Resultaten voor vipassana retraite nederland

vipassana retraite nederland
Mijn 10-daagse Vipassana ervaring Fading Borders.
Voorafgaand aan het delen van mijn ervaring over deze bijzondere retraite, wil ik Vipassana verduidelijken. Wat is het eigenlijk? En wat is het doel? Vipassana is een stilte retraite waar je voornamelijk je tijd besteed met het aanleren van de Vipassana meditatie techniek.
Yoga en Meditatie vipassana Stilte Weekend Yoga Qigong.
Joost van den Heuvel Rijnders 1975 begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. In Nederland deed hij vele retraites en hij mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal. Hij begeleidt sinds 2005 meditaties en retraites en is auteur van Terug naar de markt Asoka 2017.
Vipassana Meditation: Cursussen.
Cursussen in Nederland. De Nederlandse Vipassana Stichting organiseert verschillende Vipassana-meditatiecursussen in Nederland. Naast een aantal 10-daagse cursussen worden tevens 1-daagse cursussen voor oud-studenten aangeboden. Aangezien er op dit moment geen permanent Vipassana-centrum in Nederland is, worden de cursussen gehouden op gehuurde locaties.
Vipassana retraite vipassana Nederland Vipassana Belgie retraites.
Trefwoorden: vipassana retraite vipassana Nederland vipassana Belgie retraites Retraite Zomer 2014 Retraite najaar 2014 in het buitenland tot rust komen ontspannen stilte meditatie vakantie meditatie reizen meditatie weekend individuele retraite yoga retraite Nederland yoga vakantie Frankrijk retraite belgie retraite frankrijk retraite nederland retraite thailand retraite zweden retreat retreats mediteren mindfulness spiritueel wellness spiritualiteit wellness visualiseren yoga retraite stilteretraite inspiratiereis inspiratie dat zit zo.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Retraites kunnen een weekend duren, maar het Vipassana meditatiecentrum organiseert ook retraites van een week. Zie de agenda voor de eerstvolgende retraite. Voordelen van een retraite.: De beschikbare tijd wordt optimaal besteed aan meditatie. Dagelijkse bezigheden worden tot een minimum beperkt.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Er zijn mogelijkheden om langer te mediteren gedurende bijvoorbeeld een meditatiedag, een weekendretraite of een langere retraite. De locaties zijn verschillend. Een meditatie-avond is zo voorbij. Om wat langer te oefenen in aandacht is een meditatiedag in stilte heel geschikt. Er is een korte kennismaking en een inleiding op de oefening. Na het aandachtig bewegen is er een zitmeditatie met begeleiding. Daarna wisselen zit en loopmeditaties elkaar af. Er is een dharmatoespraak en we eten onze lunch in aandacht. Gedurende de middag oefenen we ook het bewegen in aandacht. Aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om uit te wisselen en vragen te stellen. Voor koffie en thee wordt gezorgd, de lunch neem je zelf mee. Enkele keren per jaar staat de meditatiedag in het teken van metta. Metta is de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid. We halen heilzame gedachten naar boven, en we wensen onszelf en de wereld al het goede toe. De dag wordt in stilte gehouden. Deelname is mogelijk voor degenen die een introductiecursus Vipassana of Zen gevolgd hebben.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Vipassana 10-daagse Retraite. Vipassana Trauma Retraite 7-daagse Stilte Retraite. Vipassana 5-daagse Retraite. Coaching Therapie Individuele begeleiding. FAQ Vipassana 10-daagse. Assisteren in een retraite. Vergoeding MBSR training. Ervaringen van de deelnemers. Jerome Stoel is als categorie 1 lid aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen.
Hoe kies ik de juiste retraite? Sharon Huisman.
Zelf heb ik 10 jaar geleden een vipassana retraite gedaan van 10 dagen. Ik dacht: Ik wil leren mediteren dus dan maar zo. Het is hardcore 10 dagen lang 10 uur per dag zitten. Ik zag het als een tof experiment.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
Bij Vipassanameditatie zoek je deze spanningen, lasten en pijntjes bewust op en observeer je ze. Hiermee draai je het proces waarmee de spanning is opgebouwd om. Door Vipassana breek je opgebouwde stress af, je ruimt je troep op. Goenka Vipassana Meditatie.
Vipassana meditatiecursus België Reisverslag uit Boekel, Nederland van Marlou Broek WaarBenJij.nu.
Reisverslag Vipassana meditatiecursus België. Toon op kaart. 14 januari 2011 Door: webmaster. Aantal keer bekeken 3745 Aantal reacties 5 Boekel, Nederland. Vipassana meditatiecursus België. Aangezien mijn kennismaking met de VIpassana meditatietechniek eigenlijk ook een hele reis was, plant ik hierbij ook dat verslag.
De zin van de 10-daagse Vipassana meditatie Freshhh.
Na eenmaal de 10-daagse Vipassana meditatie te hebben gevolgd, schijn je bij eigen meditaties de tijdens de cursus gevonden flow terug te kunnen vinden. Hierdoor zou het eenmalig leren van deze meditatietechniek dus een levenslange verandering kunnen brengen. De cursussen worden vaak gratis aangeboden, ook in Nederland.

Contacteer ons