Zoeken naar retraite boeddhisme

retraite boeddhisme
Retraites voor rust en ontspanning in Ierland Ireland.com.
Ierlands rijke christelijke erfgoed heeft gezorgd voor veel mogelijkheden voor een spirituele retraite, terwijl iedereen die op zoek is naar het ontgiften van zijn lijf, terechtkan in een wellnesscentrum of spa. Het enige wat je hoeft te doen is je ogen sluiten, diep ademen en ontspannen.
Klooster.
retraite mogelijkheden in nederland.: Boeddhistische organisaties Nederland.: Thich Nhat Hanh in het EIAB.: Laatst bewerkt op: 12-06-2013 1746: door lord rainbow. Reactie 6 Gepost op: 05-04-2012 2219.: Ik ben Sangha lid van een klooser in Engeland. Als dit niet te ver voor je is kan ik zeker aanraden. Reactie 7 Gepost op: 15-03-2013 1059.: SMF 2.0.13 SMF 2014, Simple Machines. Actualism by Crip. Meer Boeddhisme, Zen Boeddha, Boeddhistische en spirituele cadeaus en boeken.
Tien dagen lang deed ik niets anders dan mediteren de Kanttekening.
Mensen kunnen zich verdiepen in het boeddhisme door middel van een retraite of meditatiecursus. Retraite is afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Een geschikte omgeving voor retraite kan bijvoorbeeld een klooster zijn of een speciaal daarvoor opgericht retraitecentrum. Retraitecentra bieden vaak de gelegenheid om intensief te mediteren in een groep.
Stilte Retraite Drenthe Stilte Retraite in Drenthe, De Maanhoeve. Facebook.
De Vipassana retraite is bedoeld voor mensen die al hebben geoefend met stilte en die al een deel van de weg van het hoofd naar het hart hebben afgelegd. Lees meer over stilte retraite overMeerdaagse Vipassana retraite. Over De Maanhoeve.
Retraite met Maarten Olthof augustus 2016, afgesloten met uniek concert Ghanta Spiritual Travel.
Tijdens deze retraite passeren de plaatjes een voor een de revue. We bestuderen niet alleen de begeleidende teksten, maar gaan ook terug naar oude boeddhistische bronteksten uit India en gaan in op de uitwerking ervan in het Tibetaans boeddhisme. Tenslotte onderzoeken we wat de plaatjes in onze moderne tijd voor onszelf kunnen betekenen.
Plum Village Frankrijk Leven in Aandacht.
Ze kweken biologische groenten en fruit voor de maaltijden in het klooster. Jaarlijks wordt hier een grote retraite gegeven over ecologie en mindful living die door veel jongeren wordt bezocht. Je kunt ook op andere tijden in het jaar mee komen werken en leven.
Cookies op ed.nl ed.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.
Inzichtmeditatie Stichting Inzichtmeditatie Twente.
Achtergrond van SIT. Het doel van het boeddhisme is niet het bestuderen van het boeddhisme, maar van onze geest. Het doel van de Boeddha was om mensen gelukkig te maken, niet om ze te bekeren tot boeddhist. Wat is Inzichtmeditatie?
Retraites Mind Only Instituut voor Boeddhistische Psychologie.
Een weekretraite duurt bijvoorbeeld van maandagmiddag t/m zaterdagmiddag. Om aan een retraite deel te nemen is ervaring met Boeddhisme of meditatie niet noodzakelijk. We leren om de Boeddhistische psychologie in het dagelijks leven toe te passen. Cuong Lu is een meester in het geven van begeleiding die voor iedereen, ongeacht je ervaring, zeer waardevol is.
Boeddhistische meditatie retraite Retraitehuis.
Het Duits heeft een treffend woord voor onverschilligheid als tegenhanger van gelijkmoedigheid Gleichmut: Gleichgültig. Deze WWW-methode stamt uit het boeddhisme, en heeft al ruim 2500 jaar zijn werking getoond. Recent hebben wetenschappelijke onderzoeken aangetoond, dat je invloed kunt nemen op je eigen gevoelens, en je die niet hulpeloos uitgeleverd bent. De Wijze-WelWillen-meditatie brengt dus rust, inzicht en positieve gemoedstoestanden. Het ankerpunt van de meditatie, de welwillendheid, laat zich zeer makkelijk in het dagelijks leven inpassen. Je glimlach is de brug. Je glimlach overbrugt de afstand tussen meditatie en hektiek het is de herinnering zo kan het zijn. Je glimlach overbrugt de afstand naar andere mensen. De meditatie werkt met de 6 R's: Recognize, Release, Relax, Re-smile, Return, Repeat. Deze methode heb ik geleerd van Bhante Vimalaramsi. Hij noemt het Tranquil Wisdom Insight Meditation TWIM. Meer op: www.dhammasukha.org. Jouw eigen methode. Zoals gezegd, er zijn vele meditatiemethoden. Jij hebt misschien al jouw eigen, effectieve methode gevonden. Je bent van harte welkom om in retraitehuis Kluse Compane met deze methode jouw retraite gestalte te geven.
Retraite bij Zielzicht Kom onthaasten, ontdekken en genieten. Facebook. Google. Instagram. Pinterest. Twitter. YouTube.
Op het werk. Retraite op mooie locatie in Drenthe en Ardennen Voeding voor je Ziel. Deze retraite is onthaasten, ontdekken en genieten op een van de meest rustige plekken in Nederland Meeuwenveen te Havelte en in de Ardennen in Heyd.

Contacteer ons