Resultaten voor vipassana ervaringen

vipassana ervaringen
10 dagen stilte: mijn ervaring met vipassana deel 1 Aandachtige Blog.
Mijn ervaringen tijdens de 10-daagse kan je in deel 1 en deel 2 lezen. Laten we nu snel doorgaan naar mijn ervaring na de. 11 redenen waarom iedereen een Vipassana cursus zou moeten volgen Aandachtige Blog. 18 augustus 2016 at 0957.:
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Tegenwoordig zijn over de hele wereld officiële Vipassana centra te vinden. In tien dagen krijg je de basistechnieken van de meditatie uitgelegd. Mannen en vrouwen worden strikt gescheiden, er wordt niet gesproken, elke dag gaat om 4 uur s ochtends de gong voor de eerste meditatiesessie en verder worden er 2 maaltijden per dag en wat fruit geserveerd. En dit alles op basis van een vrijwillige bijdrage, zodat iedereen mee kan doen. Spierpijn, vermoeidheid en hallucinaties. Er was spierpijn en lichamelijk ongemak van het uren stil zitten. Er was vermoeidheid van het dagelijks om 4 uur opstaan. Er was honger, omdat er maar 2 maaltijden per dag werden geserveerd en wat fruit. En er waren de hallucinaties. Mijn brein nam me mee op ontdekkingstochten, die ik normaal alleen s nachts in mijn dromen meemaakte. Herinneringen, emoties en ervaringen mengden zich tot één grote ondoordringbare brei van onwerkelijkheid.
Mijn Vipassana ervaring Sjaak's' blog.
Daarna deed ook ik mee aan de babbelbox. Ik was met name nieuwsgierig naar de ervaringen van cursisten die al meerdere keren Vipassana gedaan hadden. Want ook al ervoer ik inmiddels de positieve krachten van Vipassana: ik kon me niet voorstellen dit ooit nog een keer te doen.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
Ik zie mezelf als onderzoeker en probeer nuchter en neutraal tegen dit soort zaken aan te kijken. De overige dagen kom je steeds meer in het ritme en steeds dieper in je vipassana mediatie omdat de focus steeds beter wordt. De rust in je hoofd en het heerlijke strakke regime werkte voor mij enigszins verslavend. Op dag 10 mag er weer gepraat worden zodat men geleidelijk weer kan wennen aan het echte leven. Pff dat viel me zwaar. Verdwaasd stond ik afgezonderd naar de wolken te kijken. Toen sprak iemand me aan met hoe heb jij het gehad en dan kom je steeds meer terug en ga je ervaringen delen met elkaar.
Vipassana Meditatie.
Toch ga ik proberen mijn ervaringen zo goed mogelijk op papier te. Zodat ik jullie een stukje mee kan nemen op mijn bijzondere reis naar binnen. Ik weet nog dat ik voordat ik de cursus inging tegen iedereen zei, dat dit voor mij voelde als een afsluiting van een lange periode waarin ik veel gemediteerd had. Nu aan het eind van de cursus weet ik dat ik aan het begin sta van een hele nieuwe periode waarin meditatie een hoofdrol zal blijven spelen. In plaats van afsluiting voel ik me nu als aan het begin van de kleuterschool. Ik dacht dat ik al zoveel ervaring had opgedaan met zoveel verschillende vormen van meditatie. Maar de diepte die bereikt wordt in de Vipassana heb ik nooit eerder gevoeld.
10 dagen in stilte.
Daar had zij dan weer mee in het reine te komen. Het was een aangenaam gesprek waarin we rustig konden praten over onze gevoelens en ervaringen, zonder enige wrok jegens de ander. Fijn, zo'n' contact! Mooi toch hoe de Vipassana ieder de lessen aanbiedt die belangrijk zijn.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Er valt nog veel meer te vertellen over mijn retraite ervaringen dan hierboven beschreven, vraag me er gerust eens naar! Update: in maart 2015 ben ik nog eens naar een 10-daagse geweest. Daar heb ik deze blogpost over geschreven. Meer weten over Vipassana Meditatie Centrum Dhamma Pajjota?
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie 10-daagse Stilte Retraite.
Deze blog is gewijd aan mijn ervaringen in deze Vipassana centrum. Alle informatie kan precies opgespoord worden in de database van onze world wide web dus ik zie geen reden om precieze theoretische uitleg erover te geven. Het gaat me hier eerder om mijn ervaringen te delen.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Retraite ervaringen.:
Met een gevoel van gelijkmoedigheid deze ervaringen zonder veel onderscheid toe te laten en erbij te kunnen blijven, heeft me geraakt. Het gaf een rust die ik niet goed weet te omschrijven maar die me inspireert en motiveert om verder te gaan met de beoefening. Ik kijk op deze retraite terug met een gevoel van dankbaarheid. Door jouw milde manier van begeleiden bood je opnieuw een veilige plek waarin ik de ruimte kreeg me verder te kunnen ontwikkelen. Dank je wel Frits. Het leven voelt lichter. Klik hier voor info over aanstaande vipassana meditatieretraites.
Ervaringen van deelnemers.
Ervaringen van deelnemers. 5-daagse Vipassana retraite. Na verschillende retraites elders te hebben gevolgd, ben ik nu twee keer bij Guus op retraite geweest voor een 5-daagse. De retraites kenmerken zich door een relatief kleine, echte groep waarmee je oefent. Het was ook voor het eerst dat ik kennismaakte met de Mahasi-methode.

Contacteer ons