Resultaten voor vipassana meditatie retraite

vipassana meditatie retraite
Stichting Inzichts Meditatie Agenda.
Vriendelijk zijn met wat er is: Vipassana meditatie o.l.v. Eerwaarde Viranani, organisator Nynke Humalda. Metta en inzichtmeditatie hebben verschillende doelen maar ze zijn immens ondersteunend naar elkaar. Wanneer inzichtmeditatie een fundament heeft van vriendelijkheid en openheid dan zijn we tot de grootste diepte in staat om onszelf, elkaar en de diepste waarheid over alles wat er is, te begrijpen. Maandag 30 april t/m zaterdag 5 mei 6 dagen 2018. augustus 24, 2012. Comments are off. Ouderen retraite o.l.v.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme. De cursussen bieden een gedegen basis voor de meditatiepraktijk gecombineerd met een theoretische beschouwing. 17 april 2018 / door Marc Heijmerink Vipassana stadsretraite Hemelvaart 10 t/m 13mei. 8 april 2018 / door Marc Heijmerink Meditatie weekend 28 en 29 april olv Henk van Voorst en Aad Verboom.
10 dagen in stilte.
Wie denkt aan een retraite krijgt al snel het beeld voor ogen van uren dromerig voor je uit staren, relaxt je eigen flow volgen en lekker je hoofd leegmaken. Dan heb je nog geen Vipassana-retraite gedaan. In deze 10-daagse meditatiecursus in de traditie van Sayagyi U Ba Khin staat niet zozeer de rust in je hoofd centraal, maar het zuiveren van de geest. Met specifieke ademhalingstechnieken en het observeren van je lichaam leer je een gelijkmoedige houding te ontwikkelen die je helpt om te gaan met de wisselvalligheden van het leven. Gebeurtenissen te gaan zien zoals ze zijn, niet zoals je wilt dat ze zijn. Dat is wat Vipassana betekent: dingen waarnemen zoals ze zijn.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
Hiermee draai je het proces waarmee de spanning is opgebouwd om. Door Vipassana breek je opgebouwde stress af, je ruimt je troep op. Goenka Vipassana Meditatie. Een Indiër, Satya Narayan Goenka heeft Vipassana verspreid. Bij een retraîte krijg je een video te zien met zijn uitleg.
Agenda vipassana-meditatie.
Vipassana meditatieretraite 7 etm o.l.v. Frits Koster en Jetty Heynekamp. Zencentrum Noorder Poort, Wapserveen. Jetty Heynekamp, tel. 0594-621807 of e-mail. Do 27 dec do 3 jan 2019. Oud-en-nieuw retraite 7 etm o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders en Frits Koster. Huize Elisabeth, Denekamp. Nellie Tankink, e-mail. Joost van den Heuvel Rijnders. Meest recente berichten. Circus voorstelling 17 maart 2018. Mildheid als wasverzachter 12 januari 2018. Anarchistische meditatie, Joost van den Heuvel Rijnders 19 november 2017.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Blogbewust.
Mediteren in Zwolle. Meditatie Meditatie retraites Vipassana meditatie. Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? 28 februari 2016 27 september 2017 gerjan 0 reacties retraite, vipassana, Vipassana meditatie. Ik beveel iedereen die al iets langer mediteert een Vipassana retraite aan.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Als je mij vraagt hoe ik de tiendaagse stilte retraite heb ervaren, een aantal kernwoorden: bootcamp, heftig, intens, zwaar, bijzonder, magisch, emotioneel, dankbaar en van onschatbare waarde. Deze ervaring heeft me een evenwichtiger mens gemaakt. Ik voel me opgeruimder en relaxter en kan het iedereen van harte aanbevelen! Meer informatie over vipassana en meditatiecentra bij jou in de buurt. Vipassana is de leer van Gautama de Buddha en er schuilt nog veel meer wijsheid in zijn leringen. Hierop zal ik volgende blogposts verder ingaan. Deel dit op: Door: Dominique van Wingerden augustus 2015. Bekijk deze korte inspiratiefilm 1.54 min. Boek een gratis samplesessie. Because some questions cant be answered by Google. Lees meer over mijn verwachting voorafgaand 10-daagse stilteretraite. Meditation: master the art of observing. Lees meer over wat meditatie nu eigenlijk is.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Het Vipassana meditatiecentrum organiseert regelmatig retraites. Een retraite is een periode van afzondering van dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld van werk, gezin of televisie en biedt de mogelijkheid om voor langere tijd intensief te mediteren. Voor ons moderne mensen is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie.
Retraite ervaringen.:
Ik kijk op deze retraite terug met een gevoel van dankbaarheid. Door jouw milde manier van begeleiden bood je opnieuw een veilige plek waarin ik de ruimte kreeg me verder te kunnen ontwikkelen. Dank je wel Frits. Het leven voelt lichter. Klik hier voor info over aanstaande vipassana meditatieretraites.
Joost van den Heuvel Rijnders vipassana-meditatie.
In 1995 ben ik begonnen met het beoefenen van vipassana meditatie. Vanaf dat eerste moment van kennismaken tot op heden ervaar ik meditatie als een vorm van thuiskomen. De stilte, inkeer, vriendelijke grondhouding en het ervaren van innerlijke ruimte zijn daarbij voor mij waardevolle aspecten.

Contacteer ons