Zoeken naar vipassana meditatie retraite

vipassana meditatie retraite
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
Goenka, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Nederlandstalig boek. De ervaring van mijn verloofde, Riny, lees je op onze reisblog. Anderen lazen ook.: Meditatie event Enlight your wish; mediteren voor het goede doel. Onderwerp: Blogs Tags: mediteren, retraite, vipassana.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana. Bij de inschrijving wordt uitgelegd waar mijn kamer is. Als ik boven kom zie ik 8 matrassen op de grond liggen. Even denk ik dat er een vergissing is gemaakt. Moet ik 11 nachten op de grond slapen, met 8 man op één kamer? Eén voor één komen de andere deelnemers binnen. Ook zij zijn verbaasd. Op dat moment mogen we nog praten en gelukkig hebben we er al snel de grootste lol om onze slaapomstandigheden. Na wat instructies en het avondeten is het tijd om naar de meditatiezaal te gaan. In de rij voor de zaal staan we nog een beetje te giebelen. Fijn met al die meiden bij elkaar, alleen heel raar dat we straks niets meer tegen elkaar mogen zeggen. En dan is het 8 uur s avonds en gaat de volledige stilte in. De volgende morgen worden we om 4 uur gewekt met een gong. Tijd voor de eerste meditatie die duurt van half 5 tot half 7.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiële cursus.
Stilteweek 5-daagse stilte retraite twee-daagse retraite. Facebook.
In ons programmaoverzicht vind je meer informatie over de komende Meerdaagse Vipassana retraite. Wil je je aanmelden? Of wil je misschien eerst meer informatie? Neem gerust contact met ons op of mail naar info@demaanhoeve.nl. Over mindfulness en meditatie. Weekenden mindfulness en meditatie. Meerdaagse Vipassana retraite.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2018 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
Deze klassieke 10 daagse vipassana meditatie retraite is in het Hindoeïsme en Boeddhisme ontwikkeld om je geest eerst te leren verstillen om vervolgens door zelfonderzoek je zelfkennis van de 4 lichamen te vergroten: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Er zit geen verschil in de Hindoeïstische en Boeddhistische methode.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.
Vipassana 8 dgn meditatieretraite Dingeman Boot en Robert Bridgeman.
Ter ondersteuning van het meditatie en onderzoeksproces is er dagelijks een dhammatalk en is er de mogelijkheid tot een gesprek met de leraren Robert Bridgeman en Dingeman Boot. Voor wie is dit programma? De retraite is voor iedereen die zich in stilte wil verdiepen en verbinden met zichzelf. Voor iedereen die de verbinding tussen lichaam en geest wil verruimen. Ervaring met mindfulness en/of vipassana is handig, maar geen vereiste.
Vipassana stilte-retraite: wat is het en wat zijn de voordelen?
De inzichten die je tijdens een Vipassana meditatie opdoet, verschillen van inzicht in je gedachtepatronen, wat je drijft of juist tegenhoudt. Door Vipassana meditatie te beoefenen leer je.: Toe te laten wat er is. Je veroordeelt jezelf niet om wat er gebeurt, maar kijkt daar nieuwsgierig naar. Een compassievolle houding naar jezelf en de wereld aan te nemen. Je te realiseren dat een gedachte maar een gedachte is, niets meer en niets minder. Hetzelfde geldt voor een gevoel: het is maar een gevoel. Je krijgt meer ruimte in je hoofd, waardoor je niet meer op de automatische piloot op emoties als woede, angst en verlangen reageert. Positieve eigenschappen zoals liefde, mededogen en vreugde ontwikkelen zich. Hierdoor ervaar je minder stress, en meer rust en ontspanning. Vipassana-meditatie wordt overal ter wereld beoefend en op veel verschillende methodes. Dat geldt ook voor Vipassana-stilte-retraites: de lengte en invulling van de retraites lopen enorm uiteen. Bij de ene mediteer je maar een paar uur per dag, bij de andere acht uur. Sommige retraites zijn in combinatie met yoga en groepsgesprekken, bij andere word je geacht juist niet te sporten en praten. De hoeveelheid stilte is ook afhankelijk van het soort retraite dat je volgt.
Collectief vipassana-meditatie.nu.:
Dit doen zij niet specifiek in de lijn van één leraar of stroming binnen de vipassana. De bindende factor in de groep van retraitebegeleiders is de beoefening en begeleiding van vipassana-meditatie, zoals in het Theravada-boeddhisme onderwezen. Uitgangspunt daarbij zijn ethiek, meditatie en wijsheid.
10-daagse stilte retraite in Frankrijk met Vipassana meditatie, yoga, qigong detoxing Agenda Earth Matters.
Meer info over Vipassana: www.dhamma.org/nl/about/vipassana. Prachtige film over vipassana in een gevangenis.: Verschil tussen deze retraite en een Goenka Vipassana retraite.: In een officiële Goenka vipassana 10-daagse wordt er ongeveer 10 uur per dag gemediteerd en is er naast zittende meditatie geen yoga.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Het Vipassana meditatiecentrum organiseert regelmatig retraites. Een retraite is een periode van afzondering van dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld van werk, gezin of televisie en biedt de mogelijkheid om voor langere tijd intensief te mediteren. Voor ons moderne mensen is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie.

Contacteer ons