Zoeken naar vipassana meditation nederland

vipassana meditation nederland
Vipassana Meditation: Cursussen.
Cursussen in Nederland. De Nederlandse Vipassana Stichting organiseert verschillende Vipassana-meditatiecursussen in Nederland. Naast een aantal 10-daagse cursussen worden tevens 1-daagse cursussen voor oud-studenten aangeboden. Aangezien er op dit moment geen permanent Vipassana-centrum in Nederland is, worden de cursussen gehouden op gehuurde locaties.
Vipassana Meditation: Netherlands.
Goenka explains Vipassana meditation 20 minutes. The Vipassana Stichting is recognised as a charitable institution with ANBI status. What is Vipassana. Vipassana, which means to see things as they really are, is one of India's' most ancient techniques of meditation.
Vipassana Retraite 10-daagse Stilte Retraite Bewust Vrij.
Guus Went beoefent de Dhamma sinds 1980. Omdat hij onmiddellijk daar-en-toen de goede werking ervaarde, heeft hij altijd aan één methode genoeg gehad: Vipassana volgens de Mahasi-instructies. Sinds 2010 beoefent hij jaarlijks een paar maanden in de bakermat van de Mahasi-methode: Bij Panditarama onder wijlen Sayadaw U Pandita in Myanmar Birma en bij de Duitser U Vivekananda in Nepal. De rest van het jaar deelt hij zijn ervaringen door het begeleiden van 5 en 10-daagse retraites in Nederland en Engeland.
Vipassana Meditation.
Tiendaagse cursussen buiten de centra worden vaak gehouden op vele locaties, georganiseerd door locale studenten van Vipassana in die gebieden. Een alfabetische lijst van cursuslocaties wereldwijd is beschikbaar, zoals een grafische weergave van cursuslocaties wereldwijd en in India and Nepal.
Stichting Inzichts Meditatie Wat is Vipassana?
This organization promotes the practice of Vipassana meditation in The Netherlands and organizes Vipassana meditation retreats in this country with teachers from the East and the West. On this site we publish a retreat schedule. Though most is published in Dutch, you can find several interesting articles in English from our newsletter. Also foreign retreat centres are listed. For additional information you can contact Mirjam Hartkamp info@simsara.nl. Ethisch drieluik SIM. Wat is Vipassana? Houding en oefening. Centra in Nederland.
Vipassana Meditation: Nederland.
De Nederlandse Vipassana Stichting organiseert verschillende Vipassana-meditatiecursussen in Nederland. Meer informatie over de cursussen kunt u hier vinden. De data van de cursussen vindt u in het Nederlandse cursusschema. In het Vipassana-centrum Dhamma Pajjota in Dilsen-Stokkem België worden het gehele jaar door cursussen georganiseerd.
Vipassana Meditatiecentrum Dhammadipa.
In groepsverband themas rondom vipassana, abhidhamma en boeddhisme bespreken en richtlijnen voor de integratie daarvan in het dagelijkse leven. De stadsretraite is een vorm van retraite waarbij onafgebroken de beoefening gedurende 10 dagen geïntegreerd wordt in het normale dagelijkse ritme.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Interessant, herkenbaar en grappig. Vipassana gaat over bewustwording van jezelf en een beter leven voor jezelf, en voor anderen. Dat het belangrijk is om goed bezig te zijn, anderen geen kwaad te doen, het voor anderen mogelijk te maken om ook een goed leven te leiden.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? Blogbewust.
Waar kan je Vipassana retraites doen in Nederland en in het buiteland? 28 februari 2016 27 september 2017 gerjan 0 reacties retraite, vipassana, Vipassana meditatie. Ik beveel iedereen die al iets langer mediteert een Vipassana retraite aan. Wow, wat kan dat perspectieven op uiteenlopende zaken doen veranderen en inzichten geven.
Stichting Inzichts Meditatie Centra in Nederland.
Ethisch drieluik SIM. Wat is Vipassana? Houding en oefening. Meditatief een stroopwafel eten. Centra in Nederland. Centra in het buitenland. Centra in Nederland. Mediteren kun je thuis doen. Een rustige plek, dagelijks wat tijd, een kussen of bankje en basiskennis van de meditatietechnieken volstaat.

Contacteer ons