Meer resultaten voor meditatie retraite klooster

meditatie retraite klooster
Retraite bij kloosterhotel ZIN Jij bepaalt zelf de inhoud van deze dagen.
Je kunt naar wens gebruik maken van de mogelijkheden die ZIN biedt, zoals de diverse momenten van meditatie. Daarnaast heb je tijdens je verblijf de beschikking over een stilteruimte, yoga-matten, meditatiekussens en een labyrint. Bekijk de eerstvolgende retraite. Bekijk onze retraites in de agenda.
REISJUNK Interview: 10 dagen in een Thais stilteklooster.
Een half uur later vond er een ochtendritueel plaats, gevolgd door een zittende meditatie die, net als alle andere meditaties, drie kwartier duurde. Hierna werd er anderhalf uur yoga beoefend, nogmaals zittend gemediteerd of er werd een dhamma talk gehouden. Dit is een inspirerende boodschap van een van de monniken van het klooster.
Kloosterretraite Abdij Koningsoord Wandel naar jezelf.
Twee van de 3 maaltijden in het klooster zijn altijd in stilte. Verder wandelen we in stilte en is er ook stilte/bezinning tijdens de lessen yoga en meditatie. In de midweek van 13 t/m 17 juli zullen er 2 volledige stilte dagen zijn. Het nieuw gebouwde klooster van abdij Koningsoord is een bijzondere plek. Allereerst wonen en werken hier nog 20 actieve zusters. Zij verhuisden in 2009 van Berkel-Enschot naar Arnhem. Stilte en gebed vormen het hart van deze contemplatieve orde. Voor die stilte was weinig plek meer in hun oude klooster in Brabant dat als het ware opgeslokt werd door de stadsuitbreiding van Tilburg. Deelnemers aan de retraites zijn doorgaans zeer onder de indruk van leven en toewijding van de zusters. We maken dan ook enkele malen per dag een gebedsdienst mee. Je zult kennismaken met en geraakt worden door het leven van de zusters in deze prachtige, moderne abdij, een bijzondere en inspirerende omgeving voor je retraite.
Een week in een klooster met persoonlijke begeleiding.
Retraiter betekent: zich terugtrekken. In een retraite trek je je een aantal dagen terug in de stilte om het leven op een andere manier te beleven, zodat je je kunt heroriënteren, nieuwe inspiratie op kunt doen, stil kunt staan bij de rijkdom die je hebt en bij de vragen die er diep in je leven. In een stille retraite wordt niet gepraat.
Tien dagen in stilte, en op dag acht gebeurde er iets Trouw. Deel dit artikel.
We wisselen ervaringen uit, en telefoonnummers, voegen elkaar toe op Facebook. Wij zijn nu vrienden. Dus ik schraap mijn keel. Hadden" jullie ook dat jullie de héle tijd alléén maar dachten aan, begin ik, vijftien paar ogen kijken mij onderzoekend aan, het gegiechel om de filmpjes die ze afspelen op hun telefoons stopt, en het is opeens weer doodstil. Die stilte is nodig om je volledig te kunnen richten op jezelf, zonder afgeleid te worden door prikkels van buitenaf. Mijn hersenen produceren alleen nog maar seks en pizza Napoletana. Vandaag begint de Maand van de Spiritualiteit. De maand, die in 2007 mede op initiatief van Trouw haar eerste editie beleefde, wordt georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Ook KRO-NCRV en het tijdschrift ZIN zijn partners. Het thema van dit jaar is Opnieuw beginnen. De christelijke spiritualiteit krijgt steeds steviger voet aan de grond in Nederland. Wat heeft meditatie en massage te maken met God?
Gastenontvangst Abdij Koningsoord.
5-6 augustus, 15 t/m 20 augustus, 2-3 september, 6-8 oktober, 4-5 november. 25 november t/m 3 december retraite gemeenschap, 25-26 december. U bent uiteraard op deze dagen wel van harte welkom in onze vieringen in de kerk. 4.30 uur: nachtwake en meditatie. 7.15 uur: lauden en eucharistie. tussen 08 09 uur: Ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid. 9.30 uur: terts. 12.15 uur: sext. 12.30 uur: Middagmaal gezamenlijk. 14.15 uur: noon. 17.00 uur: vespers en meditatie. 17.50 uur: Avondmaal in stilte gezamenlijk. 19.30 uur: completen. 4.30 uur: nachtwake en meditatie. 7.30 uur: lauden. tussen 08 09 uur: ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid. 11.00 uur: eucharistie. 12.45 uur: middagmaal gezamenlijk. 14.30 uur: noon. 17.00 uur: vespers en meditatie. 17.50 uur: avondmaal in stilte gezamenlijk. 19.30 uur: completen. In ons gastenhuis worden o.a. de Leergang Christelijke Meditatie door Joke Litjens en Mirjam Dirkx; zie: www.werkplaatsvoordeziel.nl of www.christelijkemeditatie.net. Kloosterweekenden Wandel naar Jezelf door An Paridaen; zie: www.wandelnaarjezelf.nl. Natuur beleven vanuit een klooster door Mari Verstegen; zie: www.natuurenstilte.nl.
Eigentijds Klooster in Italië Happysoultravel.nl.
Als je alleen maar van plan bent in het klooster te verblijven en waarschijnlijk wil je eenmaal daar nergens anders heen raden we je aan om vanaf de luchthaven de trein te nemen en je op te laten halen van het station Fabro-Ficulle 40 per rit.
Retraites Dhammakaya Benelux.
9-11 augustus In Wat Phra Dhammakaya Rheinland, Duitsland. Thema: Meditatie volgens de Visuddhimagga. 20-22 december In ons klooster in België. Nadere berichtgeving volgt. Deelnemers worden verzocht gedurende een retraite in het klooster te verblijven, om de sfeer van de retraite te behouden.
Stilte Retraite Drenthe Stilte Retraite in Drenthe, De Maanhoeve. Facebook.
Lees meer over stilte retraite overMeerdaagse Hart-vipassana retraite. Over De Maanhoeve. In de loop der jaren is De Maanhoeve een plek geworden waar mensen uit Nederland en België naartoe komen om meditatie, mindfulness en stilte te beoefenen. Lees meer over de Maanhoeve overOver De Maanhoeve.
Welkom bij Dansklooster voor Dans, Aandacht Stilte retraites.
Dansklooster biedt retraites met als basis de Vrije Dans. Je kan kiezen uit avonden, dagen, weekenden en weken. Vrije Dans vraagt niet om talent maar om het open staan voor de ervaring van vrijheid, speelsheid, verbinding, kwetsbaarheid en kracht. Onze retraites zijn altijd compleet verzorgd en op mooie locaties.
retraites.
Middels dialoog, meditatie en film zal de thematiek verder worden verkend en verdiept. 10 augustus t/m 13 augustus 2020. Onderweg zijn: een individuele retraite. Een paar dagen voor jezelf. Tot rust komen en genieten in het klooster. 16 augustus t/m 19 augustus 2020.

Contacteer ons