Resultaten voor vipassana meditatie retraite

vipassana meditatie retraite
Murad Hassil Agenda.
Meer informatie: mail naar Elveerah Leschot eleschot@kpnmail.nl of bel naar nummer 071-4021005. De musical tuning is een meditatie waarbij we samen zingen bij het Indiaas harmonium. Tijdens deze ervaring kunnen diepere lagen in onszelf worden aangeraakt en tot leven gewekt.
Inzichtmeditatie Stichting Inzichtmeditatie Twente.
Sinds 2006 zijn wij een meditatiegroep op het Roombeek in Enschede en beoefenen samen inzichtmeditatie vipassana waarbij we aandacht, inzicht en vriendelijkheid tot ontwikkeling brengen. Deze meditatievorm heeft zijn oorsprong in het boeddhisme en is een nuchtere, eenvoudige en praktische manier om bewust te leven en vaardig om te gaan met wat op ons pad komt. Vanuit een open en onderzoekende houding laten wij ons inspireren door de verschillende stromingen uit het boeddhisme en westerse wijsheden. Je hoeft dus geen boeddhist te zijn om te mediteren! Je kunt bij ons leren mediteren. Daarnaast kan je de meditatie verdiepen, onder andere op de wekelijkse avond op maandag met daarbij maandelijks ook een Dhamma-lezing.
Stichting Vipassana Nijmegen.
Stichting Vipassana Nijmegen organiseert meditatiecursussen, studiedagen, retraites en bijeenkomsten voor iedereen die zich wil bekwamen in de boeddhistische Vipassana meditatie. De Stichting Vipassana Nijmegen onderschrijft en hanteert het ethisch drieluik van de SIM Stichting Inzichts Meditatie. Meer informatie hierover is te vinden op www.simsara.nl/ethisch-drieluik.
Verdieping Vipassana Meditatie Zwolle.
Het deelnemen aan zon retraite behoorde destijds bij het volgen van een cursus yoga-meditatie, toen Dingeman alle groepen zelf begeleidde. Veel deelnemers aan de cursus YM of Yoga ervaren het als verrijking om aan een of meer retraites per jaar deel te nemen. Een weekend in stilte om helemaal tot jezelf te kunnen komen. Er ontstaat meer verdieping en meer balans in jezelf, met anderen en het leven zelf. Natuurlijk zijn mensen die geen cursus meer volgen, maar voldoende ervaring hebben met Vipassana meditatie, ook welkom.
SIM retraites Pannananda Centrum voor Yoga-Meditatie Zwolle.
Aan het einde van de retraite is er gelegenheid dana donatie te geven voor de leraar. SIM staat voor Stichting Inzicht Meditatie en werkt landelijk. Als meditatievorm wordt de Vipassana meditatie beoefend, afkomstig uit het Theravada Boeddhisme zoals die in de zuidelijke landen van Azië, maar ook binnen het Tibetaanse Boeddhisme wordt beoefend.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie en van Sangha Metta.
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
Vipassana meditatie stelt je in staat door middel van zelfobservatie meer zelfkennis te verwerven. Je traint jezelf om bewust te worden van je lichaam, gevoelens en gedachten. Zelfs als je niet geinteresseerd bent in het Boeddhisme, kan meditatie waardevol zijn. Als je de kunst van het mediteren onder de knie hebt, kan je een gevoel van innerlijke rust en vrede ervaren. Een gevoel dat uitstijgt boven het gevoel van levensvreugde. Verder zou mediteren leiden tot een positiever, evenwichtiger en gelukkiger leven. De reden dat ik ervoor gekozen heb om 10 dagen te gaan mediteren, heeft weinig te maken met bovenstaande. Tijdens mijn reis ben ik mensen tegengekomen die heel positief waren over de retraite, puur uit nieuwsgierigheid heb ik besloten het een kans te geven.
Stilteweekend vipassana stilte yoga retraite Yogayaya.
We volgen een programma dat de stilte ondersteunt en volgen een ritme van yoga, meditatie, samen eten en oefeningen in de tuin die ons dieper in verbinding met ons innerlijke weten brengen. Allemaal in volledige stilte. Daarnaast is er tijd om te wandelen, te schrijven, van de tuin te genieten of wat je hart je ook ingeeft. Ik heb de retraite als zeer prettig ervaren.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara.
Iedereen die al iets langer mediteert raad ik een Vipassana retraite aan. Dit kan perspectieven op uiteenlopende zaken doen veranderen en inzichten geven. Zelf doe ik meerdere keren per jaar een retraite. Ook vanuit Vihara zelf bieden wij meditatie retraites aan.
Vipassana meditatie retraite SIM.
VOOR WIE: De retraite is geschikt voor mediterenden die hun meditatiebeoefening willen verdiepen. Deelnemers worden voorondersteld bekend te zijn met vipassana meditatie. Ook degenen die een opleiding tot mindfulness trainer volgen of mindfulness beoefenen zijn van harte welkom. Ria Kea en Riët Aarsse.
Vipassana Rotterdam.
Mindfulness is voor een groot deel afgeleid van deze meditatievorm. Een uitgebreidere beschrijving van wat Vipassana is kun je hier lezen of op de website van de SIM. Stichting Inzicht Meditatie SIM. Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam is aangesloten bij de landelijke SIM.

Contacteer ons