Resultaten voor boeddhistische retraite nederland

boeddhistische retraite nederland
Dhammakaya Benelux Thais boeddhisme.
Bovendien zullen we gewoon heel veel stilte in concentratie en aandacht met elkaar delen als afsluiting van het jaar. Iedereen is welkom om mee te doen met deze retraite vóór de kerst en het oud en nieuw. Leraar zal dit keer luang phi Sander zijn. Voor meer informatie over onze retraites en de kosten, zie hier. Er is ook de mogelijkheid enkel de zaterdag mee te doen. 18 oktober 2018 gepost door LP Sander Geen categorie 4 Comments. België: Dhammakaya-meditatie voor starters begint. Komende weken zal in ons klooster in België de cursus voor beginners aanvangen. De serie lezingen en begeleide meditaties zullen worden gehouden op donderdagen van 19.30 tot 21.30 uur, en online worden gegeven en in de medittaieruimte worden uitgezonden. Er zijn tien lessen. De komende avonden zullen we de volgende onderwerpen behandelen.: Houding, aandacht en welzijn. geen les ivm viering. Visualiseren in meditatie. Het doel van meditatie in boeddhistische psychologie.
Nyingma Nyingma Centrum Nederland.
Meditatie en mindfulness. Kum Nye Tibetaanse Yoga. Jezelf en je geest leren begrijpen. Boeddhistische studie en beoefening. Tibetaanse taal en literatuur. Pad van schoonheid. Nyingma Centrum Nederland. Yeshe De Text Preservation Project. Planting Seeds of Healing. Werken bij Nyingma. Hoe kan ik betalen? Nyingma Centrum Nederland. Meditatie en mindfulness.
Stilteweekend meditatieweekend 26-28 april 30 aug-1 sept 2019.
Stilte retraite Spanje. Wandel retraite Spanje. Audio 8-weekse mindfulnesstraining. Audio mindfulness vervolgtraining. Stilte retraite Spanje. Wandel retraite Spanje. Audio 8-weekse mindfulnesstraining. Audio mindfulness vervolgtraining. Stilte retraite Spanje. Wandel retraite Spanje. Audio 8-weekse mindfulnesstraining. Audio mindfulness vervolgtraining. Stilteweekend livemind 2019-03-18T0709050000.: in t Groene Hart.
Zen.nl Over Zen.nl.
Leidraad bij alles wat we doen binnen Zen.nl is onze missie zoals hierboven beschreven. De eeuwenoude zentraditie vormt in alle opzichten de primaire bron van inspiratie, aan de hand waarvan we onze coaching, cursussen en retraites vormgeven. Zen.nl Nederland is lid van de Boeddhistische Unie Nederland.
Nyingma Centrum Nederland Vrijwilligersvacaturebank.nl.
Nyingma Centrum Nederland een Tibetaans Boeddhistische organisatie maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Nyingma organisaties onder leiding van de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku. In de Nyingma traditie is werken, actief zijn in en voor de wereld, de manier om algemene menselijke vermogens, zoals vrijgevigheid, geduld, discipline, inzet en concentratie te ontwikkelen.
Kanzeon Zen Centrum zen-retraite.
De retraite start op donderdagavond om 19.30 uur met een welkomstwoord en zazen om 20.00 uur. s-Ochtends beginnen we de dag om 7.00 uur met zazen en we eindigen om 21.30 uur met de vier Boeddhistische Geloften. De retraites staan ook open voor diegenen die niet zoveel ervaring hebben met meditatie.
ZOMERRETRAITE: Werken met dromen en het droombewustzijn Tarab Instituut Nederland.
Zij ontwikkelde samen met hem Unity in Duality, een vierjarige training in de boeddhistische psychologie en filosofie, waar van zij sinds zijn dood hoofddocent is. Zij verblijft in dat verband ook regelmatig in India om het door hem ontwikkelde gedachtegoed terug te brengen naar de Tibetaanse gemeenschap. Zij wordt geassisteerd door Frances Nijssen en Caroline Vossen. Meeuwenveen Accomodaties, Meeuwenveenweg 1-3, Havelte. Er wordt overnacht in tweepersoonskamers. Er zijn een beperkt aantal eenpersoonskamers. Ook bestaat de mogelijkheid om te kamperen op het terrein. Van vrijdag 29 juni 19.00 uur tot en met woensdag 4 juli 16.00 uur. 695, all in volpension en trainingsgeld.; studenten UD 595., kleine beurs 495. Aanmelden en info.: info@tarab-instituut.nl, vermeld a.u.b. naam, adres en e-mail. Aanmelden kan ook via contactformulier. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van uw betaling op rekening NL47 RABO 01360 550 95 t.n.v. Tarab Instituut Nederland ovv Droomyoga 2018.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Gebleken is dat er naast de formele en informele meditatiebeoefening ook behoefte bestaat om zich in de Boeddhistische leer en de geschriften te verdiepen. Daarom zijn er twee keer per jaar meditatie-verdiepingsdagen. Op zon dag staan Boeddhistische teksten over een bepaald onderwerp centraal.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Nieuws en Publicaties van Zencentrum Nijmegen. Vanaf de millenniumwisseling schreef Dick Sensei vele artikelen en columns in Zen en andere boeddhistische tijdschriften, zoals het Kwartaalblad Boeddhisme, later Vorm Leegte. Ook thans nog schrijft hij columns voor het Boeddhistisch dagblad, het Han Fortmann Centrum en Centrum Waerbeke.
Vipassana Meditation: Het centrum in België.
Dhamma Pajjota Licht of Lamp van Dhamma is gelegen in Dilsen in een landelijk gebied, omgeven door bossen en velden. Het ligt dicht bij de grenzen van België, Nederland en Duitsland. Het centrum wordt ondersteund door oud-studenten dat wil zeggen, studenten die minstens één 10-daagse cursus bij S.N.
Retraites Ehipassiko: zitten tegen kostprijs Boeddhistisch Dagblad.
door Joop Ha Hoek op 26 april 2016. Is het in Nederland en België mogelijk om zonder een cent op zak in boeddhistische centra te mediteren of deel te nemen aan retraites die al gauw honderden euros per week kosten? Voor Jan met de pet niet te betalen. Wat voor financiële voorzieningen hebben die centra om in een tijd van grote armoe en werkloosheid naar geluk zoekende mensen in staat te stellen kennis te maken met dat boeddhisme, zonder dat hun kassa rinkelt. Het Boeddhistisch Dagblad vroeg het vorig jaar aan een aantal boeddhistische centra en ging zelf op onderzoek uit. In deze aflevering het theravada boeddhistisch centrum Ehipassiko in het Vlaamse Deurne. Net als het Nederlandse boeddhistisch centrum Tegen de stroom in TdSI ging het Vlaamse boeddhistisch centrum Ehipassiko in mei 2015 23, 24 en 25 mei in het conferentieoord Cadzandië in het Zeeuwse Cadzand op retraite.

Contacteer ons