edele stilte niet moeilijk. Als u in staat bent de instructies geduldig en ijverig te volgen, kunt u zeker zijn van tastbare resultaten. Hoewel het overweldigend kan lijken is het dagschema noch te zwaar noch te ontspannen. Bovendien is de aanwezigheid van andere studenten die nauwgezet oefenen in een vredige en stimulerende atmosfeer, enorm ondersteunend voor iemands inspanningen. Wie zou niet moeten meedoen aan een cursus? Het is duidelijk dat iemand die lichamelijk te zwak is om het schema te volgen geen baat bij de cursus zal hebben. Hetzelfde geldt voor iemand die lijdt aan psychiatrische problemen, of iemand die zich in een toestand van emotionele ontreddering bevindt. Via een proces van vragen en antwoorden kunnen we u helpen van tevoren duidelijk te beslissen of u volledig voordeel haalt uit de cursus. In sommige gevallen wordt gevraagd aan degene die zich inschrijft om toestemming van hun arts te vragen voordat ze toegelaten kunnen worden. Kan Vipassana lichamelijke of geestelijke ziektes genezen?
Vipassana stilte-retraite: wat is het en wat zijn de voordelen?
Door Vipassana meditatie te beoefenen leer je.: Toe te laten wat er is. Je veroordeelt jezelf niet om wat er gebeurt, maar kijkt daar nieuwsgierig naar. Een compassievolle houding naar jezelf en de wereld aan te nemen. Je te realiseren dat een gedachte maar een gedachte is, niets meer en niets minder. Hetzelfde geldt voor een gevoel: het is maar een gevoel. Je krijgt meer ruimte in je hoofd, waardoor je niet meer op de automatische piloot op emoties als woede, angst en verlangen reageert. Positieve eigenschappen zoals liefde, mededogen en vreugde ontwikkelen zich. Hierdoor ervaar je minder stress, en meer rust en ontspanning. Vipassana-meditatie wordt overal ter wereld beoefend en op veel verschillende methodes. Dat geldt ook voor Vipassana-stilte-retraites: de lengte en invulling van de retraites lopen enorm uiteen. Bij de ene mediteer je maar een paar uur per dag, bij de andere acht uur. Sommige retraites zijn in combinatie met yoga en groepsgesprekken, bij andere word je geacht juist niet te sporten en praten. De hoeveelheid stilte is ook afhankelijk van het soort retraite dat je volgt.
Sangha Metta.
2 mei t/m 9 mei 2019. Vipassana retraite met eerw. May 2 May 9, 2019. Vipassana retreat 2019, ven. 9 mei 15 mei 2019. Retraite over ouder worden 2019. 28 juni 1 juli 2019. Vipassana op Landgoed Bleijendijk Vught 2019.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Een retraite die in het Westen veel wordt beoefend, is de 10-daagse-stilteretaite in de Goenka traditie. Deze heeft een strakke regelmaat. Om vier uur s morgens sta je op. Dan ga je twee uur mediteren in de gemeenschappelijke zaal of op je eigen kamer. Daarna heb je ontbijt en rustpauze, vervolgens ga je weer mediteren. Dan weer een maaltijd, rustpauze en gelegenheid tot vragenstellen aan je leraar. s Middags weer mediteren, s avonds luisteren naar een lezing van Goenka hij leeft niet meer maar alles is opgenomen, nog een groepsmeditatie, gelegenheid tot vragenstellen en om 21.30 uur naar bed. Avondeten doe je eigenlijk niet, het blijft bij theedrinken met een hapje erbij. In Happinez Stil in mij lees je nog 4 andere inzichten over vipassana.
Detox en stiltereis met Tijn en Kris Happysoultravel.nl.
Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ingewikkelde spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Kris Touber is danstherapeute, yoga en meditatie docente. In 1998 ontdekte zij de kracht van stilte tijdens een Vipassana retraite in Thailand.
Blog: Mijn ervaring met 10 dagen stilte.
over banana tree. Mijn ervaring met 10 dagen stilte. Afgelopen juli was het zover. Mijn eerste 10-daagse meditatieretraite stond op het punt te beginnen. In een klooster in Vietnam, bijna 10.000 km van huis, zou ik 10 dagen lang afstand nemen van de bewoonde wereld, niet praten en mediteren. Ik heb achteraf veel vragen gekregen over hoe zoiets gaat, of ik het niet zwaar vond en wat ik er uiteindelijk van heb opgestoken. In dit blog zet ik mijn ervaring uitgebreid uiteen. Geen zin om alles te lezen? Scroll dan door naar de lessen die ik geleerd heb. Misschien kunnen ze een mooi inzicht geven! De keuze voor de retraite. Hoe kies je de retraite die bij je past? Dat is een lastige vraag omdat je vooraf niet altijd inzicht hebt in hoe je een bepaalde methode of stroming zult ervaren. Het is hetzelfde als dat je iemand die nog nooit een appel gehad heeft probeert uit te leggen hoe een appel smaakt. Daarbij: smaken verschillen ook nog eens. Ik heb zelf gekozen voor een Vipassana retraite in de traditie van S.N.

Contacteer ons