Op zoek naar vipassana nederland?

vipassana nederland
Vipassana retraite 5 of 10 dagen volgens de Mahasi-methode.
Dit geluk verveelt nooit en wordt niet ouder. Er is geen WEG NAAR dit geluk. De weg die de Boeddha wijst is goed en lieflijk in de aanvang, in de voortgang en aan het einde. Een praktische inleiding tot de Mahasi-methode is te vinden in de Basisinstructies en Aanvullende Instructies. 5 dagen, 10 dagen of langer? 5-daagse retraites volgens de Mahasi-methode worden begeleid door Guus Went in Kranenburg Dld, maar vanaf 2020 in Winterswijk Kotten, voor groepen van maximaal 10 deelnemers. Een 10-daagse retraite, waarin Guus wordt geassisteerd door Jerome Stoel, vindt in 2020 plaats in Abdijhoeve Betlehem in Doetinchem, in een groep van maximaal 22 deelnemers. Wie langer dan 10 dagen de Mahasi-methode wil beoefenen is aangewezen op buitenlandse leraren. Zie ook de Vipassana Startpagina.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Daarom ben ik afgelopen weekend weer tot de conclusie gekomen dat ik toe was aan een cursus en heb ik me ingeschreven voor een 10 daagse Vipassana meditatie cursus, het heet Dhamma Pajjota en ligt in Dilsen-Stokkem België. Net over de grens met Nederland.
Elke maandag Vipassana-Inzichtmeditatie en 15 april o.l.v. Henk Barendregt Yogahouse Arnhem www.yogahouse.nl Yoga in Arnhem Modekwartier.
Op 6 februari 2003 ontving hij de Spinozaprijs 2002, de hoogste prijs voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Meer informatie over Henk Barendregt vindt u op.: Brandpunt Profiel Henk Barendregt.: Op retraite met Henk Barendregt? Dat kan, de inschrijvingen zijn al begonnen, kijk op: barendregt.wordpress.com/vipassana/. Wanneer: Iedere maandagmiddag. Hoe laat: 13.30 15.30 uur van september t/m juni. Prijs voor vaste leden: 250, per keer. Of prijs per keer: 500, per keer contant. Henk Barendregt is aanwezig op: 15 april 2019, 20-05-2019, 01-07-2019. As the sea is pervaded by one taste., namely that of salt, similarly. my teaching is pervaded by one idea., that of freedom. Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Djana, djana@yogahouse.nl. Dit bericht is geplaatst in blog. Bladwijzer maken van de permalink. Maandag 29 April Vipassana Leraar Paul Boersma.
Vipassana Meditation: Centrum in Nederland.
Vipassana meditatie zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Show navigation Hide navigation. Centrum in Nederland. Privacy policy new. Wat is Vipassana? De kunst om te leven. Inleiding tot de Techniek. Een Vipassana centrum in Nederland?
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
Het biedt begeleiding voor en mogelijkheden tot.: beoefening van vipassanameditatie.; bestudering van de leer van de Boeddha dhamma en abhidhamma en. aanverwante activiteiten, zoals themadagen rond bijvoorbeeld mettameditatie. Ook is Dhammadipa een levende, open sangha ofwel gemeenschap. Hier kunnen mensen die op zoek zijn naar zingeving en spiritualiteit kennis maken met het boeddhistische spirituele pad. Diegenen die dit pad reeds bewandelen kunnen elkaar hier ontmoeten, ervaringen uitwisselen en hun kennis en inzichten verdiepen. Lees meer over ons. Zit, sta, loop, lig en beweegoefeningen die in zwaarte oplopen van 20 minuten tot een uur en verder oplopend naar een dag mediteren; een weekend onafgebroken tot 10 dagen achter elkaar. In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Welkom Welkom Santi Vipassana Dhamma. Nederland.
Selecteer een pagina. Santi Dhamma is een non-profit organisatie, opgericht in 2015, met als doel in Nederland ruimte te bieden om Vipassana meditatie te onderwijzen en te beoefenen in de traditie van de zeer gewaardeerde Pra Prom Mongkol Vi eerbiedwaardige Phra Ajarn Tong Sirimangalo.
12 Vipassana Yoga Stilte Retraites in Nederland BookYogaRetreats.
We hebben helaas geen beschikbaarheid voor vipassana yoga en stilte retraites in Nederland, bekijk ook onze andere yoga en stilte retraites in Nederland. Verwijder deze listing van Favorieten Voeg toe aan Favorieten. 1 persoon nu geïnteresseerd. 5-Daagse Living Yoga Retreat in Retraitecentrum DevaDeva in het Drentse Orvelte. Geschikt voor vegetariërs. 5 dagen / 4 nachten. Verwijder deze listing van Favorieten Voeg toe aan Favorieten. 1 persoon nu geïnteresseerd. 5-Daagse Yoga Retraite met Stilte in Klooster Arnhem, Nederland.
7 redenen waarom mijn generatie Vipassana moet beoefenen Bodhi. Bodhitv.
Geen wonder dat er veel sluimerend onbehagen is. Want hoe hard we ook doen wat we willen, we willen altijd weer wat nieuws. Vipassana leert je dat er meer is dan doen wat je wilt: niet doen wat je wilt.
Programma 2020 Sayagyi U Ba Khin Stichting.
De meditatie en haar betekenis. Twee stappen: Anapana en Vipassana. Gedragsregels richtlijnen dagrooster. Aanmelden voor een cursus. Cursus IMC-UK met NL-groep. Meditatie op zondag. De Stichting als organisatie. De Stichting als organisatie. Ethische gedragscode en klachtenregeling. Vertalingen van teksten. 28 februari t/m 9 maart 2020: tiendaagse Vipassana-cursus in Nederland.:
Stilteweek 5-daagse stilte retraite twee-daagse retraite. Facebook.
Retraites door anderen. Mindfulness, Hartvipassana, Stilte-retraites. Over De Maanhoeve. Meerdaagse Hart-vipassana retraite. Vipassana betekent inzichtsmeditatie. Je oefent om te zijn met wat er is, zonder oordeel. Om inzicht en verbinding te krijgen met je ware aard. En om de ikken in jezelf, die de verbinding met je ware aard belemmeren, te ontdekken en te transformeren. In deze dagen leg je de weg af van je mind naar je hart.
vipassana Archieven Vereniging Yogadocenten Nederland.
skip to Main Content. Vereniging Yogadocenten Nederland Kies voor kwaliteitsyoga. Open Mobile Menu. Wat is yoga. start 28 september 2017 In deze breed opgezette 6-daagse bijscholing leer je en ervaar je zowel de eigen meditatiebeoefening als de didactische aspecten van vier prachtige meditatietradities: zen, mindfulness, stilzitten en vipassana. Handige informatie Wie: Loes van der Mee en. Stilteweekend voor vrouwen. 21 t/m 23 april 2017 Stilteweekend voor vrouwen met Vipassana meditatie, yoga en wandeling in klooster te Velp.

Contacteer ons