Op zoek naar vipassana meditatie retraite?

vipassana meditatie retraite
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2018 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
Lees meer over: De Docent, De Locatie, Het Programma, Uw Bijdrage, Inschrijven. Deze klassieke 10 daagse vipassana meditatie retraite is in het Hindoeïsme en Boeddhisme ontwikkeld om je geest eerst te leren verstillen om vervolgens door zelfonderzoek je zelfkennis van de 4 lichamen te vergroten: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch.
Stichting Inzichts Meditatie Agenda.
Henk Barendregt, geassisteerd door Antonino Raffone en Mirjam Hartkamp. Vipassana of inzichtsmeditatie bestaat uit de training van de geest mind door concentratie en mindfulness. In eerste instantie levert dit een serene, kalme geest op, wat op zichzelf al heel waardevol is. Intensievere beoefening kan duurzame kalmte en gelijkmoedigheid tot stand brengen: ten opzichte van onszelf, anderen en de wereld. Hoewel meditatie vaak gezien wordt als een levenslange weg, kan men tijdens een intensieve retraite significante vooruitgang boeken op weg naar duurzame serene kalmte en gelijkmoedigheid.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite. Wat is vipassana meditatie? Tijdens deze vipassana-retraite beoefen je vipassana/mindfulness boeddhistische meditatie, ook wel inzichtmeditatie genoemd. Deze stilte-retraite is een proces van zelfobservatie met als doel de geest tot in de diepste lagen te zuiveren.
Vipassana / Mindfulness Retraite Guus Went.
Wie langer dan 10 dagen de Mahasi methode wil beoefenen wijst Guus door naar buitenlandse leraren. Zie ook de Vipassana Startpagina. Schrijf in voor de halfjaarlijkse Nieuwsbrief en ontvang komend najaar de Nieuwsbrief Guus Went 2018-2. Stilteweekend met Vipassana. 5-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites. Langere Vipassana retraites.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiële cursus.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Dit laatste puzzelstukje ontbrak voor mij. Als je mij vraagt hoe ik de tiendaagse stilte retraite heb ervaren, een aantal kernwoorden: bootcamp, heftig, intens, zwaar, bijzonder, magisch, emotioneel, dankbaar en van onschatbare waarde. Deze ervaring heeft me een evenwichtiger mens gemaakt. Ik voel me opgeruimder en relaxter en kan het iedereen van harte aanbevelen! Meer informatie over vipassana en meditatiecentra bij jou in de buurt. Vipassana is de leer van Gautama de Buddha en er schuilt nog veel meer wijsheid in zijn leringen. Hierop zal ik volgende blogposts verder ingaan. Deel dit op: Door: Dominique van Wingerden augustus 2015. Bekijk deze korte inspiratiefilm 1.54 min. Boek een gratis samplesessie. Because some questions cant be answered by Google. Lees meer over mijn verwachting voorafgaand 10-daagse stilteretraite. Meditation: master the art of observing. Lees meer over wat meditatie nu eigenlijk is.
Vipassana 8 dgn meditatieretraite Dingeman Boot en Robert Bridgeman.
Ter ondersteuning van het meditatie en onderzoeksproces is er dagelijks een dhammatalk en is er de mogelijkheid tot een gesprek met de leraren Robert Bridgeman en Dingeman Boot. Voor wie is dit programma? De retraite is voor iedereen die zich in stilte wil verdiepen en verbinden met zichzelf. Voor iedereen die de verbinding tussen lichaam en geest wil verruimen. Ervaring met mindfulness en/of vipassana is handig, maar geen vereiste.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Het Vipassana meditatiecentrum organiseert regelmatig retraites. Een retraite is een periode van afzondering van dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld van werk, gezin of televisie en biedt de mogelijkheid om voor langere tijd intensief te mediteren. Voor ons moderne mensen is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie.
Vipassana meditatie-retraite.
De een springt graag in het diepe en geeft zich op voor een lange retraite, anderen hebben baat bij een geleidelijke gewenning en kiezen voor een kortere retraite. Vipassana Haarlem organiseert geen retraites. Retraites zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van de SIM Stichting Inzichts Meditatie en van Sangha Metta.

Contacteer ons