Resultaten voor vipassana retraite belgie

vipassana retraite belgie
Vipassana Meditation: Het centrum in België.
Er kunnen ongeveer 80 mensen in verblijven, voornamelijk in tweepersoons kamers met badkamer. Een ander gebouw, het voormalige restaurant, beschikt over een keuken en eetzalen. Ook bevindt zich er het kantoor en de accommodatie voor vrijwillige medewerkers. Vipassana vzw, Belgium BE 0464.797.967 All Rights Reserved.
Vipassana Meditation: Cursussen.
Vipassana Meditatie Centrum. Vipassana meditatie zoals onderwezen door S.N. in de traditie van Sayagyi U Ba Khin. Show navigation Hide navigation. Het centrum in België. Wat is Vipassana? De kunst om te leven. Inleiding tot de Techniek. Inschrijven voor deelname.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig. Aangezien ik nog midden in de retraite blues zit een mooi moment om mijn ervaring te delen. Achtergrond Vipassana Meditatie. Voor dat ik inga op mijn eigen ervaring deel ik graag wat achtergrond informatie met jullie. Vipassana betekent letterlijk de dingen zien zoals ze werkelijk zijn, het is een van Indias oudste meditatietechnieken. Meer dan 2500 jaar geleden werd het herontdekt door Gautama de Boeddha, het werd door hem onderwezen als een universele remedie voor universele kwalen, als de kunst om te leven. Deze niet-sektarische techniek heeft als doel de totale eliminering van mentale onzuiverheden en het resulterende hoogste geluk van volledige bevrijding. Genezing niet enkel het genezen van ziektes, maar het wezenlijk genezen van al het menselijk lijden, is het doel ervan. Je kunt het dus echt zien als een cursus om veel meer focus te creëren en in het nu te leven. Deze cursus kan door iedereen met elke religieuze achtergrond gevolgd worden. Mijn Vipassana mediatie ervaring heb ik opgedaan bij Dhamma Pajjota in Belgie.
Vipassana Meditation: Dhamma Pajjota.
Wat is Vipassana-meditatie? Vipassana betekent de dingen zien zoals ze zijn en is een van de oudste meditatietechnieken uit India. Het is een universele remedie voor universele kwalen, een kunst om te leven. Bekijk een introductie tot Vipassana door Dhr.
Vipassana meditatie is eenvoudig praktisch, 10-daagse cursus.
Deel via Twitter Deel via Google. Hi Robert Zelf heb ik een aantal jaren geleden ook een vipassana cursus in midden Thailand gedaan in de traditie van Goenka. In welke traditie was de vipassana die jij volgde? En is de afstand vanuit Puket naar Suan Mokkh korter dan vanaf Bangkok. Hoe is de retraite in België geweest.
Vipassana.
Deze cursussen zijn toegankelijk voor serieuze oud-studenten die ten minste drie 10-daagse cursussen hebben gezeten cursussen als Dhamma-helper dus niet meegerekend, geen andere meditatietechnieken hebben beoefend sinds hun laatste 10-daagse cursus, deze techniek van Vipassana minstens één jaar hebben beoefend, en die proberen om hun meditatiepraktijk en de vijf voorschriften in hun dagelijks leven te handhaven ten minste vanaf het moment van inschrijving voor de cursus.
10 dagen stilte: mijn ervaring met vipassana deel 1 Aandachtige Blog.
11 redenen waarom iedereen een Vipassana cursus zou moeten volgen Aandachtige Blog. 18 augustus 2016 at 0957.: 10 dagen stilte: mijn ervaring met Vipassana deel 1 10 dagen stilte: mijn ervaring met Vipassana deel 2 10 dagen stilte: 10 dagen.
10-daagse Vipassana inzichtsmeditatie Stilte Retraite Januari 2018 Hans Kloosterman Hans Kloosterman.
uitleg krijgen over de 3 meditatievormen: shamatha, vipassana en dcogchen en je krijgt ook een teaching over zuiverheid en onzuiverheid en het moreel gedrag gedurende deze vipassana retraite.: Onthouden van het doden van welk levend wezen dan ook. Onthouden van stelen.
Mijn 10 dagen Vipassana Katja Linders.
Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om op LinkedIn te delen Wordt in een nieuw venster geopend. Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend. mediteren retraite stilte vipassana.
10 dagen in stilte.
Wie denkt aan een retraite krijgt al snel het beeld voor ogen van uren dromerig voor je uit staren, relaxt je eigen flow volgen en lekker je hoofd leegmaken. Dan heb je nog geen Vipassana-retraite gedaan. In deze 10-daagse meditatiecursus in de traditie van Sayagyi U Ba Khin staat niet zozeer de rust in je hoofd centraal, maar het zuiveren van de geest. Met specifieke ademhalingstechnieken en het observeren van je lichaam leer je een gelijkmoedige houding te ontwikkelen die je helpt om te gaan met de wisselvalligheden van het leven. Gebeurtenissen te gaan zien zoals ze zijn, niet zoals je wilt dat ze zijn. Dat is wat Vipassana betekent: dingen waarnemen zoals ze zijn.

Contacteer ons