Meer resultaten voor vipassana meditatie retraite

vipassana meditatie retraite
Vipassana meditatie cursus/ retraite. Gratis voor iedereen!
Schrijf met ons mee! Vipassana Meditatie techniek en gratis retraite Interview. tie_full_img/tie_full_img Vipassana meditatie Vipassana betekent letterlijk de dingen zien zoals ze werkelijk zijn, het is een van Indias oudste meditatietechnieken. Meer dan 2500 jaar geleden werd het herontdekt door Gautama de Boeddha, het werd door hem onderwezen als een universele remedie voor universele kwalen, als de kunst om te leven.
10 dagen stilte: mijn ervaring met vipassana deel 1 Aandachtige Blog.
De Edele Stilte was begonnen! Alle meditaties werden geleid door S.N.Goenka spreek je uit als: Gowenka, een Vipassana leraar uit Birma/India. Goenka is helaas 2 jaar geleden overleden, maar alles werd afgespeeld vanaf een CD-speler waardoor de wijsheid van Goenka nog steeds overgedragen kon worden. De eerste meditatie moest ik erg wennen aan het gezang chanting van Goenka.
Alles wat je wil weten over vipassana en hoe je het beoefent Bedrock.
Meditatie op een dood lichaam is in Azië gebruikelijk om vergankelijkheid sterker te voelen en gehechtheden en verlangens te verminderen. Ook gaat vipassana vaak samen met de ontwikkeling van positieve staten van de geest. Zoals liefdevolle vriendelijkheid, compassie, vreugde in het plezier van anderen en gelijkmoedigheid.
Inzichtmeditatie Stichting Inzichtmeditatie Twente.
Sinds 2006 zijn wij een meditatiegroep op het Roombeek in Enschede en beoefenen samen inzichtmeditatie vipassana waarbij we aandacht, inzicht en vriendelijkheid tot ontwikkeling brengen. Deze meditatievorm heeft zijn oorsprong in het boeddhisme en is een nuchtere, eenvoudige en praktische manier om bewust te leven en vaardig om te gaan met wat op ons pad komt. Vanuit een open en onderzoekende houding laten wij ons inspireren door de verschillende stromingen uit het boeddhisme en westerse wijsheden. Je hoeft dus geen boeddhist te zijn om te mediteren! Je kunt bij ons leren mediteren. Daarnaast kan je de meditatie verdiepen, onder andere op de wekelijkse avond op maandag met daarbij maandelijks ook een Dhamma-lezing.
Vipassana Wikipedia.
Een uitzondering hierop vormt Pa-Auk Sayadaw, die jhanameditatie benadrukt, gebruik makend van de 40 traditionele meditatietechnieken uit het Visuddhimagga. Ook de Mukyawann Sayadaw 2 in Thailand bekend als Luang por Opart benadrukt samatha meditatie gericht op de kwaliteiten van de Boeddha buddhanusati als voorwaarde voor vipassana.
Meditatie cursus in het stilte klooster BackpackenInAzië.nl.
Na de cursus zal je merken dat je concentratie, je doorzettingsvermogen en de manier hoe je in het leven staat is verbeterd. Wat Phrathat Doi Suthep, een bekend meditatiecentrum in Thailand. Er zijn veel verschillende tempels in Azië waar de meditatie cursussen worden aangeboden.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Er zijn mogelijkheden om langer te mediteren gedurende bijvoorbeeld een meditatiedag, een weekendretraite of een langere retraite. De locaties zijn verschillend. Een meditatie-avond is zo voorbij. Om wat langer te oefenen in aandacht is een meditatiedag in stilte heel geschikt. Er is een korte kennismaking en een inleiding op de oefening. Na het aandachtig bewegen is er een zitmeditatie met begeleiding. Daarna wisselen zit en loopmeditaties elkaar af. Er is een dharmatoespraak en we eten onze lunch in aandacht. Gedurende de middag oefenen we ook het bewegen in aandacht. Aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om uit te wisselen en vragen te stellen. Voor koffie en thee wordt gezorgd, de lunch neem je zelf mee. Enkele keren per jaar staat de meditatiedag in het teken van metta. Metta is de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid. We halen heilzame gedachten naar boven, en we wensen onszelf en de wereld al het goede toe. De dag wordt in stilte gehouden. Deelname is mogelijk voor degenen die een introductiecursus Vipassana of Zen gevolgd hebben.
Collectief vipassana-meditatie.nu.:
Dit doen zij niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van vipassana-meditatie, zoals in het Theravada-boeddhisme onderwezen. Uitgangspunt daarbij zijn ethiek, meditatie en wijsheid.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Hi Robert Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook een vipassana cursus in midden Thailand gedaan in de traditie van Goenka. In welke traditie was de vipassana die jij volgde? En is de afstand vanuit Puket naar Suan Mokkh korter dan vanaf Bangkok. Hoe is de retraite in België geweest.
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana Happinez.
Een retraite die in het Westen veel wordt beoefend, is de 10-daagse-stilteretaite in de Goenka traditie. Deze heeft een strakke regelmaat. Om vier uur s morgens sta je op. Dan ga je twee uur mediteren in de gemeenschappelijke zaal of op je eigen kamer. Daarna heb je ontbijt en rustpauze, vervolgens ga je weer mediteren. Dan weer een maaltijd, rustpauze en gelegenheid tot vragenstellen aan je leraar. s Middags weer mediteren, s avonds luisteren naar een lezing van Goenka hij leeft niet meer maar alles is opgenomen, nog een groepsmeditatie, gelegenheid tot vragenstellen en om 21.30 uur naar bed. Avondeten doe je eigenlijk niet, het blijft bij theedrinken met een hapje erbij. In Happinez Stil in mij lees je nog 4 andere inzichten over vipassana.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie, Vipassana-meditatie.nu en van Sangha Metta.

Contacteer ons