Zoeken naar vipassana retraite 10 dagen

vipassana retraite 10 dagen
Mijn eerste ervaring met Vipassana: 10 dagen stilte meditatie Self Love Academy.
Nog even doorzetten en ik mag naar huis! Dag 10 Eindelijk weer praten. Na de groepsmeditatie in de ochtend leren we een nieuwe meditatie techniek: m etta meditatie liefdevolle vriendelijkheid. Deze meditatie is bedoeld als afsluiting van de Vipassana meditatie. Tijdens metta meditatie stuur je liefde, compassie en geluk naar alle wezens om je heen. Metta meditatie beschermt je tegen negativiteit en helpt met het ontwikkeling van een positieve houding. Na de instructies mochten we eindelijk weer praten. Wat was dat gek! Ik wist niet echt wat ik moest zeggen, maar vond het wel fijn om eindelijk over mijn ervaringen te kunnen praten.
Retraite Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
Het Vipassana meditatiecentrum organiseert regelmatig retraites. Een retraite is een periode van afzondering van dagelijkse bezigheden bijvoorbeeld van werk, gezin of televisie en biedt de mogelijkheid om voor langere tijd intensief te mediteren. Voor ons moderne mensen is het niet altijd makkelijk om tijd vrij te maken voor meditatie.
Vipassana Meditation.
Vragen Antwoorden over de Techniek van Vipassana Meditatie. Vipassana voor Leidinggevenden. Vipassana in Gevangenissen. Cursussen voor Kinderen. Global Vipassana Pagode. Português do Brasil. Vertaling in utivoering. Sommige bladzijden kunnen een mengsel van Engels en Nederlands zijn. Zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Wat is Vipassana? De Kunst om te Leven: Vipassana Meditatie. Vragen Antwoorden over de Techniek van Vipassana Meditatie. Vipassana voor Leidinggevenden. Vipassana in Gevangenissen. Cursussen voor Kinderen. Global Vipassana Pagode. Português do Brasil. Vertaling in utivoering. Sommige bladzijden kunnen een mengsel van Engels en Nederlands zijn. Vragen Antwoorden over de Techniek van Vipassana Meditatie. Waarom duurt de cursus tien dagen?
10-daagse Vipassana retraites Mahasi methode Abdij Doetinchem.
Boeken, artikelen, links, audios. Wie wij zijn. 10-daagse Vipassana retraites. 10-daagse Vipassana retraites Mahasi-methode in Doetinchem. Begeleiding: Guus Went, geassisteerd door Jerome Stoel. De groep bestaat uit maximaal 22 deelnemers. In de Mahasi-methode worden zittende meditatie, lopende meditatie en dagelijkse activiteiten als alle drie even belangrijk beschouwd. Het is de bedoeling om hierin van het opstaan tot het naar bed gaan heel strikt te zijn. Maar inspanning betaalt zich uit, en je zult in je dagelijks leven oogsten naar wat je in de retraite zaait. Lees de diverse ervaringen van eerdere deelnemers. Met het oog op een maximale implementatie van de verworvenheden uit de Vipassana-retraite in je dagelijkse leven, is het zeer aan te raden minstens één dag na thuiskomst ook vrij te houden. Als voorbereiding op de retraite is het goed om in de voorafgaande dagen je tempo van leven alvast wat terug te draaien.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij Vipassana Retraites Mindfulness Trainingen.
Vipassana 10-daagse stilte retraite 40000, 67500, plus donatie. Ervaringen Vipassana 10-daagse. Het was voor mij een leerzame en verdiepende ervaring. De begeleiding was heel aangenaam, met veel kennis en betrokkenheid.De retraite heeft me een intens gevoel van vreugde en warmte doen ervaren.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
View Larger Image Meditatie: 10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie. Het is nu precies een week geleden dat ik terug kwam van mijn 10 daagse stilte vipassana mediatie retraite. Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden Holistik.
Vipassana: zo voelt 10 dagen je mond houden. Deel op Facebook Deel via E-mail Deel via Whatsapp. Tien dagen lang niet praten, lezen en schrijven. Even op mijn telefoon spieken voor wat afleiding? Ook dat is niet toegestaan. Alleen maar zijn en voelen wat er op dat moment is. Ik heb het doorstaan! Maar zou het niet snel nog een keer doen. Het is zondag 14 februari en ik geef mijn vriendje een laatste knuffel. Weet je zeker dat je dit wilt doen? vraagt hij nog. Ja echt, roep ik snel. De zenuwen gieren door mijn lijf, ik vind het zo spannend! Even later trek ik de deur achter me dicht en rij naar Amersfoort waar ik zal deelnemen aan een tiendaagse stilte retraite: Vipassana.
Blog: Mijn ervaring met 10 dagen stilte.
In een klooster in Vietnam, bijna 10.000 km van huis, zou ik 10 dagen lang afstand nemen van de bewoonde wereld, niet praten en mediteren. Ik heb achteraf veel vragen gekregen over hoe zoiets gaat, of ik het niet zwaar vond en wat ik er uiteindelijk van heb opgestoken. In dit blog zet ik mijn ervaring uitgebreid uiteen. Geen zin om alles te lezen? Scroll dan door naar de lessen die ik geleerd heb. Misschien kunnen ze een mooi inzicht geven! De keuze voor de retraite. Hoe kies je de retraite die bij je past? Dat is een lastige vraag omdat je vooraf niet altijd inzicht hebt in hoe je een bepaalde methode of stroming zult ervaren. Het is hetzelfde als dat je iemand die nog nooit een appel gehad heeft probeert uit te leggen hoe een appel smaakt. Daarbij: smaken verschillen ook nog eens. Ik heb zelf gekozen voor een Vipassana retraite in de traditie van S.N.
Ervaring Vipassana stilte retraite, wat kun je verwachten? Pause to Play.
Als je mij vraagt hoe ik de tiendaagse stilte retraite heb ervaren, een aantal kernwoorden: bootcamp, heftig, intens, zwaar, bijzonder, magisch, emotioneel, dankbaar en van onschatbare waarde. Deze ervaring heeft me een evenwichtiger mens gemaakt. Ik voel me opgeruimder en relaxter en kan het iedereen van harte aanbevelen! Meer informatie over vipassana en meditatiecentra bij jou in de buurt. Vipassana is de leer van Gautama de Buddha en er schuilt nog veel meer wijsheid in zijn leringen.
Vipassana de" kunst van het leven" Een stilte retraite van 10 dagen.
Bijna vijf jaar laten heb ik voor een tweede keer een 10-daagse stilte retraite gevolgd uit nieuwsgierigheid hoe ik het voor een tweede keer zou vinden. Beide keren heb ik geen problemen gehad om stil te zijn. Mijn knieën deden wel pijn van het zitten in kleermakerszit zon 10 uur per dag. De rugpijn verdween beide keren na ongeveer de vierde dag. Het mentale aspect was de eerste keer veel heftiger dan de tweede keer. De eerste keer zat ik minder goed in mn vel en kwamen er allerlei struggles van het heden en verleden naar boven. De tweede ervaring was veel rustiger, omdat ik goed in mn vel zat en veel dingen uit het verleden al een plekje gegeven had. Waar kun je Vipassana doen? Overal ter wereld zijn Vipassana meditatiecentra. De oorsprong van Vipassana ligt in Myanmar en daarom vind je vooral in die regio van de wereld Zuidoost-Azië de meeste centra. Echter zijn er wereldwijd 194 officiële Vipassana centra zelfs in Nederland!

Contacteer ons