Meer resultaten voor stilte retraite boeddhisme

stilte retraite boeddhisme
Retraite bij Zielzicht Kom onthaasten, ontdekken en genieten. Facebook. Google. Instagram. Pinterest. Twitter. YouTube.
Deze retraite biedt. Rust en ruimte in de stille natuur en de mogelijkheid voor het deelnemen aan stilte en geleide meditaties, lichaamswerk, satsang, stiltemomenten, mindful samenzijn, muziek, klankschalen, mantra zingen, opstellingswerk, dans, ruimte om elkaar te ontmoeten, te delen, te lachen, lekker eten, kamp of haardvuur, wandelen, schrijven, lezen, persoonlijk onderzoek, alleen of samen.
Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Retraiteprogramma Wat is een retraite Retraitecentrum. Het retraitecentrum huren Prijzen en beschikbaarheid Bereikbaarheid Recensies. Wie zijn Metta Vihara en de Triratna boeddhistische beweging? Ethische richtlijnen Wie leiden de retraites ANBI-gegevens Giften. Gegevens algemeen Bereikbaarheid Links. Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Mijn boeddhistische stilte-retraite kost me bijna niets NRC.
Vreemd genoeg begint Simon zijn greep uit het aanbod van de nieuwe mode met een tiendaagse stilte-retraite in een boeddhistisch klooster. Het boeddhisme bestaat al zo'n' 2500 jaar. Het centrum in Engeland waar ik wel eens een retraite doe, rekent bovendien helemaal geen vergoeding.
Mindfulness Stress Reductie Retraite in een Tibetaans Klooster in Huy, België Hans Kloosterman.
Tussendoor wordt er heerlijk vegetarisch gekookt. De Yoga en Mindfulness weekend retraite wordt gegeven door Hans Kloosterman. Hans geeft veiligheid en vertrouwen. Hij verbindt de boeddhistische waarden met het leven waar de meesten van ons dagelijks mee te maken hebben: een leven vol drukte, files en gedoetjes. En juist dat maakt zijn retreat bijzonder waardevol. Hij is nuchter en wat hij zegt is doorleefd. Ik wil graag later nog eens bij Hans terugkomen op retreat. Stilte Weekend Boeddhistisch Programma.
Plum Village Frankrijk Leven in Aandacht.
Ze kweken biologische groenten en fruit voor de maaltijden in het klooster. Jaarlijks wordt hier een grote retraite gegeven over ecologie en mindful living die door veel jongeren wordt bezocht. Je kunt ook op andere tijden in het jaar mee komen werken en leven.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
De Boeddhadharma oefenend worden processen verhelderd en komen we tot bevrijding. De retraite wordt in stilte gehouden. Deelname is mogelijk voor degenen die al eens een meditatieweekend hebben bijgewoond. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze aan de complete retraite deelnemen.
Retraites en Weekenden voor rust en bezinning Bewust Vrij.
Bewust Vrij Vipassana Retraites Retraite Weekenden Mindfulness Trainingen Coaching Therapie. Retraite Lite Weekend. Vipassana Stilte Weekend. Vipassana Retraite 5-daagse Stilte Retraite. Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite. Mindfulness MBSR Trainingen. Assisteren in een retraite. Ervaringen van de deelnemers. Return to Content.
Annemarie faalt verder: op retraite Bodhitv.
Nou zat ik thuis vooral Zen te zitten a-la Brad Warner, maar Japan lag ietwat buiten mijn budget en bang voor rigide sesshins was ik ook, want verwend. Dankzij Mark Epstein niet de gebruikelijke weg had ik sympathie voor het Tibetaans boeddhisme opgedaan. Zo kwam ik, met een flink aantal andere Westerlingen, terecht in een Tibetaans-boeddhistisch klooster voor een retraite van tien dagen, met halve dagen stilte.
Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie Boeddhistisch Dagblad.
Boeddhisme vipassana Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie. Onbetaalbaar Is er überhaupt verschil tussen genot en teleurstelling? Stilte retraite met Frits Koster en Jetty Heynekamp: een impressie. door Katinka Hesselink op 15 augustus 2016. Een eerste stilte-retraite is altijd een beetje vreemd.
Agenda Boeddhistische Unie Nederland.
Wilt u kennismaken met de originele leer vanuit het boeddhisme, neem dan kontakt op met Ria Bello. Zij begeleidt deze meditatievorm en vertaalt de boeddhistische leer naar voor ons begrijpelijke taal. U bent van harte welkom! Aanvang steeds 20.00 uur tot 22.00 uur. wo 15 aug Boxtel Kloosterhotel ZIN. Zen Centrum Nijmegen. Zomerretraite ZCN 15-19 augustus 2018. Zomerretraite zenmeditatie woensdagavond 15 augustus 19.00 uur t/m zondag 19 augustus 16.00 uur. in samenwerking met het Han Fortmann Centrum. Retraites of sesshins vormen voor de wat getrainde zitters een welkome aanvulling van hun zenbeoefening. Sesshin betekent: in het hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is. Onze retraites vormen vanaf het begin een tegelijk mensvriendelijke, stevige en intieme oefenperiode van vier dagen. Alles gebeurt in stilte. Het programma biedt: zazen zitmeditatie, soetrarecitatie, soetra zingen in het Nederlands o.l.v. Ellen Deimann, dokusan persoonlijk onderhoud, lichaamswerk, vier teishos dharmalessen, samu meditatief werken en yaza tuinzitten. De accommodatie en het vegetarische eten in Kloosterhotel ZIN in Vught zijn uitstekend. Iedereen heeft een eigen kamer met douche en toilet. Kosten: standaard 525, vroegboekkorting 490, kortingsticket minima en studenten 395, hoog tarief voor wie de kosten van de retraite zakelijk kan aftrekken 595.
Stilteretraite is groot onderhoud voor de psyche TROUW.
Angstbeeld dat er iemand van de organisatie naar me toe komt en de stilte verbreekt. Please" follow me to the office. A telephone call from your family" Ongeluk, tragedie, een sterfgeval. Het is maar een gedachte, terug naar mijn ademhaling. Dit is niets voor mij. Wat zal er veranderen? Ben ik nu een boeddhist? Is dit niet één grote mindfuck allemaal? Is het niet beter om me actief in te zetten voor de wereldvrede in plaats van hier het gras plat te trappen met mijn slome passen? Ja hoor, het is hier allemaal goed te doen maar als ik thuis ben word ik toch weer geleefd door de omstandigheden. Ik had het het afgelopen jaar allemaal anders willen doen en dat is me niet echt gelukt. Nu, nu mijn tweede stiltenegendaagse erop zit, is het me pas duidelijk. Zo'n' retraite is niet de grootste opgave.

Contacteer ons