Op zoek naar stilte retraite vipassana?

stilte retraite vipassana
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana. Bij de inschrijving wordt uitgelegd waar mijn kamer is. Als ik boven kom zie ik 8 matrassen op de grond liggen.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie en van Sangha Metta.
Vipassana Tweedaagse Stilteretraite met Wim en Ida De Maanhoeve. Facebook.
Volg ons op Facebook. Stilte retraite in Drenthe. Stilte retraite in Drenthe. Retraites door De Maanhoeve. Retraites door anderen. Mindfulness en stilte retraite. Over De Maanhoeve. Vipassana Tweedaagse Stilteretraite met Wim en Ida 9 t/m 11 maart 2018. In dit Vipassana weekend zijn we stil.
10 dagen in stilte.
10 dagen in stilte. Ervaringen van een Vipassana-meditatie. Over duivelse bomen, zingende krekels en groene appeltjesshampoo. In de zomer van 2013 nam ik voor de tweede keer deel aan een 10-daagse stilteretraite. Wie denkt aan een retraite krijgt al snel het beeld voor ogen van uren dromerig voor je uit staren, relaxt je eigen flow volgen en lekker je hoofd leegmaken. Dan heb je nog geen Vipassana-retraite gedaan. In deze 10-daagse meditatiecursus in de traditie van Sayagyi U Ba Khin staat niet zozeer de rust in je hoofd centraal, maar het zuiveren van de geest. Met specifieke ademhalingstechnieken en het observeren van je lichaam leer je een gelijkmoedige houding te ontwikkelen die je helpt om te gaan met de wisselvalligheden van het leven. Gebeurtenissen te gaan zien zoals ze zijn, niet zoals je wilt dat ze zijn. Dat is wat Vipassana betekent: dingen waarnemen zoals ze zijn.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
Hiermee draai je het proces waarmee de spanning is opgebouwd om. Door Vipassana breek je opgebouwde stress af, je ruimt je troep op. Goenka Vipassana Meditatie. Een Indiër, Satya Narayan Goenka heeft Vipassana verspreid. Bij een retraîte krijg je een video te zien met zijn uitleg.
Stichting Inzichts Meditatie Agenda.
Ethisch drieluik SIM. Wat is Vipassana? Houding en oefening. Meditatief een stroopwafel eten. Centra in Nederland. Centra in het buitenland. Een retraite biedt de gelegenheid om in een groep onder leiding van een leraar gedurende meerdere dagen intensief te mediteren in een daarvoor geschikte accommodatie.
Retraite ervaringen.:
Tijdens deze retraite merkte ik de gedachten en het vele praten in mijn hoofd op zonder dit zoals gewoonlijk af te keuren of te willen beïnvloeden. Het was verrassend te merken dat ik op even goede voet kon staan met emoties als verdriet en verlangen, gevoelens van spanning en fysieke klachten als met mijn binnenpretjes, het genieten van de zon, de natuur en de stilte. Met een gevoel van gelijkmoedigheid deze ervaringen zonder veel onderscheid toe te laten en erbij te kunnen blijven, heeft me geraakt. Het gaf een rust die ik niet goed weet te omschrijven maar die me inspireert en motiveert om verder te gaan met de beoefening. Ik kijk op deze retraite terug met een gevoel van dankbaarheid. Door jouw milde manier van begeleiden bood je opnieuw een veilige plek waarin ik de ruimte kreeg me verder te kunnen ontwikkelen. Dank je wel Frits. Het leven voelt lichter. Klik hier voor info over aanstaande vipassana meditatieretraites.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Blogbewust.
Mediteren in Zwolle. Meditatie Meditatie retraites Vipassana meditatie. Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? 28 februari 2016 27 september 2017 gerjan 0 reacties retraite, vipassana, Vipassana meditatie. Ik beveel iedereen die al iets langer mediteert een Vipassana retraite aan.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Lering en meditatieonderricht werden ook beschouwd als een vorm van vrijgevigheid. Aan het eind van de retraite is er daarom gelegenheid om vrijgevigheid te oefenen in de vorm van dana voor de begeleider. Tenslotte zijn er nog een aantal eenvoudige regels die het meditatieproces ondersteunen en zorgen voor een goede sfeer in het Vipassana meditatiecentrum. Zo verlopen retraites in stilte en onthouden de deelnemers zich van schrijven, lezen, seksuele handelingen en het gebruik van geestbenevelende middelen.
Mijn eerste Vipassana Meditatie Ervaring Maria Johanna.
Tags: ervaring vipassana meditatie, experience vipassana retreat, mindfulness meditatie, Sayadaw U Nyanaramsi, Sayadaw U Nyanaramsi teacher, Sayadaw U Nyanaramsi Vipassana, stilte retraite, stilte retraite bali, stilte retreat, vipassana, vipassana bali, vipassana meditatie, vipassana meditatie bali, vipassana meditation, vipassana myanmar, vipassana retreat Bali.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij.
Mindfulness MBSR training 8 weken 39500., Vipassana Stilte Weekend 16000, 23000, plus donatie. Vipassana 10-daagse stilte retraite 35000, 62500, plus donatie. Vipassana 5-daagse stilte retraite 28000, plus donatie. Retraite Lite Weekend 34900, 36900., Ervaringen Vipassana 10-daagse. Mijn ervaring van de 10-daagse vipassana retraite.

Contacteer ons