Op zoek naar vipassana ervaringen?

vipassana ervaringen
Begeleiders Vipassana Meditatie Zwolle.
Sinds drie jaar begeleid ik vanuit mijn eigen kennis, ervaringen en enthousiasme mensen bij hun spirituele ontwikkeling bij de Stichting Vipassana Zwolle. De combinatie yoga en meditatie wordt door cursisten als heel inspirerend ervaren en er is ruimte en tijd om ervaringen te delen.
Mijn Vipassana ervaring Sjaak's' blog.
Daarna deed ook ik mee aan de babbelbox. Ik was met name nieuwsgierig naar de ervaringen van cursisten die al meerdere keren Vipassana gedaan hadden. Want ook al ervoer ik inmiddels de positieve krachten van Vipassana: ik kon me niet voorstellen dit ooit nog een keer te doen.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Tegenwoordig zijn over de hele wereld officiële Vipassana centra te vinden. In tien dagen krijg je de basistechnieken van de meditatie uitgelegd. Mannen en vrouwen worden strikt gescheiden, er wordt niet gesproken, elke dag gaat om 4 uur s ochtends de gong voor de eerste meditatiesessie en verder worden er 2 maaltijden per dag en wat fruit geserveerd. En dit alles op basis van een vrijwillige bijdrage, zodat iedereen mee kan doen. Spierpijn, vermoeidheid en hallucinaties. Er was spierpijn en lichamelijk ongemak van het uren stil zitten. Er was vermoeidheid van het dagelijks om 4 uur opstaan. Er was honger, omdat er maar 2 maaltijden per dag werden geserveerd en wat fruit. En er waren de hallucinaties. Mijn brein nam me mee op ontdekkingstochten, die ik normaal alleen s nachts in mijn dromen meemaakte. Herinneringen, emoties en ervaringen mengden zich tot één grote ondoordringbare brei van onwerkelijkheid.
Zeer positieve ervaring met Vipassana meditatie Het Tinnitus Hyperacusis forum.
Stichting Hoormij Forumoverzicht TINNITUS EN HYPERACUSIS Ervaringen met alternatieve geneeswijzen en spirituele hulpmiddelen. Zeer positieve ervaring met Vipassana meditatie. Moderators: moderator, forumadmin. Zoek Uitgebreid zoeken. 8 berichten Pagina 1 van 1. Berichten: 4 Lid geworden op: di 20.12.2011 1002: Locatie: Noord Brabant.
Ervaringen van de deelnemers Bewust Vrij.
Vipassana Stilte Weekend. Vipassana 10-daagse Stilte Retraite. Mindfulness Communicatie Cursus. Ervaringen van de deelnemers. Keer terug naar de inhoud. Ervaringen van de deelnemers. Ik vraag regelmatig feedback aan de deelnemers. Zo kan ik de retraites en trainingen blijven verbeteren en zelf blijven groeien.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2020 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
De overige dagen kom je steeds meer in het ritme en steeds dieper in je. vipassana mediatie omdat de focus steeds beter wordt. De rust in je hoofd en. het heerlijke strakke regime werkte voor mij enigszins verslavend. Op dag 10. mag er weer gepraat worden zodat men geleidelijk weer kan wennen aan het. Pff dat viel me zwaar. Verdwaasd stond ik afgezonderd naar de. wolken te kijken. Toen sprak iemand me aan met hoe heb jij het gehad en. dan kom je steeds meer terug en ga je ervaringen delen met elkaar.
Mijn 10-daagse Vipassana ervaring Fading Borders.
En wat is het doel? Vipassana is een stilte retraite waar je voornamelijk je tijd besteed met het aanleren van de Vipassana meditatie techniek. Introspectie staat centraal en kan men enkel bereiken door een strenge discipline te volgen waarin nobele stilte gerespecteerd wordt.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Er valt nog veel meer te vertellen over mijn retraite ervaringen dan hierboven beschreven, vraag me er gerust eens naar! Update: in maart 2015 ben ik nog eens naar een 10-daagse geweest. Daar heb ik deze blogpost over geschreven. Meer weten over Vipassana Meditatie Centrum Dhamma Pajjota?
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
Diegenen die dit pad reeds bewandelen kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen en hun kennis en inzichten verdiepen. Lees meer over ons. Zit, sta, loop, lig en beweegoefeningen die in zwaarte oplopen van 20 minuten tot een uur en verder oplopend naar een dag mediteren; een weekend onafgebroken tot 10 dagen achter elkaar. In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Elke avond om 19.00 uur staat er een lezing van meneer Goenka op het programma, een Vipassana leraar die wereldwijd bekend is. In de lezing geeft hij uitleg over de meditatietechnieken en processen waar we doorheen gaan. Wat hij zegt raakt me.
Vipassana 8 dgn meditatieretraite Dingeman Boot en Robert Bridgeman.
Stap voor stap laat je los wie je niet bent, tot je ontdekt wie je in werkelijkheid bent. De Bridgeman Vipassana retraite is een retraite vanuit de grondbeginselen van de Boedhistische stroming Birmese van Mahashi Sayadaw. Niet vanuit de grondbeginselen van de S.N.

Contacteer ons