Op zoek naar vipassana slechte ervaring?

vipassana slechte ervaring
Vipassana-meditatiecentrum Groningen Berichten Facebook.
Hij slaapt vredig; hij ontwaakt met een liefhebbend en een blij hart; hij heeft geen slechte dromen; hij is geliefd bij alle menselijke wezens; hij is eveneens geliefd bij niet-menselijke wezens; hij wordt beschermd door hemelwezens; vuur, gif en wapens kunnen hem niet deren; zijn geest kan zich snel concentreren; de kenmerken van zijn gezicht zijn mooi; hij zal rustig sterven; en als hij niet tot een hogere staat komt, zal hij worden wedergeboren in de Brahma-wereld.
Vipassana meditatie bevrijdt gevangenen in India Stressplein.eu.
Vipassana meditatie is al eeuwenoud en komt uit het boeddhisme. Men zegt ook wel dat Mindfulness voortkomt uit deze vorm van meditatie, maar hier zijn de meningen over verdeeld. In 1993 is er in India een experiment gestart met Vipassana meditatie in gevangenissen.
Wat is karma en hoe kom je eraan en kom je van slecht karma af?
Ook zouden er zogenoemde heren van het karma zijn. Deze zouden als het ware je goede en slechte daden bijhouden en ze ook kunnen kwijtschelden. Je kunt je dan direct afvragen hoe dit zit? Wat is goed en slecht? In een hoop gevallen heeft dit met perceptie te maken. Het bijhouden van Karma zou betekenen dat er zoiets bestaat als de waarheid. De vraag is of dat strookt met de werkelijkheid. Vanuit het boeddhisme bekeken bepalen onze denkwijzen wat goed en fout is. Het is niet voor niets dat vipassana meditatie één van de onderdelen is van het 8-voudig pad van het boeddhisme waarbij je de essentie van de werkelijkheid kunt ervaren.
Zen Groep Hengelo Samenvatting teisho's.'
Er zit een filter van onwetendheid tussen, en dat veroorzaakt lijden. De verschillen tussen zen en vipassana zijn er, maar niet zo groot net als binnen één stroming zoals maha karuna en japanse zen. Vipassana legt wat meer accent op de buik en diens beweging: een anker.
Wat ik leerde van 95, dag mijn bek dicht houden Surfoloog. Facebook. Instagram. YouTube.
Bedankt voor het delen van je Vipassana ervaring. Ik heb er ook vaak over gedacht omdat ik ook net als zovelen op zoek ben naar innerlijk geluk of zoiets en ook omdat deze therapie gratis is. Ik noemde me zelf een uitgeproduceerde zorgzoeker.Maar hoorde bv ook een verhaal van iemand die niet klaar was voor Vipassana en daar psychoses kreeg!
Mijn 10-daagse Vipassana ervaring in India Fading Borders.
Zijn de slechte daden van mensen echt omwille van het niet bewustzijn? Is verlangen en afkeer niet gewoon een deel uit het leven en moet je dit zien te balanceren en te accepteren? Als je alle negatieve of geconditioneerde wortels aangeleerd gedrag, vooroordelen e.d. in je geest verwijderd, is hetgeen dat overblijft echt liefde en compassie? Hoe kan je liefde leven als er geen verlangen mag zijn? Als enkel het heden je geluk brengt, hoe moeilijk is het dan wel niet om in dit leven altijd gelukkig te zijn? Ik ben blij dat ik deze 10 dagen heb gedaan en dit dan ook heb volgehouden. Het was een unieke ervaring, vol wijsheden, zelfreflectie, bewustwording, gevechten en nieuwe ontdekkingen. Ik raad iedereen aan om deze grote reis naar binnen aan te gaan! Het is een ware challenge, durf jij hem aan? India Meditatie Reizen Vipassana Vipassana ervaring.
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie.
Trending deze week. 6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite. In de voetsporen van een wijze: Deel 6. De motor raasde met een enorme snelheid door een druk verkeer. Onderweg kon je genieten van het uitzicht op: koeien, fietsen, mensen, tractors, cobras en andere representanten van onze kleine planeet.
Inzichtmeditatie Stichting Inzichtmeditatie Twente.
SIT is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk en handelt vanuit de volgende visie. We faciliteren de beoefening van inzichtmeditatie vipassana zodat geïnteresseerden kennis kunnen maken met deze meditatievorm en kunnen verdiepen in de vorm van de wekelijkse avonden, verdiepende trainingen en themadagen, weekend en weekretraites.
Is meditatie gevaarlijk? Leven in de Maalstroom.
Weerstand is de rem op de auto en het is is niet omdat je auto remmen heeft dat het een slechte auto is. In de praktijk betekent dit dat je je aandacht brengt bij wat op de voorgrond staat en je jezelf niet dwingt om wat dan ook te voelen.
Meditatie: onderzoek naar de effecten Stichting Skepsis.
Als u zich te sterk op uw ademhaling concentreert, is het mogelijk dat u daar zo volledig in opgaat, dat u alle besef van tijd en ruimte verliest. Een dergelijke absorptie of trancetoestand, die bij TM kan optreden, is niet het doel van vipassana.
Van tien dagen non-stop mediteren verander je in een bloedgeile trippende idioot VICE.
Op de korte termijn denk ik dat een dergelijke ervaring de vluchtigheid van het leven tegengaat. Naderhand voelt alles langzamer. In de eerste dagen na een vipassana maak je je niet druk om onnodige dingen, waardoor je zeeën van tijd en energie overhoudt.

Contacteer ons