Zoeken naar vipassana retraite 10 dagen

vipassana retraite 10 dagen
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
yoga surfretraite Goa, India. yoga en surf retraite Marokko. transformatiereis yoga coaching Portugal. okido Yoga High Retreat Mallorca. nieuws / blogs. Vipassana meditatie: extreem en onvergetelijk. 10 februari 2017. meditatie, Nieuws blog van Bezielen. Tien dagen in een klooster zitten om te mediteren.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
Daarnaast was edele stilte van toepassing wat inhield 10 dagen niet communiceren. Dus niet praten, elkaar aankijken, schrijven, lezen etc. Uiteindelijk was dat nog het meest makkelijke van de hele cursus. Onze dagen bestonden uit een strikt dagelijks schema. Dit schema zag er als volgt uit.: Meditatie in hal of op eigen kamer.
Mijn eerste ervaring met Vipassana: 10 dagen stilte meditatie Self Love Academy.
Tijdens de tien dagen mediteer je daarnaast zon 10 uur per dag, afgewisseld met verschillende rustmomenten. Dat is erg intensief, maar die intensiteit is nodig om echt goed te leren observeren. Waarom wilde ik ervaring met Vipassana? Ik was benieuwd wat er overbleef als ik alle afleidingen weghaal. Doordat ik niet weg zou kunnen lopen van negatieve gevoelens, zal ik er mee aan de slag moeten gaan. Ik hoopte dat ik hierdoor meer over mijn eigen geest kon leren en dat ik beter om zou kunnen gaan met emoties en gevoelens. Voordat ik begon aan de cursus, had ik nog niet veel ervaring met meditatie. Het langste wat ik ook had gemediteerd was 20 minuten, en dat had ik pas een paar keer gedaan. Ik schreef me drie maanden voor de cursus in, met het idee: dan kan nog drie maanden oefenen met lang mediteren. Het zal je vast niet verbazen als ik vertel dat dat oefenen niet helemaal gelukt was. Toch ging ik vol goede moed en een tikkeltje zenuwachtig op weg naar conferentiecentrum de Glind vlakbij Amersfoort om daar Vipassana te gaan beoefenen.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Het Vipassana meditatiecentrum organiseert regelmatig retraites. Een retraite is een periode van afzondering van dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld van werk, gezin of televisie en biedt de mogelijkheid om voor langere tijd intensief te mediteren. Voor ons moderne mensen is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie.
Vipassana Meditation.
Ervaring door generaties heen heeft aangetoond dat wanneer Vipassana wordt onderwezen in periodes korter dan tien dagen, de student dan niet voldoende ervaring kan opdoen om de techniek te leren. Traditioneel werd Vipassana onderwezen in retraites van zeven weken. Aan het begin van de 20ste eeuw begonnen de leraren van deze traditie te experimenteren met kortere periodes om aan te sluiten bij het versnellend levenstempo. Ze probeerden dertig dagen, twee weken, tien dagen, dan zeven dagen en ze merkten dat minder dan tien dagen niet lang genoeg is voor de geest om tot rust te komen en diepgaand te werken met het lichaam-geest verschijnsel. Hoeveel uur per dag zal ik mediteren? De dag begint om 400: uur s ochtends met een gong om gewekt te worden en duurt tot 2100: uur. Er zijn ongeveer tien meditatie-uren per dag, afgewisseld met regelmatige pauzes en rustperiodes. Iedere avond om 1900: uur is er een lezing op video van de Leraar, S.N. Goenka, die de mediteerders een context verschaft om hun ervaringen van de dag te begrijpen.
10-daagse Vipassana retraites Mahasi methode Abdij Doetinchem.
10-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites Mahasi-methode in Doetinchem. Begeleiding: Guus Went, geassisteerd door Jerome Stoel. De groep bestaat uit maximaal 22 deelnemers. In de Mahasi-methode worden zittende meditatie, lopende meditatie en dagelijkse activiteiten als alle drie even belangrijk beschouwd. Het is de bedoeling om hierin van het opstaan tot het naar bed gaan heel strikt te zijn. Maar inspanning betaalt zich uit, en je zult in je dagelijks leven oogsten naar wat je in de retraite zaait. Lees de diverse ervaringen van eerdere deelnemers. Met het oog op een maximale implementatie van de verworvenheden uit de Vipassana-retraite in je dagelijkse leven, is het zeer aan te raden minstens één dag na thuiskomst ook vrij te houden. Als voorbereiding op de retraite is het goed om in de voorafgaande dagen je tempo van leven alvast wat terug te draaien.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Vipassana 10-daagse stilte retraite 40000, 67500, plus donatie. Ervaringen Vipassana 10-daagse. Het was voor mij een leerzame en verdiepende ervaring. De begeleiding was heel aangenaam, met veel kennis en betrokkenheid.De retraite heeft me een intens gevoel van vreugde en warmte doen ervaren.
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
The Happy Chickpea. My Vegan Foodblog. Zelf ingrediënten maken. Je bent hier: Home / Blogs / 10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal. 10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal. 11 december 2017 Door Milou Reageer.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
Wie zijn wij? Nieuws en aankondigingen. NIEUWS EN AANKONDIGINGEN. Vipassana Meditation Course in English: 24th September to 22nd October. 24 september1930: 2130: Dhammadipa Meditatieweekend Vipassana 28 en 29 september met Adi Ichsan. 28 september1000: 29 september1700: Vipassana meditatiedag bhikkhu Dr.
10 dagen in stilte.
Voor de Vipassana is de rust in het hoofd echter niet meer dan een bijproduct, een begin. Ik vind persoonlijk dat ze het belang van een rustige geest een beetje onder het tapijt schuiven. Mijn ervaring in mijn praktijk is dat deze rust juist een belangrijk fundament is voor een evenwichtig leven. Een onrustige geest creëert zoveel lijden! Diepgaande rust en vrede in de geest, wat een kado als je dat mag ervaren. Het aftellen was begonnen. Nog maar 2 dagen en dan kon er weer gesproken worden. Een ervaring waar ik naar uitkeek. Weer terug naar de normale wereld. Op de dag van thuiskomst zou mijn zusje haar verjaardag vieren. Daar had ik enorm zin in. Die groene appeltjesshampoo was inmiddels gepromoveerd tot verjaardagskado, ik keek ernaar uit om haar deze fijne jeugdherinnering kado te doen. Ik voelde dat ik klaar was om de wereld in te gaan. Wat een verschil met vorig jaar, toen ik me echt overvallen voelde door al dat gepraat en dat geluid echt niet kon verdragen. Het was alsof iedereen zich 10 dagen had ingehouden en vervolgens verviel in een enorme woordendiarree.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
In tien dagen krijg je de basistechnieken van de meditatie uitgelegd. Mannen en vrouwen worden strikt gescheiden, er wordt niet gesproken, elke dag gaat om 4 uur s ochtends de gong voor de eerste meditatiesessie en verder worden er 2 maaltijden per dag en wat fruit geserveerd. En dit alles op basis van een vrijwillige bijdrage, zodat iedereen mee kan doen. Spierpijn, vermoeidheid en hallucinaties. Er was spierpijn en lichamelijk ongemak van het uren stil zitten. Er was vermoeidheid van het dagelijks om 4 uur opstaan. Er was honger, omdat er maar 2 maaltijden per dag werden geserveerd en wat fruit. En er waren de hallucinaties. Mijn brein nam me mee op ontdekkingstochten, die ik normaal alleen s nachts in mijn dromen meemaakte. Herinneringen, emoties en ervaringen mengden zich tot één grote ondoordringbare brei van onwerkelijkheid.

Contacteer ons