Zoeken naar stilte retraite vipassana

stilte retraite vipassana
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
16 gedachten over Tien dagen stilte: Mediteren in Thailand. Laura What about her 5 juni 2014 om 1435.: Dat zou ik ook nog wel eens willen doen. Echt in retraite. Ik wil dan het liefst naar een ashram in India. En wat geweldig dat je je vlucht gewoon hebt laten gaan, ben je nog lang gebleven? Tessa 6 juni 2014 om 1618.: Ja, het was echt een hele mooie ervaring! Echt een aanrader! Ik ben uiteindelijk een maandje langer gebleven. Ik had nog wel veel langer willen blijven, maar helaas was mijn geld op haha. Sarah 9 juni 2014 om 1249.: Ik zou ook graag Vipassana doen, maar ik denk dat je het op het juiste moment moet doen.
vipassana spirituele retraite stilte retraite boeddhisme.
Zo kwam ik, met een flink aantal andere Westerlingen, terecht in een Tibetaans-boeddhistisch klooster voor een retraite van tien dagen, met halve dagen stilte. Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie Boeddhistisch Dagblad. Boeddhisme vipassana Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
1-op-1 coaching intensive. Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Stilteweekend vipassana stilte yoga retraite Yogayaya.
We volgen een programma dat de stilte ondersteunt en volgen een ritme van yoga, meditatie, samen eten en oefeningen in de tuin die ons dieper in verbinding met ons innerlijke weten brengen. Allemaal in volledige stilte. Daarnaast is er tijd om te wandelen, te schrijven, van de tuin te genieten of wat je hart je ook ingeeft. Ik heb de retraite als zeer prettig ervaren.
Tien dagen niet praten alleen maar mediteren, wat doet dat met je?
Vipassana betekent zelfinzicht door zelfobservatie en is van origine een boeddhistische meditatievorm, die in retraites van zeven weken wordt onderwezen. Omdat in onze huidige maatschappij eigenlijk niemand zo lang weg kan, duren veel retraites tegenwoordig tien dagen of langer. Je mediteert in groepsverband zo'n' tien uur per dag. Dat je meer in het hier en nu gaat leven, een evenwichtiger mens wordt en dichterbij jezelf komt. Dit alles gebeurt in volledige stilte.
Vipassana Meditation.
Hoe kan ik zeker weten dat ik in staat ben de meditatie te doen? Voor een persoon in redelijk fysieke en geestelijke gezondheid die echt geïnteresseerd is en oprecht moeite wil doen, is meditatie met inbegrip van edele stilte niet moeilijk. Als u in staat bent de instructies geduldig en ijverig te volgen, kunt u zeker zijn van tastbare resultaten. Hoewel het overweldigend kan lijken is het dagschema noch te zwaar noch te ontspannen. Bovendien is de aanwezigheid van andere studenten die nauwgezet oefenen in een vredige en stimulerende atmosfeer, enorm ondersteunend voor iemands inspanningen. Wie zou niet moeten meedoen aan een cursus? Het is duidelijk dat iemand die lichamelijk te zwak is om het schema te volgen geen baat bij de cursus zal hebben. Hetzelfde geldt voor iemand die lijdt aan psychiatrische problemen, of iemand die zich in een toestand van emotionele ontreddering bevindt. Via een proces van vragen en antwoorden kunnen we u helpen van tevoren duidelijk te beslissen of u volledig voordeel haalt uit de cursus. In sommige gevallen wordt gevraagd aan degene die zich inschrijft om toestemming van hun arts te vragen voordat ze toegelaten kunnen worden. Kan Vipassana lichamelijke of geestelijke ziektes genezen?
Vipassana stilte-retraite: wat is het en wat zijn de voordelen?
Door Vipassana meditatie te beoefenen leer je.: Toe te laten wat er is. Je veroordeelt jezelf niet om wat er gebeurt, maar kijkt daar nieuwsgierig naar. Een compassievolle houding naar jezelf en de wereld aan te nemen. Je te realiseren dat een gedachte maar een gedachte is, niets meer en niets minder. Hetzelfde geldt voor een gevoel: het is maar een gevoel. Je krijgt meer ruimte in je hoofd, waardoor je niet meer op de automatische piloot op emoties als woede, angst en verlangen reageert. Positieve eigenschappen zoals liefde, mededogen en vreugde ontwikkelen zich. Hierdoor ervaar je minder stress, en meer rust en ontspanning. Vipassana-meditatie wordt overal ter wereld beoefend en op veel verschillende methodes. Dat geldt ook voor Vipassana-stilte-retraites: de lengte en invulling van de retraites lopen enorm uiteen. Bij de ene mediteer je maar een paar uur per dag, bij de andere acht uur. Sommige retraites zijn in combinatie met yoga en groepsgesprekken, bij andere word je geacht juist niet te sporten en praten. De hoeveelheid stilte is ook afhankelijk van het soort retraite dat je volgt.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
De zenuwen gieren door mijn lijf, ik vind het zo spannend! Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana. Bij de inschrijving wordt uitgelegd waar mijn kamer is.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Ook is er verschil in de hoeveelheid aandacht voor het ontwikkelen van compassie, mededogen en liefde. Een retraite die in het Westen veel wordt beoefend, is de 10-daagse-stilteretaite in de Goenka traditie. Deze heeft een strakke regelmaat. Om vier uur s morgens sta je op. Dan ga je twee uur mediteren in de gemeenschappelijke zaal of op je eigen kamer. Daarna heb je ontbijt en rustpauze, vervolgens ga je weer mediteren. Dan weer een maaltijd, rustpauze en gelegenheid tot vragenstellen aan je leraar. s Middags weer mediteren, s avonds luisteren naar een lezing van Goenka hij leeft niet meer maar alles is opgenomen, nog een groepsmeditatie, gelegenheid tot vragenstellen en om 21.30 uur naar bed. Avondeten doe je eigenlijk niet, het blijft bij theedrinken met een hapje erbij. In Happinez Stil in mij lees je nog 4 andere inzichten over vipassana.
Op deze site staan Mindfulness Yoga Vipassana-of inzichtmeditatie centraal mindfulnessyoga.
De techniek van de Vipassana meditatie ontwikkelt mindfulness en deze wordt ook bij de yoga toegepast. Elke beweging of deze van binnenuit of buitenaf komt, kan door deze opmerkzaamheid gezien en ervaren worden. Met aandacht bewegen en in de stilte van meditatie het hele spectrum aan fysieke en mentale beweging zien, brengt ruimte en inzicht.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.

Contacteer ons