Op zoek naar vipassana meditatie retraite?

vipassana meditatie retraite
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Er zijn mogelijkheden om langer te mediteren gedurende bijvoorbeeld een meditatiedag, een weekendretraite of een langere retraite. De locaties zijn verschillend. Een meditatie-avond is zo voorbij. Om wat langer te oefenen in aandacht is een meditatiedag in stilte heel geschikt. Er is een korte kennismaking en een inleiding op de oefening. Na het aandachtig bewegen is er een zitmeditatie met begeleiding. Daarna wisselen zit en loopmeditaties elkaar af. Er is een dharmatoespraak en we eten onze lunch in aandacht. Gedurende de middag oefenen we ook het bewegen in aandacht. Aan het einde van de dag is er een mogelijkheid om uit te wisselen en vragen te stellen. Voor koffie en thee wordt gezorgd, de lunch neem je zelf mee. Enkele keren per jaar staat de meditatiedag in het teken van metta. Metta is de beoefening van liefdevolle vriendelijkheid. We halen heilzame gedachten naar boven, en we wensen onszelf en de wereld al het goede toe. De dag wordt in stilte gehouden. Deelname is mogelijk voor degenen die een introductiecursus Vipassana of Zen gevolgd hebben.
PAUL BOERSMA Vipassana Meditatie Amersfoort en Hilversum.
De kennismaking in 1981 met de Vipassana meditatie was voor mij een openbaring en deed mij vanuit een geheel andere basis leven. Er volgden regelmatig retraites met leraren uit oost en west: vooral bij de Thaise in Nederland woonachtige monnik Mettavihari overleden 2007.
10 dagen stilte: mijn ervaring met vipassana deel 1 Aandachtige Blog.
Alle meditaties werden geleid door S.N.Goenka spreek je uit als: Gowenka, een Vipassana leraar uit Birma/India. Goenka is helaas 2 jaar geleden overleden, maar alles werd afgespeeld vanaf een CD-speler waardoor de wijsheid van Goenka nog steeds overgedragen kon worden. De eerste meditatie moest ik erg wennen aan het gezang chanting van Goenka.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
In welke traditie was de vipassana die jij volgde? En is de afstand vanuit Puket naar Suan Mokkh korter dan vanaf Bangkok. Hoe is de retraite in België geweest. Warme groet Ysha. Vote Up 0 Vote Down Reageer. 5 jaren geleden. Robert van Boxtel. Deze was ook in de traditie van Goenka, het enige verschil is dat ze in Thailand wel gebruik maakte van loopmeditatie en bij de rest niet. Ik denk dat het van Puket korter is maar vanaf Bangkok met de trein en dan een klein stukje bus is ook goed te doen naar Suan Mokkh. Ik ben afgelopen zaterdag terug gekomen van mijn retraite in België, was erg intensief zowel lichamelijk als geestelijk. Maar een prachtige ervaring in een unieke goed verzorgde setting. Ik ga hier nog een bericht over schrijven dus meer info later. Robert van Boxtel. Vote Up 0 Vote Down Reageer. 5 jaren geleden. Robert van Boxtel. Ja dat is grappig de wereld is maar klein Ik zal een uitvoerig verslag maken als ik de cursus gedaan heb. Vote Up 0 Vote Down Reageer. 5 jaren geleden. Dat is grappig ik heb ook de meditatie gedaan in Thailand maar dan 4 jaar geleden.
Vipassana meditatie in Chiang Mai: mijn ervaring Featherlife.
Met mijn witte meditatie-kleding van de local market vertrek ik naar Wat Phrathat Doi Suthep. De tempel waar ik de komende 10 dagen vipassana meditatie zal leren. Hier lees je hoe ik deze dagen heb ervaren, met enkele dagboekfragmenten hoewel ik niet allowed was te schrijven tijdens de retraite.
Alles wat je wil weten over vipassana en hoe je het beoefent Bedrock.
Meditatie op een dood lichaam is in Azië gebruikelijk om vergankelijkheid sterker te voelen en gehechtheden en verlangens te verminderen. Ook gaat vipassana vaak samen met de ontwikkeling van positieve staten van de geest. Zoals liefdevolle vriendelijkheid, compassie, vreugde in het plezier van anderen en gelijkmoedigheid.
Meditatie cursus in het stilte klooster BackpackenInAzië.nl.
Aan het einde van de cursus wordt op deze wijze ook de cursus beëindigd en krijg je nog wat handige tips mee voor thuis. Hier is een voorbeeld van een dag in het meditatie centrum.: 0500: uur: de dag begint.
Inzichtmeditatie Stichting Inzichtmeditatie Twente.
Sinds 2006 zijn wij een meditatiegroep op het Roombeek in Enschede en beoefenen samen inzichtmeditatie vipassana waarbij we aandacht, inzicht en vriendelijkheid tot ontwikkeling brengen. Deze meditatievorm heeft zijn oorsprong in het boeddhisme en is een nuchtere, eenvoudige en praktische manier om bewust te leven en vaardig om te gaan met wat op ons pad komt. Vanuit een open en onderzoekende houding laten wij ons inspireren door de verschillende stromingen uit het boeddhisme en westerse wijsheden. Je hoeft dus geen boeddhist te zijn om te mediteren! Je kunt bij ons leren mediteren. Daarnaast kan je de meditatie verdiepen, onder andere op de wekelijkse avond op maandag met daarbij maandelijks ook een Dhamma-lezing.
Collectief vipassana-meditatie.nu.:
Dit doen zij niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van vipassana-meditatie, zoals in het Theravada-boeddhisme onderwezen. Uitgangspunt daarbij zijn ethiek, meditatie en wijsheid.
Verdieping Vipassana Meditatie Zwolle.
Het deelnemen aan zon retraite behoorde destijds bij het volgen van een cursus yoga-meditatie, toen Dingeman alle groepen zelf begeleidde. Veel deelnemers aan de cursus YM of Yoga ervaren het als verrijking om aan een of meer retraites per jaar deel te nemen. Een weekend in stilte om helemaal tot jezelf te kunnen komen. Er ontstaat meer verdieping en meer balans in jezelf, met anderen en het leven zelf. Natuurlijk zijn mensen die geen cursus meer volgen, maar voldoende ervaring hebben met Vipassana meditatie, ook welkom.
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
Meer info over Vipassana: www.dhamma.org/nl/about/vipassana. Prachtige film over vipassana in een gevangenis.: Verschil tussen deze retraite en een Goenka Vipassana retraite.: In een officiële Goenka vipassana 10-daagse wordt er ongeveer 10 uur per dag gemediteerd en is er naast zittende meditatie geen yoga.

Contacteer ons