Meer resultaten voor meditatie retraite klooster

meditatie retraite klooster
Retraites Dhammakaya Nederland.
Gelieve een kopie van je studentenkaart of collegekaart op te sturen als bewijs. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben, zijn er mogelijkheden tot sponsoring. Neem contact met ons op daarvoor. Voorbeeld van dagschema op een retraite. meditatie verspreiden van liefdevolle vriendelijkheid. meditatie en Dhamma-lezing.
Retraite Even een paar dagen voor jezelf. Volop keuze 2 per maand.
Retraites voor ieder wat wils. Retraite: even een paar dagen lekker voor jezelf. Onze retraites garanderen een vakantie echt voor jezelf. Een vakantie waar je diepste binnenste volop aan zijn trekken komt. In deze retraites staan rust, bezinning en in verbinding staan met je diepste zelf centraal. De één houdt in zijn retraite van natuur en wandelen, voor hen is er de Klooster Wandelretraite. Ook kan het zijn dat je liever de stilte opzoekt in een stilte retraite. Of dat je aan de slag wilt gaan met een persoonlijk thema in het bezinningsweekend Op het kruispunt van je leven.
Behoefte aan stilte doet kloosters herleven EenVandaag.
Het klooster als bedrijf. Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan de Universiteit van Tilburg ziet dat steeds meer kloosters, tegen betaling, rust en bezinning bieden aan mensen van buiten: Het" klooster als bedrijf bloeit als een tierelier."
Stilte Retraite Drenthe Stilte Retraite in Drenthe, De Maanhoeve. Facebook.
Iedere retraite op De Maanhoeve biedt je de mogelijkheid om samen met de grote schaapskudde van Balloo door een uniek, oud natuurgebied in Drenthe te trekken. Kom je uitrusten in Drenthe? Je bent van harte welkom. In ons programma lees je over de groepsretraites die wij de komende periode aanbieden. Fijn dat je onze website bezoekt, kijk rustig rond. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wil je je aanmelden? Of wil je misschien eerst meer informatie? Neem gerust contact met ons op of mail naar info@demaanhoeve.nl. Mindfulness, Hartvipassana, stilte en themaretraites. Stilte is de kortste weg naar geluk. De Maanhoeve biedt ruimte om stilte te beoefenen. Aan mensen die mindfulness en meditatie willen ervaren. En aan mensen die al veel geoefend hebben en er dagelijks de positieve gevolgen van ervaren. Lees meer over mindfulness en meditatie overMindfulness, Hartvipassana, stilte en themaretraites. Meerdaagse Hart-vipassana retraite. Vijf dagen in volledige stilte doorbrengen is een uitdagende en inspannende opgave.
REISJUNK Interview: 10 dagen in een Thais stilteklooster.
Een half uur later vond er een ochtendritueel plaats, gevolgd door een zittende meditatie die, net als alle andere meditaties, drie kwartier duurde. Hierna werd er anderhalf uur yoga beoefend, nogmaals zittend gemediteerd of er werd een dhamma talk gehouden. Dit is een inspirerende boodschap van een van de monniken van het klooster.
Stilteweekend www.stbonifatiuskerk.nl.
Daarna, tot 48 uur vóór aanvang van de retraite: 50% annuleringskosten. Bij annulering minder dan 48 uur vóór aanvang van retraite: 100 % annuleringskosten. Het deelnamegeld wordt voldaan middels de onderstaande machtiging. Zonder betaling vooraf kan helaas niet worden gereserveerd. U mag de deelnamekosten ook zelf aan ons overmaken. In dat geval wordt een reservering pas in behandeling genomen als het deelnamebedrag op onze bankrekening is bijgeschreven. Hierbij machtig ik de St. Bonifatiuskerk om éénmalig het volgende bedrag.: vul hier het bedrag voor een éénpersoons of tweepersoonskamer in. van deze bankrekening af te schrijven IBAN.: Zie ook onze andere activiteiten. Yoga en stilteweekend. Een weekend van loslaten, ontspannen, stil worden en bij je gevoel komen. Het programma is gericht op ontladen, tot jezelf te komen en te helen. Er wordt door de deelnemers onderling niet gesproken, zodat je al je aandacht en energie bij jezelf houdt. Wie eenmaal heeft kennis gemaakt met stilte verlangt al snel naar méér, of beter gezegd: naar nóg stiller.
Een week in een klooster met persoonlijke begeleiding.
Want dit kruis stond prachtig in een hoek van onze meditatieruimte opgesteld. En het gebed dat hebben we in de loop van de week vele. Samen zijn, wie wij ten diepste zijn. Onlangs nam ik voor een tweede keer deel aan een franciscaanse stille retraite bij de broeders in Megen. Zes dagen lang stilte is voor mij niet het moeilijkst. Zes dagen lang mij niet volstoppen met allerlei klusjes, kranten en boeken, dat is het voor mij een grotere uitdaging. Zes dagen optrekken met een groep mensen. Stilte is het roepen horen Stilte is waar je leven hoort Grietje Horjus. In stilte ontvankelijk worden voor wat ontroert en raakt: Een woord, een lied Een biddende valk Een bloeiende boom Een warm gesprek Gedragen door het ritme van het klooster en de zorg van de zusters Ontstaat ruimte om te ervaren wat zich langzaam onthult.
Retraite.
Ik voel me rustiger, kan meer meegaan met wat er is. Ik voel me niet meer voor alles en iedereen verantwoordelijk. Dit maakt dat ik meer rust in me heb en weer meer zin iets te gaan doen. Ik voel me niet meer voor alles en iedereen verantwoordelijk. De weekendretraite heeft me erg goed gedaan. Ik voel meer rust en kan beter slapen. Ik voel meer rust. Deze vijfdaagse retraite was een overweldigende ervaring. Ik ben gewend vraagstukken in mijn hoofd op te lossen, maar nu ben ik dichter bij mijn gevoel.
Gastenontvangst Abdij Koningsoord.
5-6 augustus, 15 t/m 20 augustus, 2-3 september, 6-8 oktober, 4-5 november. 25 november t/m 3 december retraite gemeenschap, 25-26 december. U bent uiteraard op deze dagen wel van harte welkom in onze vieringen in de kerk. 4.30 uur: nachtwake en meditatie. 7.15 uur: lauden en eucharistie. tussen 08 09 uur: Ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid. 9.30 uur: terts. 12.15 uur: sext. 12.30 uur: Middagmaal gezamenlijk. 14.15 uur: noon. 17.00 uur: vespers en meditatie. 17.50 uur: Avondmaal in stilte gezamenlijk. 19.30 uur: completen. 4.30 uur: nachtwake en meditatie. 7.30 uur: lauden. tussen 08 09 uur: ontbijt in stilte, ieder op eigen gelegenheid. 11.00 uur: eucharistie. 12.45 uur: middagmaal gezamenlijk. 14.30 uur: noon. 17.00 uur: vespers en meditatie. 17.50 uur: avondmaal in stilte gezamenlijk. 19.30 uur: completen. In ons gastenhuis worden o.a. de Leergang Christelijke Meditatie door Joke Litjens en Mirjam Dirkx; zie: www.werkplaatsvoordeziel.nl of www.christelijkemeditatie.net. Kloosterweekenden Wandel naar Jezelf door An Paridaen; zie: www.wandelnaarjezelf.nl. Natuur beleven vanuit een klooster door Mari Verstegen; zie: www.natuurenstilte.nl.
Eigentijds Klooster in Italië Happysoultravel.nl.
Als je alleen maar van plan bent in het klooster te verblijven en waarschijnlijk wil je eenmaal daar nergens anders heen raden we je aan om vanaf de luchthaven de trein te nemen en je op te laten halen van het station Fabro-Ficulle 40 per rit.
Retraites Dhammakaya Benelux.
9-11 augustus In Wat Phra Dhammakaya Rheinland, Duitsland. Thema: Meditatie volgens de Visuddhimagga. 20-22 december In ons klooster in België. Nadere berichtgeving volgt. Deelnemers worden verzocht gedurende een retraite in het klooster te verblijven, om de sfeer van de retraite te behouden.

Contacteer ons