Zoeken naar vipassana retraite 10 dagen

vipassana retraite 10 dagen
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Neem ook eens een kijkje op mijn Engelse site: happy without reason. mediteren retraite stilte vipassana. Op weg naar 10 dagen stilte. Het idee dat je niet goed genoeg bent. Dank voor je verhaal ik zit er zelf ook over na te denken.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Van tien dagen non-stop mediteren verander je in een bloedgeile trippende idioot VICE.
Maar als je je er tien dagen lang echt op concentreert, neem je het vanzelf over, en wordt het iets eigens, net als je accent of de overbeet van die vrouw. Als het dan misgaat in het leven, denk je terug aan de pijn in je benen tijdens de vipassana, en weet je dat je de keuze hebt om erover te stressen of om het gewoon te accepteren.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiƫle cursus.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden. Deel op Facebook Deel via E-mail Deel via Whatsapp. Tien dagen lang niet praten, lezen en schrijven. Even op mijn telefoon spieken voor wat afleiding? Ook dat is niet toegestaan. Alleen maar zijn en voelen wat er op dat moment is. Ik heb het doorstaan! Maar zou het niet snel nog een keer doen. Het is zondag 14 februari en ik geef mijn vriendje een laatste knuffel. Weet je zeker dat je dit wilt doen? vraagt hij nog. Ja echt, roep ik snel. De zenuwen gieren door mijn lijf, ik vind het zo spannend! Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma. We committeren ons aan de vijf gedragsregels niet doden, niet stelen, geen seksuele handelingen, niet liegen, geen bedwelmende middelen.
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
Goenka, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een Nederlandstalig boek. De ervaring van mijn verloofde, Riny, lees je op onze reisblog. Anderen lazen ook.: Meditatie event Enlight your wish; mediteren voor het goede doel. Onderwerp: Blogs Tags: mediteren, retraite, vipassana.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
wie zijn we? Vipassana meditatie: extreem en onvergetelijk. 10 februari 2017. Erik van den Berg. meditatie, Nieuws blog van Bezielen Academy. Tien dagen in een klooster zitten om te mediteren. Praten mag niet, evenmin als lezen, schrijven of muziek luisteren.
Vipassana Meditation.
Ervaring door generaties heen heeft aangetoond dat wanneer Vipassana wordt onderwezen in periodes korter dan tien dagen, de student dan niet voldoende ervaring kan opdoen om de techniek te leren. Traditioneel werd Vipassana onderwezen in retraites van zeven weken. Aan het begin van de 20ste eeuw begonnen de leraren van deze traditie te experimenteren met kortere periodes om aan te sluiten bij het versnellend levenstempo.
Vipassana / Mindfulness Retraite Guus Went.
Wie langer dan 10 dagen de Mahasi methode wil beoefenen wijst Guus door naar buitenlandse leraren. Zie ook de Vipassana Startpagina. Schrijf in voor de halfjaarlijkse Nieuwsbrief en ontvang komend voorjaar de Nieuwsbrief Guus Went 2019-1. 5-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites. Langere Vipassana retraites.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara.
Iedereen die al iets langer mediteert raad ik een Vipassana retraite aan. Dit kan perspectieven op uiteenlopende zaken doen veranderen en inzichten geven. Zelf doe ik meerdere keren per jaar een retraite. Ook vanuit Vihara zelf bieden wij meditatie retraites aan.

Contacteer ons