Meer resultaten voor boeddhistische retraite nederland

boeddhistische retraite nederland
Nyingma Centrum Nederland Vrijwilligersvacaturebank.nl.
Nyingma Centrum Nederland een Tibetaans Boeddhistische organisatie maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Nyingma organisaties onder leiding van de Tibetaanse leraar Tarthang Tulku. In de Nyingma traditie is werken, actief zijn in en voor de wereld, de manier om algemene menselijke vermogens, zoals vrijgevigheid, geduld, discipline, inzet en concentratie te ontwikkelen.
Agenda Boeddhistische Unie Nederland.
Deze Mindfulnesstraningen zijn afgeleid van de boeddhistische Vipassyana meditatie die in ons centrum wordt gegeven. Wilt u kennismaken met de originele leer vanuit het boeddhisme, neem dan kontakt op met Ria Bello. Zij begeleidt deze meditatievorm en vertaalt de boeddhistische leer naar voor ons begrijpelijke taal. U bent van harte welkom! Aanvang steeds 20.00 uur tot 22.00 uur. za 15 aug Wapserveen. IZC Noorder Poort. Go-sesshin met Tetsue roshi. De go-sesshin is en intensieve vijfdaagse retraite voor de ervaren zen-beoefenaar.
Dhammakaya Benelux Thais boeddhisme.
Bovendien zullen we gewoon heel veel stilte in concentratie en aandacht met elkaar delen als afsluiting van het jaar. Iedereen is welkom om mee te doen met deze retraite vóór de kerst en het oud en nieuw. Leraar zal dit keer luang phi Sander zijn. Voor meer informatie over onze retraites en de kosten, zie hier. Er is ook de mogelijkheid enkel de zaterdag mee te doen. 18 oktober 2018 gepost door LP Sander Geen categorie 4 Comments. België: Dhammakaya-meditatie voor starters begint. Komende weken zal in ons klooster in België de cursus voor beginners aanvangen. De serie lezingen en begeleide meditaties zullen worden gehouden op donderdagen van 19.30 tot 21.30 uur, en online worden gegeven en in de medittaieruimte worden uitgezonden. Er zijn tien lessen. De komende avonden zullen we de volgende onderwerpen behandelen.: Houding, aandacht en welzijn. geen les ivm viering. Visualiseren in meditatie. Het doel van meditatie in boeddhistische psychologie.
Retraite-alternatief startpagina, alles over alternatieve retraites.
Een retraite is een afzondering voor rust om zo in contact te kunnen komen met God/ jezelf en de stilte echt te ervaren. Vaak wordt ook de zin en de verwachting van het bestaan onder de loep genomen en ruimte gemaakt voor persoonlijke ontwikkeling.
Vipassana Meditation: Het centrum in België.
Dhamma Pajjota Licht of Lamp van Dhamma is gelegen in Dilsen in een landelijk gebied, omgeven door bossen en velden. Het ligt dicht bij de grenzen van België, Nederland en Duitsland. Het centrum wordt ondersteund door oud-studenten dat wil zeggen, studenten die minstens één 10-daagse cursus bij S.N.
Je verwacht het niet: een boeddhistisch klooster tussen de Friese koeien!
Hij onderhield goede contacten met de plaatselijke maatschappelijke organisaties als scholen en kerken. In Nederland zijn er nu ongeveer 170.000 boeddhisten. De tekst gaat verder onder de foto. Een stoepa is een boeddhistisch bouwwerk dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. De stoepa in Friesland is de 13-meter hoge Tashi Gomang. Deze brengt geluk, heeft meerdere nissen uitsparingen in de dikte van de muren en is volgens Tibetaanse traditie gebouwd. De nissen symboliseren verschillende schatkamers die voorspoed, geluk, liefde, rijkdom en harmonie brengen. Er wordt ook wel gezegd dat de stoepa ook een wensvervullende rol zou hebben. Om de stoepa staan wel 108 gebedsmolens die geluk brengen aan alle levende wezens wanneer je ze laat draaien in de wind. De tekst gaat verder onder de foto. Verblijf in het boeddhistisch centrum. Er zijn dagelijkse recitaties in de tempel en daarnaast worden lezingen en workshops georganiseerd. Ook biedt het centrum de mogelijkheid om zich individueel in een retraite terug te trekken.
Frits Koster vipassana-meditatie.
Ten slotte bepleit ik een goede onderbouwing van de beoefening door ervaringen te kaderen met behulp van de boeddhistische psychologie of abhidhamma en hedendaagse kennis m.b.t. Ik heb een aantal boeken over meditatie en over de boeddhistische psychologie geschreven, zie hiervoor www.fritskoster.nl/publicaties.
Kanzeon Zen Centrum zen-retraite.
De retraite start op donderdagavond om 19.30 uur met een welkomstwoord en zazen om 20.00 uur. s-Ochtends beginnen we de dag om 7.00 uur met zazen en we eindigen om 21.30 uur met de vier Boeddhistische Geloften. De retraites staan ook open voor diegenen die niet zoveel ervaring hebben met meditatie.
Stichting Tibetaans Boeddhisme Limburg TBL Tibetaans Boeddhisme Limburg.
Cursus Tibetaans boeddhistische meditatie, Maastricht. Maandag 8 april. Recitatie van Tchenrezig, Maastricht. Dinsdag 9 april. Meditatie avond, Maastricht. 11 en 12 april 2019. Hartcoherentie, met Frédéric Coppieters, Huy. 8 t/m 14 april. Powa, met Lama Zeupa, Huy. Dinsdag 16 april. Meditatie avond, Maastricht. Vrijdag 19 april. Milarepa, ritueel van volle maan, Huy. 20 en 21 april 2019. Bij" de bron van het Zelf, met Kim Huynh, Huy. Maandag 22 april. Recitatie van Tchenrezig, Maastricht. Dinsdag 23 april. Meditatie avond, Maastricht. 27 en 28 april 2019. Shinee weekend, met Lama Zeupa, Huy. Dinsdag 30 april. 37 praktijken van de bodhisattva met Lama Zeupa, Maastricht. 1 t/m 5 mei 2019. Boeddha Menla retraite, met Lama Zeupa, Huy.
Inzicht Bevrijding Meditatiedagen retraites.
Gebleken is dat er naast de formele en informele meditatiebeoefening ook behoefte bestaat om zich in de Boeddhistische leer en de geschriften te verdiepen. Daarom zijn er twee keer per jaar meditatie-verdiepingsdagen. Op zon dag staan Boeddhistische teksten over een bepaald onderwerp centraal.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Nieuws en Publicaties van Zencentrum Nijmegen. Vanaf de millenniumwisseling schreef Dick Sensei vele artikelen en columns in Zen en andere boeddhistische tijdschriften, zoals het Kwartaalblad Boeddhisme, later Vorm Leegte. Ook thans nog schrijft hij columns voor het Boeddhistisch dagblad, het Han Fortmann Centrum en Centrum Waerbeke.

Contacteer ons