Meer resultaten voor vipassana retraite

vipassana retraite
7 redenen waarom mijn generatie Vipassana moet beoefenen Bodhi. Bodhitv.
Wat hebben boeddhisme en feminisme met elkaar gemeen? We vragen het aan Jens van Tricht, oprichter van Emancipator. Samenleven 07 maart 2019 7 min. Van Birma tot België: de opkomst van vipassana. De tiendaagse vipassana retraite heeft wereldwijd flink furore gemaakt.
6 Mijn ervaring gedurende een 10-daagse Vipassana meditatie-retraite Vipassana Meditatie.
Tijdens die momenten wilde ik mezelf iets aandoen, misschien is dat de reden waarom ze ons de scherpe voorwerpen hadden ontnomen in het begin van dat retraite. Na ongeveer 2 uur meditatie was er een ontbijt met chilipepers. Zo ging de dag voorbij, meditatie na meditatie en s avonds kregen we een film te zien over Vipassana en uitleg hoe je moet mediteren.
Home.
Light retraite 19 21 oktober 2018. Vrij zijn in het hier en nu Volg ons laatste nieuws op Facebook! Vipassanameditatie is een Boeddhistische vorm van meditatie. Het wordt ook wel inzichtsmeditatie genoemd. Het is een methode van zelfobservatie, die je meer inzicht geeft in de patronen van je geest en je helpt meer in het nu te leven. Regelmatige beoefening van vipassana helpt die patronen geleidelijk op te lossen.
Elke maandag Vipassana-Inzichtmeditatie en 15 april o.l.v. Henk Barendregt Yogahouse Arnhem www.yogahouse.nl Yoga in Arnhem Modekwartier.
Op retraite met Henk Barendregt? Dat kan, de inschrijvingen zijn al begonnen, kijk op: barendregt.wordpress.com/vipassana/. Wanneer: Iedere maandagmiddag. Hoe laat: 13.30 15.30 uur van september t/m juni. Prijs voor vaste leden: 250, per keer. Of prijs per keer: 500, per keer contant. Henk Barendregt is aanwezig op: 15 april 2019, 20-05-2019, 01-07-2019. As the sea is pervaded by one taste., namely that of salt, similarly. my teaching is pervaded by one idea., that of freedom. Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar Djana, djana@yogahouse.nl. Dit bericht is geplaatst in blog. Bladwijzer maken van de permalink. Maandag 29 April Vipassana Leraar Paul Boersma.
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
Je aanmelden voor een retraite kan in vele landen zelfs in Nederland en mocht het echt niks voor jou zijn, kan je altijd besluiten om eerder te stoppen. Maar houdt in je achterhoofd dat de eerste 4 dagen moeilijk zijn, maar dat daarna de mooie dagen volgen. Ga voor meer informatie zoals contactgegevens, dagplanning en voorbereiding naar de officiële website van Doi Suthep Vipassana Meditation Centre.
Vipassana meditatie is extreem en onvergetelijk ervaring.
Bij Vipassanameditatie zoek je deze spanningen, lasten en pijntjes bewust op en observeer je ze. Hiermee draai je het proces waarmee de spanning is opgebouwd om. Door Vipassana breek je opgebouwde stress af, je ruimt je troep op. Goenka Vipassana Meditatie.
Alles wat je wil weten over vipassana en hoe je het beoefent Bedrock.
Meer contact met het lichaam kan ook helpen rust te vinden en onze grenzen en intuïtie beter aan te voelen, legt Marnix van Rossum uit over de groeiende populariteit van vipassana. Bovendien is dit een van de stromingen die het minst religieus overkomt.
Vipassana-retraite inVézelay Frankrijk Boeddhistisch Dagblad.
2 weken Vipassana retraite olv Adi Ichsan. Centraal staat het stapsgewijs ontwikkelen van opmerkzaamheid. Er is dhamma onderricht, en er zijn dagelijks korte één op één gesprekken met de leraar en de acht leefregels zijn van toepassing. Bedoeld voor mensen met enige Vipassana ervaring.
Agenda vipassana-meditatie.
Vipassana meditatieretraite 7 etm o.l.v. Frits Koster en Jetty Heynekamp. Zencentrum Noorder Poort, Wapserveen. Jetty Heynekamp, tel. 0594-621807 of e-mail. Vr 27 dec vr 3 jan 2020. Oud-en-nieuw retraite 7 etm o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders. Huize Elisabeth, Denekamp.
Vipassana Retraite in zeeland Marlijn Mind Body.
Vipassana Retraite in zeeland. door Sandra aug 13, 2015 Meditatie, Mindfulness 0 Reacties. Na 8 dagen in stilte mediteren en de opmerkzaamheid de ruimte geven is het weer tijd voor het gewone leven. Het is inmiddels de 5 e retraite die ik volgde bij Frits Koster de afgelopen jaren.
Vipassana meditatie in Chiang Mai: mijn ervaring Featherlife.
Met mijn witte meditatie-kleding van de local market vertrek ik naar Wat Phrathat Doi Suthep. De tempel waar ik de komende 10 dagen vipassana meditatie zal leren. Hier lees je hoe ik deze dagen heb ervaren, met enkele dagboekfragmenten hoewel ik niet allowed was te schrijven tijdens de retraite.

Contacteer ons