Zoeken naar vipassana meditatie

vipassana meditatie
vipassana meditatie
Vipassana Utrecht Home. cv Henk van Voorst. Informatie over vipassanã meditatie in de traditie van Mahasi Sayadaw in Utrecht. Activiteiten in Utrecht.: Doorgaande groep voor gevorderden.: Elke dinsdag 20.00-22.30 uur meditatie voor ervaren yogi's' vereiste 10-daagse retraite met door ons erkende leraar of introductiecursus in de Mahãsi traditie.
Vipassana-meditatie? Vipassana Hilversum.
Vipassana is een Boeddhistisch woord voor inzicht, ofwel: helder inzicht. Het is één van de door de Boeddha aangegeven methode of weg naar innerlijke bevrijding Nibbana/Nirwana. Deze niet-religieuze meditatievorm bestaat uit aandacht mindfulness plus inzicht. Het woord vipassana wordt in het Nederlands uitgesproken als Fie pás anaa.
Vipassana Paul Inzichtmeditatie Boersma Amersfoort. Vipassana Meditatie Amersfoort.
OVER PAUL BOERSMA Mijn aanraking met Vipassana. De kennismaking in 1981 met de Vipassana meditatie was voor mij een openbaring en deed mij vanuit een geheel andere basis leven. Er volgden regelmatig retraites met leraren uit oost en west: vooral bij de Thaise in Nederland woonachtige monnik Mettavihari 2007. Later is gebleken dat hij de monnikstitel niet verdiende, maar ik ben hem veel dank verschuldigd. Andere leraren waren Eerwaarde U Rhewatta Dhamma, een Birmese monnik in Birmingham 2004 Eerwaarde U Janaka een Birmese monnik op tournee in Nederland en Christina Feldman Christopher Titmuss 2 Engelsen die in Azië in de leer waren geweest. Ik was behulpzaam bij het opbouwen van het Vipassana-centrum in Groningen samen met Frits Koster en vele anderen. Van 1995 tot 2002 heb ik een rol gehad in de organisatie en het onderricht bij Buddhavihara/Sangha Metta in Amsterdam, de oorspronkelijke plek van Mettavihari. Aansluitend ben ik begonnen met Vipassana-cursussen Amersfoort en zijn daar nu wekelijkse activiteiten.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
http//www.vipassanahoorn.nl.:
Meditatie kan de sleutel naar een meer ontspannen en evenwichtiger leven zijn. Om dat voor jou ook zo te laten zijn raad ik aan geen wonder na één keertje zitten te verwachten, maar door een regelmatige beoefening de meditatie een kans te geven zich te ontplooien.
Vipassana meditatie I AM Academy.
Vipassana is een liefdevolle doch krachtige vorm van meditatie. Het gebruikt de kalmte van gerichte ademhaling en het waarnemen van wat zich laat zien in lichaam en geest om inzichten te krijgen in de waarheid van ZIJN zonder betekenis te geven aan wat er wordt waargenomen.
10 dagen in stilte mediteren; cursus Vipassana in Kathmandu, Nepal The Happy Chickpea.
Als het nu al zoveel voordelen voor mij oplevert kan ik niet wachten om te ontdekken wat alle volgende stappen voor mij gaan doen. Meer weten over Vipassana meditatie? Onderstaande boeken zijn erg nuttig. Wij hebben zelf The Art of Living, aangezien deze geschreven is door de laatste wereldwijde leraar in Vipassana; Dhr.
De zin van de 10-daagse Vipassana meditatie Freshhh.
Door 10 dagen te mediteren, ga je wél terug naar je kern, dus ook de kern van eventueel destructieve gedachtepatronen en gewoontes. Met het geloof dat je dus alleen maar veranderingen in gewoontes aan kan brengen, op het moment dat je deze bij de kern aanpakt. Na eenmaal de 10-daagse Vipassana meditatie te hebben gevolgd, schijn je bij eigen meditaties de tijdens de cursus gevonden flow terug te kunnen vinden. Hierdoor zou het eenmalig leren van deze meditatietechniek dus een levenslange verandering kunnen brengen. De cursussen worden vaak gratis aangeboden, ook in Nederland.
Vipassana.
De meditatievorm is Vipassana meditatie maar als je al ervaring hebt met een andere meditatievorm dan ben je ook welkom. De in psychologische kringen bekende Mindfulness nederlandse vertaling: Opmerkzaamheid meditatievorm is afgeleid uit de Vipassana meditatievorm. Vipassana meditatie staat ook wel bekend als inzichtmeditatie.
Elke maandag Vipassana-Inzichtmeditatie en 15 april o.l.v. Henk Barendregt Yogahouse Arnhem www.yogahouse.nl Yoga in Arnhem Modekwartier.
Yoga, Meditatie, Qigong, Chi Neng, Ashtanga, Tai Chi Tao/Chi Kung, Pilates, Tiener hangmatyoga, Anti-Gravity, Hatha-Yoga, Yin Yoga, Poweryoga, Kundalini, Early morning, Kinderyoga en Tieneryoga in Arnhem. Spring naar de inhoud. Maandag 29 April Vipassana Leraar Paul Boersma. Elke maandag Vipassana-Inzichtmeditatie en 15 april o.l.v.
Vipassana meditatie Sangha Metta.
Uiteindelijk leidt Vipassana naar de hoogste geestelijke vrijheid, waarbij onwetendheid, begeerte en boosheid hun aantrekkingskracht verliezen. De diepte en de helderheid van de stille meditatie zorgen ook voor meer balans in het dagelijks leven. Vipassana is een meditatietechniek uit Zuidoost Azië en stamt uit het vroege boeddhisme Theravada.

Contacteer ons