Zoeken naar vipassana retraite 10 dagen

vipassana retraite 10 dagen
Vipassana Meditation.
Ervaring door generaties heen heeft aangetoond dat wanneer Vipassana wordt onderwezen in periodes korter dan tien dagen, de student dan niet voldoende ervaring kan opdoen om de techniek te leren. Traditioneel werd Vipassana onderwezen in retraites van zeven weken. Aan het begin van de 20ste eeuw begonnen de leraren van deze traditie te experimenteren met kortere periodes om aan te sluiten bij het versnellend levenstempo.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om op LinkedIn te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend. mediteren retraite stilte vipassana. Op weg naar 10 dagen stilte.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij.
De vipassana retraite van 10 dagen vindt plaats in stilte, volgens de methode van de Birmese leraar Mahasi Sayadaw 1904-1982, in de traditie van zijn leerling Sayadaw U Pandita 1921-2016, Birma. We committeren ons aan de vijf gedragsregels niet doden, niet stelen, geen seksuele handelingen, niet liegen, geen bedwelmende middelen.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Begeleiding: Ank Schravendeel Ben je begonnen met mediteren en ben je nieuwsgierig naar de achtergronden, de denkkaders? We oefenen vipassana, er worden verhalen verteld over de ervaringen van de Boeddha: de Dhamma. We gebruiken de inzichten om ons meditatieproces te Lees verder. apr 10 @ 1400: apr 18 @ 1600.: Voor deze retraite geldt nu een wachtlijst Begeleiding: Zr.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
wie zijn we? Vipassana meditatie: extreem en onvergetelijk. 10 februari 2017. Erik van den Berg. meditatie, Nieuws blog van Bezielen Academy. Tien dagen in een klooster zitten om te mediteren. Praten mag niet, evenmin als lezen, schrijven of muziek luisteren.
Stichting Inzichts Meditatie Agenda.
Ethisch drieluik SIM. Wat is Vipassana? Houding en oefening. Meditatief een stroopwafel eten. Centra in Nederland. Centra in het buitenland. Een retraite biedt de gelegenheid om in een groep onder leiding van een leraar gedurende meerdere dagen intensief te mediteren in een daarvoor geschikte accommodatie.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Zoeken naar: Zoeken Sluit. Vipassana: wat doet 10 dagen stilte met je? zondag 18 februari, 2018 12 Reacties. Als onderdeel van mijn Yoga Teacher Training ging ik een paar jaar geleden naar Belgiƫ om tien dagen stil te zijn: Vipassana.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2018 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
Door een of twee dagen eerder naar huis te gaan, verspilt u alle door u. En op de tiende dag, wanneer spreken weer is toegestaan en serieuze. Kan ik dan vertrekken? De tiende dag is een hele belangrijke overgang naar het normale leven. is niet toegestaan op die dag te vertrekken. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse. stilte vipassana mediatie retraite.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
All rights reserved. Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden. by Jeanne Werkhoven 06.03.2016. Tien dagen lang niet praten, lezen en schrijven. Even op mijn telefoon spieken voor wat afleiding? Ook dat is niet toegestaan. Alleen maar zijn en voelen wat er op dat moment is. Ik heb het doorstaan! Maar zou het niet snel nog een keer doen. Het is zondag 14 februari en ik geef mijn vriendje een laatste knuffel. Weet je zeker dat je dit wilt doen? vraagt hij nog. Ja echt, roep ik snel. De zenuwen gieren door mijn lijf, ik vind het zo spannend! Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana.
10 dagen in stilte.
Wie denkt aan een retraite krijgt al snel het beeld voor ogen van uren dromerig voor je uit staren, relaxt je eigen flow volgen en lekker je hoofd leegmaken. Dan heb je nog geen Vipassana-retraite gedaan. In deze 10-daagse meditatiecursus in de traditie van Sayagyi U Ba Khin staat niet zozeer de rust in je hoofd centraal, maar het zuiveren van de geest. Met specifieke ademhalingstechnieken en het observeren van je lichaam leer je een gelijkmoedige houding te ontwikkelen die je helpt om te gaan met de wisselvalligheden van het leven. Gebeurtenissen te gaan zien zoals ze zijn, niet zoals je wilt dat ze zijn. Dat is wat Vipassana betekent: dingen waarnemen zoals ze zijn. Die weg naar bevrijding krijg je bepaald niet kado. Gedurende deze 10 dagen volg je vanaf 4 uur s ochtends tot 9 uur s avonds een strak tijdschema waarin meditaties en rustperiodes elkaar afwisselen.

Contacteer ons