Meer resultaten voor stilte retraite boeddhisme

stilte retraite boeddhisme
Tien dagen niet praten alleen maar mediteren, wat doet dat met je?
Hierna volgt een yoga practice met eenvoudige oefeningen, gevolgd door een zogeheten Dhamma-talk met lessen vanuit het boeddhisme. Wanneer we om acht uur ons ontbijt van lauwwarme rijstsoep oplepelen, hebben er we al een halve dag op zitten. Deze vaste dagroutine heeft hetzelfde doel als de stilte. Doordat je over het programma amper hoeft na te denken, blijft er meer energie over voor je meditatie practice."
Meerdaagse inzichtmeditatie retraite Innerlijke stilte in een woelige wereld.
Deze lessen kunnen ons helpen om te zijn met wat er is en contact te maken met onze innerlijke stilte, ook in roerige tijden. In deze retraite oefenen we opmerkzaamheid van het lichaam en ontwikkelen we een vriendelijk gewaarzijn van wat zich voordoet in onze geest.
Yeunten Ling Tibetaans Boeddhisme Limburg.
Naast de rust in het centrum is het ook een plaats waar een nieuwe dynamiek heerst, veroorzaakt door de toenemende belangstelling voor het boeddhisme en het stijgende aantal nieuwe bezoekers. Deze mensen wensen meer over het boeddhisme te weten, het te bestuderen of te beoefenen.
REISJUNK Interview: 10 dagen in een Thais stilteklooster.
Na twee weken in Bangkok te hebben geacclimatiseerd heb ik tien dagen doorgebracht in Wat Suan Mokkh, een boeddhistisch stilteklooster in de stad Chaiya. Iedere eerste dag van de maand start in Suan Mokkh een zogenaamd retreat, een tiendaags verblijf waarbij meditatie, eenvoud en absolute stilte centraal staan.
Gezocht: stilteverblijf retraite klooster of natuur Ouders Online.
Gezocht: stilteverblijf retraite klooster of natuur. Ik zit op het moment niet echt lekker in mijn vel en wil een paar dagen er tussen uit om weer tot mezelf te komen. Naar mijn gevoelens zoeken en luisteren, achterkomen wat ik eigenlijk wil. Ik zoek rust en natuur. Ik zocht op internet naar kloosters voor een verblijf in stilte, een buddistisch klooster maar ook woestijnwandelingen, wandeling dwars door Engeland.,
Op zoek naar stilte tijdens een meditatieretreat in Maleisië.
Ik heb vorig jaar ook een soorgelijke retraite gedaan in de ardennen. Dat beviel zo goed, dat ik besloten heb het nog eens te herhalen, maar dan wat verder weg. Ik kwam toevallig, tijdens mijn zoektocht op internet, op jouw verhaal en dat sprak me erg aan.
Triratnagroningen Meditatie en boeddhisme in het hoge land.
In het boeddhistisch centrum Groningen leren we meditatie en boeddhisme op een manier die past bij het hedendaagse leven. We hebben wekelijkse bijeenkomsten om kennis te maken met mediteren en boeddhisme, en studiegroepen en retraites voor degenen die dieper willen gaan. At the Groningen buddhist centre we teach meditation and buddhism in a way that is relevant to contemporary life. We have weekly meetings in which you can be introduced to meditation and buddhism, and we run study groups and retreats for those who want to go deeper. Reflecteren en mediteren in een groep. Voor zowel beginners als gevorderen. Van 19.00 tot 21.30. Locatie: Nieuwstraat 107a. Reflecting and meditating in a group. For both newcomers and experienced people. From 19.00 to 21.30. Location: Nieuwstraat 107a. We lezen en bespreken The noble eightfold path van Sangharakshita. De bedoeling is dat we niet alleen inhoudelijk helderheid krijgen over de inzichten van de boeddha, maar dat we door middel van gesprekken en discussies dit ook toetsen aan onze ervaringen. Een dag van meditatie, stilte, poëzie, en muziek.
Sangha Metta.
Brahmavihara retraite juli 2019. 27 juli 4 augustus 2019. Anapanasati retraite Shaila 2019. July 27 juli August 4 2019. Anapanasati retreat Shaila 2019. August 5 August 13 2019. Vipassana retreat Shaila 2019. 5 augustus 13 augustus 2019. Vipassana retraite Shaila 2019.
Cookies op pzc.nl pzc.nl.
We zorgen dat jij niet telkens dezelfde artikelen of advertenties ziet en dat advertenties bij ons en op andere sites passen bij jouw interesses. Verder zorgen cookies van derde partijen dat je artikelen kunt delen via sociale media en dat je op onze website filmpjes kunt bekijken.
Soeverein vanuit stilte Retraite In een hutje op de hei.
RETRAITE: SOEVEREINITEIT VANUIT STILTE. Voor leiders, bestuurders, HR-managers en consultants of managementteams of teams van keyfigures die in een stilte-retraite onder primitieve omstandigheden willen zoeken naar verdieping in zichzelf. Die voorbij hun vertrouwde manier van bedrijfs organisatiekundig denken een dieper en genuanceerder ervaren van van horen, zien, voelen en beleven willen aanboren; vanuit de realisatie dat het bestaan Een is. Die hun functie willen uitoefenen vanuit een grotere sensitiviteit voor de relationaliteit en wederzijdse afhankelijkheid van de mensen in hun organisatie; met een gevoelde verantwoordelijkheid naar elkaar en de organisatie. Die ernaar verlangen hun ware zelf te ontdekken temidden van de continue maalstroom aan innerlijke en uiterlijke verschijnselen. Die hun leven en ontwikkeling willen laten ontstaan vanuit een hernieuwd gevoel van richting. Stilte-retraite met een vaste dagstructuur van sessies, vrije ruimte en maaltijden. De sessies bestaan uit stilte-meditaties, natuurmeditaties, meditaties uit het boeddhisme, het soefisme en de advaita vedanta.
Vipassana Meditatie Zwolle.
In Het Proces wil Dingeman laten zien hoe de kwaliteiten stilte, inzicht, vertrouwen en loslaten in hun samenhang een belangrijke rol spelen om te komen tot rust en vrede. Vrede voor onszelf en vrede voor anderen. Bezoek ons Youtube kanaal. Ontmoeting Boeddhisme Christendom. Het thema van deze dag was Ontmoeting Boeddhisme Christendom Wat kan dit voor mij betekenen? Dingeman Boot begeleidde deze meditatiedag, die is georganiseerd door Stichting Vipassana Meditatie Zwolle.

Contacteer ons