Meer resultaten voor boeddhistische retraite nederland

boeddhistische retraite nederland
Zen.nl Over Zen.nl.
Leidraad bij alles wat we doen binnen Zen.nl is onze missie zoals hierboven beschreven. De eeuwenoude zentraditie vormt in alle opzichten de primaire bron van inspiratie, aan de hand waarvan we onze coaching, cursussen en retraites vormgeven. Zen.nl Nederland is lid van de Boeddhistische Unie Nederland.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Nieuws en Publicaties van Zencentrum Nijmegen. Vanaf de millenniumwisseling schreef Dick Sensei vele artikelen en columns in Zen en andere boeddhistische tijdschriften, zoals het Kwartaalblad Boeddhisme, later Vorm Leegte. Ook thans nog schrijft hij columns voor het Boeddhistisch dagblad, het Han Fortmann Centrum en Centrum Waerbeke.
Frits Koster vipassana-meditatie.
Ten slotte bepleit ik een goede onderbouwing van de beoefening door ervaringen te kaderen met behulp van de boeddhistische psychologie of abhidhamma en hedendaagse kennis m.b.t. Ik heb een aantal boeken over meditatie en over de boeddhistische psychologie geschreven, zie hiervoor www.fritskoster.nl/publicaties.
triratna.nl. Triratna Boeddhistische Beweging Nederland.
meditatie en boeddhisme in nederland en belgië. De Triratna Boeddhistische Beweging voormalige VWBO is de Nederlandse afdeling van de Triratna Buddhist Community voormalige FWBO. Dit is een beweging die gericht is op het ontwikkelen van een beoefening van het boeddhisme die past in het leven van de moderne samenleving.
Meewerk en meeleefplekken Anders Wonen Anders Leven.
De vraag naar retraites binnen de soms relatieve rust van een klooster, neemt daarentegen fors toe. Een retraite biedt tevens een gelegenheid tot nadere kennismaking met hedendaagse vormen van kloosterleven: van traditioneel en celibatair, tot progressieve leefgemeenschappen van al dan niet gehuwde mannen, vrouwen en kinderen. Enkele kloosters in Nederland die erg populair zijn bij retraitegasten.: Dominicaans Activiteiten Centrum, Huissen ook dag en weekendretraites en cursusaanbod. Klooster van de Clarissen in Megen. Franciscanen/Minderbroedersklooster in Megen. Abdij van Berne Norbertijnen-broeders in Heeswijk. Benedictus Abdij De Achelse Kluis. Kasteel De Slangenburg/Adbij St. Pelgrimshoeve Kafarnaum, Vessem. Abdij Maria Toevlucht Trappisten, Zundert. Veel informatie staat op de Startpagina retraite-alternatief en op Retraite-startpagina.nl. Klik hier voor een overzicht van retraitemogelijkheden in boeddhistische kloosters.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Gebleken is dat er naast de formele en informele meditatiebeoefening ook behoefte bestaat om zich in de Boeddhistische leer en de geschriften te verdiepen. Daarom zijn er twee keer per jaar meditatie-verdiepingsdagen. Op zon dag staan Boeddhistische teksten over een bepaald onderwerp centraal.
Retraite bij Zielzicht Kom onthaasten, ontdekken en genieten. Facebook. Google. Instagram. Pinterest. Twitter. YouTube.
Deze retraite is onthaasten, ontdekken en genieten op een van de meest rustige plekken in Nederland in Havelte en Westdorp. Jouw innerlijke reis om weer thuis te komen bij jezelf waar je je ware essentie weer mag her-inneren. Klik hieronder voor alle info.
Mediteren Thailand: tien dagen stilte bij Doi Suthep, Chiang Mai Travellust.nl.
Je aanmelden voor een retraite kan in vele landen zelfs in Nederland en mocht het echt niks voor jou zijn, kan je altijd besluiten om eerder te stoppen. Maar houdt in je achterhoofd dat de eerste 4 dagen moeilijk zijn, maar dat daarna de mooie dagen volgen.
Retraite met Maarten Olthof augustus 2016, afgesloten met uniek concert Ghanta Spiritual Travel.
Tijdens deze retraite passeren de plaatjes een voor een de revue. We bestuderen niet alleen de begeleidende teksten, maar gaan ook terug naar oude boeddhistische bronteksten uit India en gaan in op de uitwerking ervan in het Tibetaans boeddhisme. Tenslotte onderzoeken we wat de plaatjes in onze moderne tijd voor onszelf kunnen betekenen.
Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Retraiteprogramma Wat is een retraite Retraitecentrum. Het retraitecentrum huren Prijzen en beschikbaarheid Bereikbaarheid Recensies. Wie zijn Metta Vihara en de Triratna boeddhistische beweging? Ethische richtlijnen Wie leiden de retraites ANBI-gegevens Giften. Gegevens algemeen Bereikbaarheid Links. Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Meerdaagse inzichtmeditatie retraite Innerlijke stilte in een woelige wereld.
Echter aan het eind van de retraite is gelegenheid om vanuit vrijgevigheid een contante bijdrage ter ondersteuning van de begeleiders te geven. NB Op het aanmeldformulier is het mogelijk een gift in te vullen. Om verwarring te voorkomen: dit betreft een gift aan het klooster en niet aan de begeleiders. 159, Tarief A. 189, Tarief B. 219, Tarief C. Dit betreft de verblijfskosten. De bijdrage voor de begeleiding gebeurt contant op basis van vrijgevigheid Dana. Riët Aarsse, is gegrepen door de wijsheid in de vroeg Boeddhistische teksten. Sedert 6 jaar verblijft ze halfjaarlijks in Azië voor studie en beoefening van inzichtmeditatie. In Nederland begeleidt ze meditaties in verschillende sangha's' en deelt ze haar ervaring en kennis uit de Boeddhistische psychologie.

Contacteer ons