Op zoek naar vipassana retraite nederland?

vipassana retraite nederland
Stichting Inzichts Meditatie Agenda.
Ethisch drieluik SIM. Wat is Vipassana? Houding en oefening. Meditatief een stroopwafel eten. Centra in Nederland. Centra in het buitenland. Een retraite biedt de gelegenheid om in een groep onder leiding van een leraar gedurende meerdere dagen intensief te mediteren in een daarvoor geschikte accommodatie.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Dhamma Pajjota en ligt in Dilsen-Stokkem België. Net over de grens met Nederland. Vote Up 0 Vote Down Reageer. 3 jaren 11 maanden geleden. Deel via Twitter Deel via Google. Hi Robert Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook een vipassana cursus in midden Thailand gedaan in de traditie van Goenka. In welke traditie was de vipassana die jij volgde? En is de afstand vanuit Puket naar Suan Mokkh korter dan vanaf Bangkok. Hoe is de retraite in België geweest.
Vipassana Retraite in zeeland Marlijn Mind Body.
Selecteer een pagina. Vipassana Retraite in zeeland. door Sandra aug 13, 2015 Meditatie, Mindfulness 0 Reacties. Na 8 dagen in stilte mediteren en de opmerkzaamheid de ruimte geven is het weer tijd voor het gewone leven. Het is inmiddels de 5 e retraite die ik volgde bij Frits Koster de afgelopen jaren. Waarvan 3 langere van ruim een week. Samen met zijn echtgenoot Jetty weten ze een bijzondere sfeer en setting te laten ontstaan waar iedereen de gelegenheid krijgt in zijn eigen tempo zich te ontwikkelen en te ontdekken. Zowel mensen die voor het eerst een retraite deden als degenen die al wat meer ervaring hebben. Allemaal wel bekend met Mindfulness. Het programma schijnt vrij streng te zijn voor westerse begrippen. Frits vertelde dat toen hij aangaf in een gesprek met zijn eigen Oosterse leermeester dat hij deze retraites begeleide in Nederland, de volgende reactie kwam; zijn ogen gingen twinkelen alsof hij het grappig vond en zei Oh dus dat is ongeveer de meditatie kleuterschool.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2018 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
uitleg krijgen over de 3 meditatievormen: shamatha, vipassana en dcogchen en je krijgt ook een teaching over zuiverheid en onzuiverheid en het moreel gedrag gedurende deze vipassana retraite.: Onthouden van het doden van welk levend wezen dan ook. Onthouden van stelen.
Hoe kies ik de juiste retraite? Sharon Huisman.
Zelf heb ik 10 jaar geleden een vipassana retraite gedaan van 10 dagen. Ik dacht: Ik wil leren mediteren dus dan maar zo. Het is hardcore 10 dagen lang 10 uur per dag zitten. Ik zag het als een tof experiment.
Retraite ervaringen.:
Ik kijk op deze retraite terug met een gevoel van dankbaarheid. Door jouw milde manier van begeleiden bood je opnieuw een veilige plek waarin ik de ruimte kreeg me verder te kunnen ontwikkelen. Dank je wel Frits. Het leven voelt lichter. Klik hier voor info over aanstaande vipassana meditatieretraites.
Vipassana Meditation: Cursussen.
Een 3-daagse cursus is een volledige cursus met Anapana, Vipassana en Metta-instructies, alsook aparte avondlezingen gegeven door Goenkaji. De cursus start op dag 0 met registratie tussen 14.00 17.00 uur en eindigt op dag 4, om ongeveer 7.30 uur. 1-Daagse cursussen worden regelmatig aangeboden in Nederland.
Vipassana-Meditatie Collectief retraitebegeleiders en leraren in Nederland.
Wij vormen een collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland. Dit doen we niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van deze vorm van meditatie.
Vipassana / Mindfulness Retraite Guus Went.
Wie langer dan 10 dagen de Mahasi methode wil beoefenen wijst Guus door naar buitenlandse leraren. Zie ook de Vipassana Startpagina. Schrijf in voor de halfjaarlijkse Nieuwsbrief en ontvang deze maand de Nieuwsbrief Guus Went 2017-2. 5-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites. Langere Vipassana retraites.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie en van Sangha Metta.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om op LinkedIn te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend. mediteren retraite stilte vipassana.

Contacteer ons