Meer resultaten voor stilte retraite vipassana

stilte retraite vipassana
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
maar de verbinding van de groep kan juist in stilte een gedeelde krachtige intentie extra sterk aanvoelen en van grote steun zijn. 10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing. Za 7 juni wo 18 juni 2014.
SIM retraites Pannananda Centrum voor Yoga-Meditatie Zwolle.
Het is goed dat je enige basiskennis bezit van en ervaring hebt met Vipassana meditatie als je wilt deelnemen aan een retraite. Als je deze ervaring niet hebt kun je onder bepaalde omstandigheden toch meedoen, waarbij een goede motivatie belangrijk is.
vipassana spirituele retraite stilte retraite boeddhisme.
Zo kwam ik, met een flink aantal andere Westerlingen, terecht in een Tibetaans-boeddhistisch klooster voor een retraite van tien dagen, met halve dagen stilte. Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie Boeddhistisch Dagblad. Boeddhisme vipassana Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie.
Vipassana retraite vipassana Nederland Vipassana Belgie retraites.
Trefwoorden: vipassana retraite vipassana Nederland vipassana Belgie retraites Retraite Zomer 2014 Retraite najaar 2014 in het buitenland tot rust komen ontspannen stilte meditatie vakantie meditatie reizen meditatie weekend individuele retraite yoga retraite Nederland yoga vakantie Frankrijk retraite belgie retraite frankrijk retraite nederland retraite thailand retraite zweden retreat retreats mediteren mindfulness spiritueel wellness spiritualiteit wellness visualiseren yoga retraite stilteretraite inspiratiereis inspiratie dat zit zo.
Detox en stiltereis met Tijn en Kris Happysoultravel.nl.
Hij schreef er verschillende boeken over en is een veelgevraagd spreker, omdat hij ingewikkelde spirituele zaken weet te vertalen naar de alledaagse belevingswereld. Kris Touber is danstherapeute, yoga en meditatie docente. In 1998 ontdekte zij de kracht van stilte tijdens een Vipassana retraite in Thailand.
Tien dagen in stilte, en op dag acht gebeurde er iets Trouw. Deel dit artikel.
We wisselen ervaringen uit, en telefoonnummers, voegen elkaar toe op Facebook. Wij zijn nu vrienden. Dus ik schraap mijn keel. Hadden" jullie ook dat jullie de héle tijd alléén maar dachten aan, begin ik, vijftien paar ogen kijken mij onderzoekend aan, het gegiechel om de filmpjes die ze afspelen op hun telefoons stopt, en het is opeens weer doodstil. Die stilte is nodig om je volledig te kunnen richten op jezelf, zonder afgeleid te worden door prikkels van buitenaf. Mijn hersenen produceren alleen nog maar seks en pizza Napoletana. Vandaag begint de Maand van de Spiritualiteit. De maand, die in 2007 mede op initiatief van Trouw haar eerste editie beleefde, wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Ook KRO-NCRV en het tijdschrift ZIN zijn partners. Het thema van dit jaar is Opnieuw beginnen. De christelijke spiritualiteit krijgt steeds steviger voet aan de grond in Nederland. Wat heeft meditatie en massage te maken met God? Zie het als een mindset, niet als een religieus idee.
De dag dat ik de 10 Daagse Vipassana Stilte Retraite in ging 2 Confronterende feiten Training Farm Minder Stress. Meer Betekenis.
De dag dat ik de 10 Daagse Vipassana Stilte Retraite in ging 2 Confronterende feiten. September 30, 2016. Mindfulness, Acceptance and Commitment. De dag dat ik de 10 Daagse Vipassana Stilte Retraite in ging 2 Confronterende feiten. September 30, 2016.
Vipassana stilte-dag in de sufi tempel Naropa. Vipassana stilte-dag in de sufi tempel Naropa.
en wellicht een opstap naar een 5 of 10-daagse retraite. Naropa opent de dag met instructies over Vipassana. Hierna reciteren we de Gayatri Mantra die overgaat in de stilte. Vervolgens is er loopmediatie en nog een zitmeditatie tot de lunch.
Vipassana stilte-retraite: wat is het en wat zijn de voordelen?
Door die stilte kun je jouw eigen gedachten extra scherp waarnemen. Daarom is het de bedoeling dat je je telefoon niet gebruikt alleen als timer tijdens het mediteren, niet leest en niet schrijft. Deze dingen zouden je namelijk weer weghalen bij de directe ervaring. Maar dat je niet praat, betekent niet dat het stil is in je hoofd. Want je geest is allesbehalve stil: er is een constante stroom van gedachten. Dat is altijd al zo, maar doordat je nu gedurende een langere periode stil bent lijkt het erger te worden. Deze gedachtes kunnen confronterend zijn, je kunt denken dat je gek wordt omdat je ze niet kunt uiten. Dat ben je niet gewend, er is in het dagelijkse leven altijd wel iets van afleiding of iemand om mee te kletsen. Maar door deze stilte kun je van een afstand naar je leven kijken. Veel mensen komen er hierdoor achter wat ze belangrijk vinden in het leven. En of het leven dat ze momenteel leiden daaraan voldoet. En dat kan voor levensveranderende beslissingen zorgen. Mijn ervaring met een Vipassana stilte-retraite.
Home.
Light retraite 19 21 oktober 2018. Vrij zijn in het hier en nu Volg ons laatste nieuws op Facebook! Vipassanameditatie is een Boeddhistische vorm van meditatie. Het wordt ook wel inzichtsmeditatie genoemd. Het is een methode van zelfobservatie, die je meer inzicht geeft in de patronen van je geest en je helpt meer in het nu te leven. Regelmatige beoefening van vipassana helpt die patronen geleidelijk op te lossen.
Op zoek naar stilte tijdens een meditatieretreat in Maleisië.
Een week lang geen telefoon, laptop, boeken of ander impulsen die je kunnen afleiden van je dagelijkse dingen. Het lijkt bijna ondenkbaar, maar volgens de monniken van de Vipassana stroming van meditatie is het dé perfecte formule om volledig tot rust te komen en echt aandacht te kunnen schenken aan je gedachten.

Contacteer ons