Zoeken naar vipassana retraite belgie

vipassana retraite belgie
Op retraite.:
Opmerkzaamheid en stilte. Bij een vipassana of mindfulnessretraite staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid centraal. Het is een intensieve training waarbij we het vermogen trainen op een erkennende, niet-oordelende manier gewaar te zijn wat zich in het nu in of aan ons voordoet. We nemen als het ware vakantie van het gewone leven waarin de nadruk meer ligt op doen en presteren; we ontwikkelen de kunst van het zijn met wat zich voordoet. Om dit vermogen goed tot bloei te laten komen worden doorgaans allerlei praktische trainingregels gehanteerd. Zo word je als deelnemer bijvoorbeeld gevraagd de retraite zo veel mogelijk in stilte door te brengen en alleen te communiceren als het louter functioneel is.
Agenda vipassana-meditatie.
Vipassana meditatieretraite 7 etm o.l.v. Frits Koster en Jetty Heynekamp. Zencentrum Noorder Poort, Wapserveen. Jetty Heynekamp, tel. 0594-621807 of e-mail. Vr 27 dec vr 3 jan 2020. Oud-en-nieuw retraite 7 etm o.l.v. Joost van den Heuvel Rijnders. Huize Elisabeth, Denekamp.
Vipassana: wat doet tien dagen stilte met je?
Via deze link vind je het vipassana centrum in België: https//www.pajjota.dhamma.org/nl/het-centrum-in-belgie/: Geef je op tijd op, want ze zitten vaak vol. Maar als ze vol zitten, laat je dan vooral op de wachtlijst zetten, want er komt vaak nog een gaatje vrij. Robert van Boxtel schreef.: maandag 19 februari, 2018 om 1700: uur. Ik heb dit inmiddels 4x gedaan, 2 x in Belgie net over de grens.
Waarom mediteren niet ontspannen is integendeel Sportrusten.
Ik zeg wel eens tegen mensen die vragen wat je doet in een retraite Zen in mijn geval dat je probeert de draaimolen in je hoofd langzamer te laten draaien maar dat je hem nooit kunt laten stoppen. 25 januari 2016 om 1113.: Dank je voor het delen. 25 januari 2016 om 1119.: 25 januari 2016 om 0843.: Ja, is heel goed. Ik doe al vaak wel kortere meditatieretraites, de 10 daagse wilde ik me al voor inschrijven sinds eind vorig jaar, maar in de planning was dat lastig. In Nederland is de volgende beschikbare 10 daagse rond de jaarwisseling, dan moet ik werken. Maar wellicht gaat het wel in Belgie. Ben jij in Belgie naar de Vipassana gegaan?
Yogadreams Opleidingen Yin Yoga Docentenopleiding Docententeam.
Vipassana 10-daagse meditatie cursus Belgie. Origins of Yoga Philosophy Shirley Woods huidige studie tm 2018. Myrna van Kemenade. Je bent docent en nu? Hoe run je een yoga business. Als oprichter en eigenaar van Yogadreams zie ik vele mensen binnen komen met stress, fysieke klachten en emotionele problemen.
Vipassana Meditation: Dhamma Pajjota.
Wat is Vipassana-meditatie? Vipassana betekent de dingen zien zoals ze zijn en is een van de oudste meditatietechnieken uit India. Het is een universele remedie voor universele kwalen, een kunst om te leven. Bekijk een introductie tot Vipassana door Dhr.
10 dagen in stilte.
Wie denkt aan een retraite krijgt al snel het beeld voor ogen van uren dromerig voor je uit staren, relaxt je eigen flow volgen en lekker je hoofd leegmaken. Dan heb je nog geen Vipassana-retraite gedaan. In deze 10-daagse meditatiecursus in de traditie van Sayagyi U Ba Khin staat niet zozeer de rust in je hoofd centraal, maar het zuiveren van de geest. Met specifieke ademhalingstechnieken en het observeren van je lichaam leer je een gelijkmoedige houding te ontwikkelen die je helpt om te gaan met de wisselvalligheden van het leven. Gebeurtenissen te gaan zien zoals ze zijn, niet zoals je wilt dat ze zijn. Dat is wat Vipassana betekent: dingen waarnemen zoals ze zijn.
Mindfulness Stress Reductie Retraite in een Tibetaans Klooster in Huy, België Hans Kloosterman.
PLAATS: TIBETAANS INSTITUUT TE HUY, België. Wie geeft de retraite? Klik om uit te schuiven. Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lamas, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeert sinds 2005 het boeddhisme. Van 2000 tot 2005 heeft hij de 3 jarige hatha opleiding en 2 jarige meditatieopleiding gevolgd bij Osmose in Den Haag. Hij geeft klassiek les in hatha yoga, Chi Kong en verstillings, analystische en non duale meditatie, te weten shamatha, vipassana en samadhi.
Natuurlijk high worden met Vipassana Dilsen-Stokkem Het Nieuwsblad.
Kijk maar op de website, klink het achterdochtig, wanneer we het centrum om een interview vragen. Pas als we ons als een eventuele cursist voordoen, verandert de toon en krijgen we uitleg. Vipassana betekent letterlijk: de dingen zien zoals ze zijn.
Dharma exploration vipassana retraite Instituut voor Aandacht Mindfulness.
Mindful opvoeden met compassie en wijsheid. Dharma exploration vipassana retraite. 14/04/2018 1400: 19/04/2018 1400.: De Kluizerij Affligem. De retraite start op 14 april om 14u en eindigt op 19 april om 14u. Om tijdig te kunnen starten, vragen we eerder toe te komen zodat je je kamer en het domein kan verkennen.
Krystl: STILTE.
Ik bevind me namelijk in het Vipassana Meditatie Centrum in Dilsen-Stokkem te België. Het is de 10 e dag en ik heb er alweer twee meditatie-uren opzitten. Niks chille retraite; het is hier keihard aan jezelf werken. Iedere ochtend luidt om 04.00 uur de gong en begint de meditatiedag, die tot 21.00 uur zal duren.

Contacteer ons