Zoeken naar meditatie retraite klooster

meditatie retraite klooster
Retraite Even een paar dagen voor jezelf. Volop keuze 2 per maand.
Wat is een stilte retraite. Kloosters in Nederland. Waarom doen mensen een retraite? Retraites november 2019.: 14-16 november 2019: VOL! Stilte retraite Aan Zijn voeten. Retraitehuis De Kleine Hoeve, Steenwijk. 28-30 november 2019VOL! Op het kruispunt van je leven. Klein Sion, Leuvenheim.
Behoefte aan stilte doet kloosters herleven EenVandaag.
Het klooster als bedrijf. Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis en geschiedenis van de theologie aan de Universiteit van Tilburg ziet dat steeds meer kloosters, tegen betaling, rust en bezinning bieden aan mensen van buiten: Het" klooster als bedrijf bloeit als een tierelier."
Stilte Retraite Drenthe Stilte Retraite in Drenthe, De Maanhoeve. Facebook.
Lees meer over stilte retraite overMeerdaagse Hart-vipassana retraite. Over De Maanhoeve. In de loop der jaren is De Maanhoeve een plek geworden waar mensen uit Nederland en België naartoe komen om meditatie, mindfulness en stilte te beoefenen. Lees meer over de Maanhoeve overOver De Maanhoeve.
Mijn eerste Meditatie Retraite Ervaring Stilte Retraite Thailand.
Mijn eerste Meditatie Retraite Ervaring Stilte Retraite Thailand. Mijn eerste Meditatie Retraite staat op het programma. En waar kan dat beter dan in een klooster op Thailand, waar 98% van de mensen gelooft in het Boeddhisme? Luister naar de stilte, want in de stilte hoor je alles.
Kloosterretraite Abdij Koningsoord Wandel naar jezelf.
Klik hier voor meer informatie over An. Vraag meer informatie. Wat anderen vertellen. Heerlijke plek, hartverwarmende lieve zusters en fijn met veel stilte toch heel veel verbinding te voelen met de groep! Een plek om dichter bij jezelf te komen en het leven te leren kennen van de zusters in alle eenvoud. De retraite voelde voor mij als een reis naar binnen waar ik van alles in mocht ontdekken: moois en minder mooie dingen. Maar gaande weg, voelde ik steeds meer: het is goed.en groeide er een diepe vrede in mij die ik nu nog koester. Ik weet dat ik deze kan vinden in mijzelf. De retraite heeft mij daar de ruimte voor gegeven. Hele bijzondere ervaring, niet in woorden te omschrijven, dat kan je alleen zelf ervaren. Ga het ervaren! Informatie-middag pelgrimeren en pelgrimstochten. Kloosterweekend Sint Lioba klooster. Kloosterretraites abdijhoeve Betlehem. Kloosterretraite abdij Koningsoord. Yoga meditatie wandelweekend Achterhoek. Pelgrimstocht Porto Santiago. Pelgrimstocht Via Podiensis. Wandelretraite op Terschelling. Inschrijven voor activiteit.
Een week in een klooster met persoonlijke begeleiding.
Want dit kruis stond prachtig in een hoek van onze meditatieruimte opgesteld. En het gebed dat hebben we in de loop van de week vele. Samen zijn, wie wij ten diepste zijn. Onlangs nam ik voor een tweede keer deel aan een franciscaanse stille retraite bij de broeders in Megen. Zes dagen lang stilte is voor mij niet het moeilijkst. Zes dagen lang mij niet volstoppen met allerlei klusjes, kranten en boeken, dat is het voor mij een grotere uitdaging. Zes dagen optrekken met een groep mensen. Stilte is het roepen horen Stilte is waar je leven hoort Grietje Horjus. In stilte ontvankelijk worden voor wat ontroert en raakt: Een woord, een lied Een biddende valk Een bloeiende boom Een warm gesprek Gedragen door het ritme van het klooster en de zorg van de zusters Ontstaat ruimte om te ervaren wat zich langzaam onthult.
vipassana vipassana meditatie meditatie retraite klooster.
Mindfulness Stress Reductie Retraite in een Tibetaans Klooster in Huy, België Hans Kloosterman. Yoga, Meditatie Mindfulness 3-daagse Voorjaars Retraite Leren Mediteren van 20-05-2018 tot 23-05-2018 in Groningen Klik hier voor meer informatie. 4-daagse zomer retraite Stress Reductie in Huy van 11-06 t/m 15-06 2018 klik hier voor meer informatie.
Stilteverblijven Enjoy the ride.
ervaren hoe het is om in een klooster te zijn. ervaren wat stilte met hem/haar doet. Een lang weekend in een actief klooster. Kloosterleven: een georganiseerde, individuele retraite met beperkt ruimte om ervaringen te delen. Kloosterleven Plus: een begeleide, individuele retraite met programma.

De Ierse monnik Columba kwam in 563 op Iona aan en stichtte hier een klein klooster vanwaar hij het christendom over Schotland verspreidde. Nu is Iona een Keltisch-christelijke plek die een bezielende en inspirerende uitstraling heeft. Verbonden zijn met de natuur, jezelf, anderen en God. In de gerestaureerde abdij wonen geen monniken of monialen. Het is het thuis van leden van de Iona Community. In de abdij worden wekelijks retraites gegeven. De leden komen regelmatig terug voor voeding en bezieling. Ze wonen verspreid over de wereld en ter plekke leven ze de bezieling van Iona. Ze dragen bij aan activiteiten van vrede en gerechtigheid. Dag 1 Vrijdag 12 mei. Met een directe KLM vlucht vlieg je van Amsterdam naar het Schotse Glasgow. Een touringcar brengt je in circa 3 uur door de schitterende Schotse hooglanden naar Fionnphort. Tijdens de busrit start al de retraite. Na een korte meditatie reis je verder in stilte.
Vipassana retraite De kunst van het leven 10 dagen in complete stilte.
Vipassana retraite De kunst van het leven 10 dagen in complete stilte. 21 Apr Vipassana retraite: 10 dagen in complete stilte. Posted at 0959h: in Mindfulness by Janneke. Vipassana, wat letterlijk betekent de dingen zien voor wat ze werkelijk zijn, is een oud Indiase meditatie techniek dat meer dan 2500 jaar geleden geïntroduceerd werd als hulpmiddel tegen universele problemen.
Mindfulness Stress Reductie Retraite in een Tibetaans Klooster in Huy, België Hans Kloosterman.
Kennismaking en Rondleiding door het klooster en de kloostertuinen. Ingang stilte Soepmaaltijd, in de eetzaal. Mindfulness diepte ontspanning Helende muziek. Zaterdag Stilte dag. Ontbijt, in de eetzaal. Wandeling door de bossen. Koffie thee pauze, in de eetzaal. Mindfulness stress educatie. Warme maaltijd vegetarisch in de eetzaal, vrije tijd. Hartmeditatie Dans/Muziek Chi Kong. Ritueel van het instituut, oplossen hindernissen/compassie. Soepmaaltijd in de eetzaal. Gebed ter vergroting van vertrouwen, hoop, acceptatie, loslaten, etc. Zondag Stilte dag. Ontbijt, in de eetzaal. Wandeling door de bossen. onderwerp: zit je op je levenspad? Warme Vegetarische Lunch Na de lunch wordt de stilte opgeheven. Kamer schoonmaak Vrije tijd. Delen en verbinden Helend Klankschalenconcert. Thee en goede reis. Waar vindt het plaats? Klik om uit te schuiven. PLAATS: TIBETAANS INSTITUUT TE HUY, België. Wie geeft de retraite? Klik om uit te schuiven. Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lamas, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeert sinds 2005 het boeddhisme.

Contacteer ons