Resultaten voor vipassana meditatie nederland

vipassana meditatie nederland
Wat is Vipassana? Stichting Vipassana Nijmegen.
De beoefening van deze meditatie is van grote waarde gebleken voor mensen die hun leven willen verdiepen, hun zelfkennis willen vergroten, maar bovenal een levenshouding willen ontwikkelen die zich kenmerkt door een wakkere aanwezigheid, liefdevolle vriendelijkheid en een kalme geest. Vipassana wordt al 25 jaar toegepast in de geestelijke gezondheidszorg, met name door het pionierswerk van de Amerikaan J. Deze toepassingen vinden nu hun intrede in Nederland, o.a.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Welkom bij Shambhala Nederland Shambhala Nederland.
Ook omvat Shambhala contemplatieve kunstvormen zoals Kado Japans bloemschikken, Kyudo meditatief boogschieten en Miksang contemplatieve fotografie. Shambhala is een non-profit organisatie die bestaat dankzij de inzet van de talloze vrijwilligers binnen onze gemeenschap. Er zijn tien Shambhala Meditatie Centra en groepen in Nederland.
Trainer VMBN.
Jerome is met vipassana meditatie begonnen in de lijn van Sayadaw U Ba Khin uit Birma volgens de methode van S.N. Goenka maar stapte na zijn bezoeken aan Thailand in 2011 over op de methode van Mahasi Sayadaw zoals overgedragen door Sayadaw U Pandita in Birma.
Vipassana Meditation: Centrum in Nederland.
Dankzij de genereuze financiële ondersteuning van een oud student lijkt deze droom nu een stuk dichterbij te zijn gekomen en is er een actieve zoektocht naar een locatie gestart. Een centrum in Nederland dat exclusief is gewijd aan Vipassana meditatie zoals onderwezen door S.N.
Sangha Metta.
Bovendien heeft de Stichting als specifieke taak het mogelijk maken van contemplatief leven voor vrouwen en het ondersteunen van het werk van Jotika Hermsen. English visitors: see english retreats. Vipassana is anders leren zien. Zondag, 9 December 2018 om 1000: Meditatie op liefdevolle vriendelijkheid.
Vipassana Rotterdam.
Mindfulness is voor een groot deel afgeleid van deze meditatievorm. Een uitgebreidere beschrijving van wat Vipassana is kun je hier lezen of op de website van de SIM. Stichting Inzicht Meditatie SIM. Stichting Vipassana Meditatie Rotterdam is aangesloten bij de landelijke SIM.
Meditatie Wikipedia.
In de loop der tijden hebben verschillende religies en scholen nieuwe vormen en namen gegeven aan de basale meditatietechnieken, waardoor nieuwe vormen van meditatie zijn ontstaan. De tenang zou een boeddhistische vorm van meditatie zijn, verwant aan vipassana, maar is verder niet bekend in het boeddhisme.
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
Mijn geweldige reis gaat verder zoals een backpackreis er voor de meesten uitziet: genieten, chillen, lachen, feesten en geen meditatie. Het schoot er simpelweg bij in, omdat je eigenlijk nooit alleen bent en je voor mediteren een rustig plekje nodig hebt. Toch hebben deze 10 dagen mijn kijk op het leven veranderd. Het was zowel de moeilijkste als de mooiste ervaring in mijn leven. Mediteren Thailand: iets voor jou? Inmiddels ben ik vier weken terug in Nederland en heb ik besloten om het mediteren weer op te pakken. Ik ben het gelukkig nog niet verleerd en het lukt het me nog steeds om dat heerlijke gevoel van innerlijke rust en vrede te ervaren. Zoals ik al zei, is het gevoel onbeschrijfelijk, je moet het zelf ervaren. Je aanmelden voor een retraite kan in vele landen zelfs in Nederland en mocht het echt niks voor jou zijn, kan je altijd besluiten om eerder te stoppen. Maar houdt in je achterhoofd dat de eerste 4 dagen moeilijk zijn, maar dat daarna de mooie dagen volgen. Ga voor meer informatie zoals contactgegevens, dagplanning en voorbereiding naar de officiële website van Doi Suthep Vipassana Meditation Centre.
Mijn Vipassana ervaring Sjaak's' blog.
En er speelde ook een try-before-you-die aspect mee. Ik vertrok 19 september 2012 per trein en bus naar Dilsen-Stokkem in België, waar het Vipassana meditatie centrum zich bevindt. Bij het pontje over de Maas sprak ene Markus uit Yorkshire me aan. Markus ging ook Vipassana doen, was naar Haarlem geëmigreerd, getrouwd met een Nederlandse die hij tijdens een reis in Nieuw Zeeland had ontmoet en was meubelmaker van heel moderne meubels. Hier heb je mijn kaartje. En dat alles binnen twee minuten nadat ik hem ontmoet had. Een echte prater en ik dacht die gaat het nog moeilijk krijgen. Hij deed Vipassana omdat zijn vrouw het eerder had gedaan en het haar ook wel goed voor hem leek. Ik dacht niet dat hij zelf veel inspraak in die beslissing had gehad. Aangekomen op het centrum moest mijn telefoon en geld inleveren. Geen contact meer met de buitenwereld. Tien dagen zonder internet zal op zichzelf alleen al meditatief werken. Ik bleek kamer 102 met Chris uit Duitsland en Dirk uit Nederland te delen.
Vipassana meditatiecursus België Reisverslag uit Boekel, Nederland van Marlou Broek WaarBenJij.nu.
14 januari 2011 Door: webmaster. Aantal keer bekeken 3745 Aantal reacties 5 Boekel, Nederland. Vipassana meditatiecursus België. Aangezien mijn kennismaking met de VIpassana meditatietechniek eigenlijk ook een hele reis was, plant ik hierbij ook dat verslag. Alvorens te vertrekken overmorgen naar India, alwaar ik van 19 30 januari zo'n' zelfde cursus zal volgen. MIJN EERSTE VIPASSANA MEDITATIE CURSUS; OPEREREN KUN JE LEREN.

Contacteer ons