Meer resultaten voor vipassana retraite 10 dagen

vipassana retraite 10 dagen
Vipassana / Mindfulness Retraite Guus Went.
Wie langer dan 10 dagen de Mahasi methode wil beoefenen wijst Guus door naar buitenlandse leraren. Zie ook de Vipassana Startpagina. Schrijf in voor de halfjaarlijkse Nieuwsbrief en ontvang komend voorjaar de Nieuwsbrief Guus Went 2019-1. 5-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites. Langere Vipassana retraites.
Vipassana Meditation.
Het is in feite de kunst van het leven. Voor wie niet bekend is met Vipassana Meditatie, is er een Video over Vipassana beschikbaar met een introductie door Dhr. Zie ook: vragen en antwoorden. De Vipassana Meditatie techniek wordt onderwezen in een 10-daagse residentiële cursus.
Blog: Mijn ervaring met 10 dagen stilte.
In een klooster in Vietnam, bijna 10.000 km van huis, zou ik 10 dagen lang afstand nemen van de bewoonde wereld, niet praten en mediteren. Ik heb achteraf veel vragen gekregen over hoe zoiets gaat, of ik het niet zwaar vond en wat ik er uiteindelijk van heb opgestoken. In dit blog zet ik mijn ervaring uitgebreid uiteen. Geen zin om alles te lezen? Scroll dan door naar de lessen die ik geleerd heb. Misschien kunnen ze een mooi inzicht geven! De keuze voor de retraite. Hoe kies je de retraite die bij je past? Dat is een lastige vraag omdat je vooraf niet altijd inzicht hebt in hoe je een bepaalde methode of stroming zult ervaren. Het is hetzelfde als dat je iemand die nog nooit een appel gehad heeft probeert uit te leggen hoe een appel smaakt. Daarbij: smaken verschillen ook nog eens. Ik heb zelf gekozen voor een Vipassana retraite in de traditie van S.N.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Zoeken naar: Zoeken Sluit. Vipassana: wat doet 10 dagen stilte met je? zondag 18 februari, 2018 door Wyke Potjer 13 Reacties. Als onderdeel van mijn Yoga Teacher Training ging ik een paar jaar geleden naar België om tien dagen stil te zijn: Vipassana.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
Vipassana meditatie stelt je in staat door middel van zelfobservatie meer zelfkennis te verwerven. Je traint jezelf om bewust te worden van je lichaam, gevoelens en gedachten. Zelfs als je niet geinteresseerd bent in het Boeddhisme, kan meditatie waardevol zijn. Als je de kunst van het mediteren onder de knie hebt, kan je een gevoel van innerlijke rust en vrede ervaren. Een gevoel dat uitstijgt boven het gevoel van levensvreugde. Verder zou mediteren leiden tot een positiever, evenwichtiger en gelukkiger leven. De reden dat ik ervoor gekozen heb om 10 dagen te gaan mediteren, heeft weinig te maken met bovenstaande. Tijdens mijn reis ben ik mensen tegengekomen die heel positief waren over de retraite, puur uit nieuwsgierigheid heb ik besloten het een kans te geven.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma. We committeren ons aan de vijf gedragsregels niet doden, niet stelen, geen seksuele handelingen, niet liegen, geen bedwelmende middelen.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
1-op-1 coaching intensive. Home Blog Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Ervaringen gedurende een 10-daagse Vipassana stilte retraite. Het zit erop. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleefd, ruim tien uur per dag gemediteerd en verder niets anders gedaan dan slapen, eten en wandelen.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Vihara.
Iedereen die al iets langer mediteert raad ik een Vipassana retraite aan. Dit kan perspectieven op uiteenlopende zaken doen veranderen en inzichten geven. Zelf doe ik meerdere keren per jaar een retraite. Ook vanuit Vihara zelf bieden wij meditatie retraites aan.
10 dagen Vipassana meditatie in een stilteklooster in Thailand. Leijp.
En hoe kun je dat nou beter doen dan 10 dagen mediterend te spenderen in een Boeddhistisch stilteklooster. Zonder muziek, boeken, electronica, zonder te praten en te schrijven, zonder luxe. Waar ben ik aan begonnen. Wat dan wel? Hou er maar rekening mee, het is een lang bericht. Maar ben je geïnteresseerd hoe het is, is het belangrijk om te weten waar het om draait. Dit mediteren deed ik in de vorm van een stilte retraite of stilte retreat in Doi Suthep, Chiang Mai Noord-Thailand. Doi Suthep wordt gezien als de belangrijkste tempel van Noord-Thailand. Naast deze tempel bevindt zich het International Buddhism Centre. De meditatie die ze hier toepassen is Vipassana meditatie.

Contacteer ons