Op zoek naar vipassana nederland?

vipassana nederland
Vipassana retraite 5 of 10 dagen volgens de Mahasi-methode.
Boeken, artikelen, links, audios. Wie wij zijn. Mindfulness is de observatiekracht van de geest, die het mogelijk maakt een object eenvoudig en helder te ervaren, zonder erop te reageren. Sayadaw U Pandita Myanmar, 1921 2016. In een Vipassana retraite volgens de Mahasi-methode wordt deze observatiekracht ontwikkeld in een kader van vijf vermogens: vertrouwen, inspanning, mindfulness achtzaamheid, concentratie en intuïtieve wijsheid. Als we aldus pro-actief te werk aan, ontwikkelen we een GELUK dat niet afhankelijk is van zien, horen, voelen, ruiken of proeven. Dit geluk verveelt nooit en wordt niet ouder. Er is geen WEG NAAR dit geluk. De weg die de Boeddha wijst is goed en lieflijk in de aanvang, in de voortgang en aan het einde. Een praktische inleiding tot de Mahasi-methode is te vinden in de Basisinstructies en Aanvullende Instructies. 5 dagen, 10 dagen of langer?
Welkom Vipassana Meditatie Breda.
Vipassana of inzichtmeditatie heeft zijn oorsprong in het Boeddhisme en heeft een heldere en eenvoudige techniek om op een vaardige manier bewust te leven en om te gaan met dat wat je leven je elke dag brengt. Samen met anderen mediteren is hierbij een belangrijk uitgangspunt.
10 dagen stilte: mijn ervaring met vipassana deel 1 Aandachtige Blog.
Ik heb wel gemediteerd, maar niet zo vaak als ik gepland had. Toch ging ik vol goede moed en een tikkeltje zenuwachtig op weg naar conferentiecentrum de Glind vlakbij Amersfoort om daar Vipassana te gaan beoefenen. Mocht je benieuwd zijn wat Vipassana inhoudt, lees dan hier meer.
Dalai Lama komt in september naar Nederland Vipassana Meditatie Haarlem.
Vipassana Meditatie Haarlem. de dingen zien zoals ze werkelijk zijn. Dalai Lama komt in september naar Nederland. Geplaatst op 20 mei 2018 door Webmaster. overgenomen van: https//dalailama2018.nl/nl/pers/persberichten.: 6 mei 2018. Dalai Lama bezoekt Nederland in september. een boeddhistische les, publieke lezing en tweegesprek met Richard Gere in Rotterdam Ahoy.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Er was een strak schema met ongeveer 10 uur meditatie per dag. Ik had nog weinig ervaring met mediteren. Ondanks het uitvoerig bestuderen van de website, en de verhalen van vrienden die eerder zijn geweest had ik eigenlijk geen idee hoe de dagen zouden verlopen. Vipassana meditatie is een eenvoudige, praktische en non-sektarische techniek, die de beoefenaar in staat stelt door middel van zelfobservatie zelfkennis te verwerven.
Vipassana Inner Mind Center.
Je kunt je eenvoudig aanmelden voor het aanmeldformulier voor de Vipassana 5-daagse retraite in Nederland. Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Wil je elke 2 maanden op de hoogte gehouden worden van interessante informatie over osteopathie, voeding, mindfulness en yoga en belangrijke ontwikkelingen binnen het Inner Mind Center?
Links Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Vipassana-meditatie.nu collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland. Vipassana meditatie Amersfoort. Vipassana meditatie Amsterdam Sangha Metta. Vipassana meditatie Culemborg. Vipassana meditatie Haarlem. Vipassana meditatie Nijmegen. Vipassana meditatie Rotterdam. Vipassana meditatie Tilburg. Vipassana meditatie Utrecht. Wat Buddhaparami Musselkanaal Thaise tempel.
Homepagina Vipassana.nl.
Vipassana Agenda Vipassana Agenda. The Vipassana days and retreats serve to keep entering silence and recognise this as our true nature. De Vipassana dagen en retraites zijn er om de stilte te betreden en te herkennen als onze ware natuur.
Elke maandag Vipassana-Inzichtmeditatie en 15 april o.l.v. Henk Barendregt Yogahouse Arnhem www.yogahouse.nl Yoga in Arnhem Modekwartier.
Op 6 februari 2003 ontving hij de Spinozaprijs 2002, de hoogste prijs voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Meer informatie over Henk Barendregt vindt u op.: Brandpunt Profiel Henk Barendregt.: Op retraite met Henk Barendregt? Dat kan, de inschrijvingen zijn al begonnen, kijk op: barendregt.wordpress.com/vipassana/. Wanneer: Iedere maandagmiddag. Hoe laat: 13.30 15.30 uur van september t/m juni. Prijs voor vaste leden: 250, per keer. Of prijs per keer: 500, per keer contant. Henk Barendregt is aanwezig op: 15 april 2019, 20-05-2019, 01-07-2019. As the sea is pervaded by one taste., namely that of salt, similarly. my teaching is pervaded by one idea., that of freedom. Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Djana, djana@yogahouse.nl. Dit bericht is geplaatst in blog. Bladwijzer maken van de permalink. Maandag 29 April Vipassana Leraar Paul Boersma.

Vipassana Utrecht Home. cv Henk van Voorst. Informatie over vipassanã meditatie in de traditie van Mahasi Sayadaw in Utrecht. Activiteiten in Utrecht.: Doorgaande groep voor gevorderden.: Elke dinsdag 20.00-22.30 uur meditatie voor ervaren yogi's' vereiste 10-daagse retraite met door ons erkende leraar of introductiecursus in de Mahãsi traditie.
Vipassana Meditation: Centrum in Nederland.
Vipassana meditatie zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Show navigation Hide navigation. Centrum in Nederland. Wat is Vipassana? De kunst om te leven. Inleiding tot de Techniek. Een Vipassana centrum in Nederland? Vipassana kwam in 1988 naar Nederland.

Contacteer ons